15 Aralık 2015 Salı

Astımın Tedavisi Var Mı?

Astım tedavi ediliyor mu?

Astım hastalığınız çok ilerlemediyse büyük çoğunlukla tedavi edilebilen fakat hayat boyu tedavisi süren kronik bir hastalıktır. Astım hastalığını tedavi etmekte kullanılan ilaçlar üç ayrı grupta toplana­bilir­­.

1­. Rahatlatıcılar : Astım belirtileri­nin hemen  ortadan kalkması el­de edilebi­lir.
2­. Önleyiciler : Solunum yollarındaki has­saslığı ortadan kaldıran, uzun süreli kullanımda hastalığı tedavi edici ilaçlar.
3­. Kurtarıcı vey .
7; Acil ilaçlar: Kötüye giden  astım tedavisinde veya bir nöbet esnasın­da belirtileri acil olarak kontrol altına almak amacıyla kullanılan ilaçlar.

Hasta veya ebeveyn olarak sorumluluklarınız nelerdir?
* İlaçları reçetede yazıldığı gibi düzenli alınız­. Astımlı çocukların aileleri için bu, ilacın alınmasını denetleme ve doğru alınmasını sağlama manasına gelir.
* Sigara dumanı dahil başlatıcı etkenlerden  korunma.
* Astım kronik bir hastalık olduğundan, düzenli aralıklarla doktorunuza görünün, sizinle düzenli ilgilenen  ve durumunuzu bilen  aynı doktora görünmenizde önemlidir­­.
* Tedavi sırasın­da şikayetlerinizde astım olursa, doktorunuza planlanan dan evvel başvurunuz.
* Astım hususun­da tavsiyeleri, iyi niyetli arkadaşlarınız, yakınlarınız veya komşularınızdan değil, doktorunuzdan alınız­. Herkesin astımı farklılık gösterebilir­­. Bir kişiye uygun olan tavsiye diğerine uymaya­bilir­­.

İlgili aramalar: astımın tedavisi var mı, astım geçer mi, astım ilaçla geçiyor mu, astımdan kurtulmak mümkün mü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adıyaman Çiğ Köftecisi Iğdır Telefon Numarası

04762271888 Iğdır Çiğ Köfte, Çiğ köfteci öz adıyaman çiğ köftesi, adıyaman çiğ köftecisi, lezzetli ve hesaplı Iğdır Çiğ Köfte