3 Mayıs 2015 Pazar

Hamilelikte Soğuk Algınlığı ve Grip

HAMİLELİKTE SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİP

Kadınların birçoğu dokuz aylık gebelik süreci boyunca hiç değilse bir kez soğuk algınlığına ya da gribe yakalanmaktadır. Çok huzursuz­luk verici olsa bile böyle hafif bir hastalık hamileliğinizi etkilemez­­. Fakat bu hastalıklar karşısında kullanmaya alışkın olduğumuz soğuk algınlığı tabletleri ve antihistaminik etkili ilaçlar hamileliğinizi etkileyebilir­­. Bu bakımdan hekim denetimi olmadan ne bunları ne de aspirin ya da aşırı dozda Vitamin C alın­. Zira böyle bir durumda hangi tedavi­nin hamilelikte uygun olacağını ve si­zin durumunuzda en  iyi netice­si vereceğini, fakat hekiminiz söyleyebilir­­. Tabii bunların hiçbiri soğuk algınlığınızı geçirmez ama bazı belirtileri­ni hafifletebilir­­. Bu ilaçların herhangi birin­den  birkaç doz aldıysanız hemen  paniğe kapılmayın­. Büyük ihtimalle zarar görmemişsinizdir­­. Fakat yinede endişeniz var ­ise doktorunuza danışın­. Neyse ki en  iyi soğuk algınlığı ve grip ilaçları­nın bazısı siz ve bebeğiniz için en  güvenilir ilaçlardır:

Soğuk algınlığını rahatsızlığınızı, can sıkıcı bir bronşite veya ikinci bir bulaşıcı hastalığa yol açmadan başın­dan önleyin­. İlk aksırığınızda yatağa girin veya birazcık daha dinlenmenizi sağlayacak planlar yapın­.

Yatarken  ya da uyurken  nefes almayı basitleştir­mek amacıyla başınızı hafif olarak yüksek tutun­.

Soğuk algınlığı süresince aç kalmanız ne hastalığınız için ne de bebeğiniz için yarar sağlar­. Bun­dan ötürü gerekirse kendinizi zorlayın ve iştahınız olsun olmasın Dengeli Beslenme Diyeti­ni sürdürün­. Her gün turunçgillerden  bir miktar yiyin ama tavsiye olmadan Vitamin C takviyesin­den  kaçı­nın (gebeliğiniz için verilen  reçetenin dışında)­. Bol miktar­da sıvı alın­. Yüksek ateş, aksırıklar ve devamlı akan bir burnunuz olacağı için bu durum vücudunuzda sıvı kaybına neden  o­lur­. Yatağını­zın yanın­da bir termos dolusu sıcak greyfurt suyu ya da portakal şurubu (1 litre sıcak suya 01­.Şub fincan dondurulmuş, şekersiz meyve suyu) bulundurun ve bunlar­dan hiç olmazsa saatte bir, 1 fincan için­. Bununla birlik­te Musevi Penisili­ni de denilen  tavuk suyu ile yapılmış çorbayı da deneyin­. Tıbbi incelemeler tavuk çorbası­nın yalnız­ca kaybolan sıvıları yerine koymakla kalmayıp soğuk algınlığı çekenleri rahatlattığı­nı da ortaya koymuştur­.

Ya bir nemlendirici ile veya burnunuzun içerisi­ne atomizör yardımıyla sokacak olduğunuz tuzlu suy­la burun kanallarını­zın rutubetli kalmasını sağlayın­.

Boğazınız ağrıyor ya da tırmalanıyorsa veya öksürükten  şikayetçiyseniz, 1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı tuz ekle­yip gargara yapın­.

Ateşinizi doğal yollar­dan düşürün­. Soğuk su ile duş alın veya banyo yapın ya da ılık süngerle silinin, soğuk içecekler için ve yatakta hafif şeyler giyin­. Eğer ateşiniz 39 derece veya üstündeyse derhal hekim çağırın­.

Bilindiği üzere bağışıklık sistemi, bedene yabancı dokulara tepki göstererek onları zararsız hale getirir­­. Bebek de vücut için yabancı bir dokudur, onun zarar görmesi­ni engellemek amacı ile bağışıklık sistemi birazcık yavaşlar­. Ne yazık ki bu sebepten  ötürü de gebelik esnasın­da yakalanılan soğuk algınlıkları daha uzun sürmektedir­­. Eğer soğuk algınlığı ya da grip yemek yemenize veya uyumanıza mani olacak kadar ciddiyse, sarımsı, yeşile çalan balgam çıkarıyorsanız ve şikayetçiyseniz, 1 haftadan fazla sürecek olursa doktorunuza haber verin­. Bununla birlik­te gebeliğin son 3 ayı içinde gribe yakalanıp yatağa düşerseniz doktorunuza haber verin­. Zira bu süreçte grip çok şiddetli rahatsızlıklara neden  olur, prematüre doğuma sebep ola­bilir­­. Hem si­zin hem de bebeğini­zin güvenliği yönün­den  fakat reçeteyle alınabilen  ilaçlar gerekebilmekte­dir­­.

Hekim çağırmayı ihmal etmeyin ve hamilelikte bütün ilaçlar zararlıdır diye duyduğunuz için, ki olmaz, hekiminizin vermiş olduğu ilaçları almayı ihmal etmeyin­.

İlgili aramalar: hamilelikte soğuk algınlığı, hamilelikte grip, gebelikte grip bebeğe zarar verir mi, hamilelikte gribe yakalandığında bebeğe geçer mi, gebelikte soğuk algınlığı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adıyaman Çiğ Köftecisi Iğdır Telefon Numarası

04762271888 Iğdır Çiğ Köfte, Çiğ köfteci öz adıyaman çiğ köftesi, adıyaman çiğ köftecisi, lezzetli ve hesaplı Iğdır Çiğ Köfte