11 Nisan 2016 Pazartesi

Mevsim Değişikliği Hastalıkları

Mevşim Değişikliği Hastalıkları

Mevsim Değişikliği ile beraberinde birçok hastalık ile yüz yüze kalmaktayız. Bunun sebebi vücut direncinin düşmesi, vücut ısısının değişmesi ve bağışıklık sistemi ile ilgilidir. Kimi insanlar mevsim değişikliğin­den  etkilenmezken  kimi insanlar bu dönemleri çok zor atlatır­­.

Nezle ve gribal enfeksiyonlar genel olarak mevsim değişikliklerinde daha yaygın bir hal ala­rak daha tehlikeli ebatlara ulaşabilmektedir­­. Kıştan bahara geçişte bitkilerden saçılan polenler de alerjik reaksiyonları en had safhaya çıkarmaktadır.

mevsim değişikliği hastalıkları


Mevsimin bahar ve yaz aylarına geldiğinde sıcakların artma­sı ile beraber türlü bakteri ve virüsler daha yaygın bir hal alacağın­dan insan sağlığını ciddi manada tehdit etme­si olanaklıdır­­.  İnsan sağlığını tehdit etmekte olan virüsler değişen  iklim koşulların­da mutasyona uğramakta ve farklı hastalıklar oluşturmakta ve mevcut hastalıklar üstün­de ciddi tehlikeli hal­ler yol açabilmektedir­­.

Bilhassa bebekler, çocuklar ve yaşlılar yaz sıcakların­dan menfi şekil­de etkilenmekte, ted­bir alınmadığı takdir­de telafisi olmayan neticeler ile karşılaşabilmektedir­­.

Tedbir olarak alınma­sı lazım olan önlemler; alınacak besinler titizlikle seçilmeli, güneşten  ve havanın sıcaklığın­dan çok çabuk etkilenen  besinlerden  olanaklı mertebe uzak durulmalıdır­­.  Tüketilecek sebze ve meyvelerin iyi yıkanarak temizliğine ehemmiyet verilmelidir­­. Sıvı gıda tüketilme­si artırılmalıdır­­.

Terleme yolu i­le vücuttan atılan sıvı­nın yeteri ka­dar karşılanmama­sı yaşlıları ve hamileleri büyük oran­da menfi şekil­de etkilemekte ve ciddi sağlık problemleri ile yüz yüze bırakmaktadır­­.

Mevsimsel Hastalıklar

Migren­den  şikayeti bulunanlar, epilepsi, kalp ve MS hastası olanların da sıcak havalar­da dikkatli olmaları gerekir­­. Yüksek hava sıcaklığı insan­da stres, uykusuzluk ve psikolojik şikayetler oluştura­bilir­­. Bunları anımsatan hastalıklar sıcak havalar­da içeriğindeki chamazulene ve bisabolol sebebiy­le iltihaplanmayı azaltan papatya çayı içebilir­­. Levomenol muhteviyatı dolayısıyla yaşlı deri­nin buruşukluklarını giderir ve düzgünleştirir­­. Taşıdığı çinko, demir, kalsiyum fosfat, magnezyum fosfat, mangan, potasyum fosfat mineralleri yardımıy­la hormonları dengelemede ve vücut­ta bulunan toksit maddelerin atılımını gerçekleştirmede çok tesirli bir bitki tipidir­­. Bununla birlik­te Valeriannie asid yardımıy­la santral sinir sistemi­ni sakinleştirerek uykusuzluğu giderir­­. Stres azaltıcı etkiye maliktir­­.

Mevsim Değişikliğinde Neler Yapmalı?

Vücudun harareti­ni söndürür­. Melisa çayı, yaşlılar için mükemmel bir enerji deposudur­. Kalp krizi riski­ni azaltıcı etkisiyle ün yapan bir bitki tipidir­­. Klor ve sodyum mineralleri bakımın­dan zengin olan bitki, epilepsi ve MS hastaların­da oldukça başarılıdır­­.  Taşıdığı organik asitler yardımıy­la migren  ve santral sinir sistemi hastalıkların­da etkisi bulunur­.Bununla birlik­te buna bağlı bir şekil­de bitkisel çaylar­dan lavanta, okaliptüs, yeşil çay tüketilme­si dönüşümlü olarak yapılmalıdır­­.  Bu da kişi­nin bitkinlik ve güçten  düşme hallerinde santral sinir sistemi­ni uyarıp ve dolayısıyla bedeni güçlendirici sinirleri yatıştırıcı tonik bir görevi bulunur­.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adıyaman Çiğ Köftecisi Iğdır Telefon Numarası

04762271888 Iğdır Çiğ Köfte, Çiğ köfteci öz adıyaman çiğ köftesi, adıyaman çiğ köftecisi, lezzetli ve hesaplı Iğdır Çiğ Köfte