4 Aralık 2014 Perşembe

Yalancı Gebelik Nasıl Olur?

Yalancı Gebelik Nasıl Olur?

Yalancı gebelik yaşayan kişilerin, biyolojik olarak hamile olmamalarına rağmen  karın bölgeleri şişiyor, göğüsleri büyüyor, gebelik lekeleri oluşuyor, mideleri bulanıyor ve hat­ta adet görmeleri bile kesiliyor­.

Çok fazla çocuk isteyen  kadınlar­da görülebilen  "yalancı gebelik" ile ilgi­li bilgiler veren  Avrupa Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi Klinik Direktörü Op­. Dr­. Serhat Partalcı, yalancı gebelik yaşayan bir kadın­da görülmekte olan belirtilerin bir doktoru bile yanıltabilecek kadar gerçek gebeliğe benzeyebileceği­ni vurguluyor­. Op­. Dr­. Partalcı, karnı­nın şişmesiyle beraber dokuz ay süre ile kendisi­ni hamile sanan ve 9 aylık gebe görünümünde olan kadınlar olabildiği­ni belirtiyor­.

Ruhun bedeni şekillendirebilen  etkisi­nin yalancı gebelik ile görülebildiği­ni söyleyen  Op­. Dr­. Serhat Partalcı, bu problemin ortaya çıkı­şına katkıda mevcut olan psikolojik süreçlerin önemine değiniyor­. Op­. Dr­. Partalcı, yalancı gebeliğin hastalıklı bir şekil­de hamile kalmayı istemek veya gebe kalmaktan korkmak, cinsiyete ilişkin çelişkili duygular yaşamak, tüplerin bağlanması, rahmin ameliyat ile alınma­sı gibi ağır üzüntülerin yanı sıra hamile olan kişiye çevresi­nin gösterdiği ilgi ve özen  sebebiyle de oluşabildiğine dikkat çekiyor­. Partalcı, yalancı gebelik vakaların­da kişi­nin hamile olduğunu düşünerek doktora başvurması­nın da sıkça rastlandığına değiniyor­.

Yalancı Gebelik Durumun­da Ne Yapılışı Gerekir?

Op­. Dr­. Serhat Partalcı'nın vermiş olduğu bilgilere göre, yalancı gebeliğin tedavisinde jinekolog ve psikiyatristin uyumlu çalışma­sı ile iyi neticeler el­de edilebiliyor­. Negatif çıkan gebelik testi­nin sonuçları­nın hastaya dikkatli bir şekil­de ve sevecen  bir şekil­de aktarılışı gerekmekte­dir­­. Bununla birlik­te olayın esasın­da yatan sorunlu psikolojik fonksiyon bozukluğunu tedavi etmek amacı ile destekleyici psikoterapi uygulanmasını tavsiye ediliyor­. Negatif test sonuçlarına rağmen  yalancı gebelik durumu süren  hastalar­da psikolojik izlem ve gerekirse antipsikotik ilaç kullanılışı olumlu neticeler veriyor­.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adıyaman Çiğ Köftecisi Iğdır Telefon Numarası

04762271888 Iğdır Çiğ Köfte, Çiğ köfteci öz adıyaman çiğ köftesi, adıyaman çiğ köftecisi, lezzetli ve hesaplı Iğdır Çiğ Köfte