13 Temmuz 2015 Pazartesi

Karanfil Zayıflatır Mı?

Karanfil Zayıflatır Mı?

Karanfil 15 ila 20 metre arasın­da değişen  ebatlara sahip, hoş kokan bir baharat türü olarak geçmektedir­­. Karanfil, kışın yaprak dökmeyen  karanfil ağacı­nın çiçeğin­den  ve tomurcukların­dan el­de edilmektedir­­. Bununla birlik­te bu ağacın çiçeklerin­den  karanfil yağı da çıkartılır­­. Sizlere hemen  karanfilin faydalarını aktarmak istiyorum­.

Karanfil antiseptiktir­­. Mikropları öldürücü özelliğine sahiptir. Bilhassa diş ağrılarını kesmeye destek olmakta­dır­­.  Diş hekimliği mesleğinde karanfilin yeri ayrıdır çünkü diş hekimleri bu bitki­nin ağrı gideren  ve antiseptik özelliğin­den  yararlanırlar­. Aynı zamanda ağız kokusunu giderici olarak da bilinir­­. Bun­dan dolayı günlük kullanımda ağız kokularını bastırmakta en etkili yöntemlerden biridir karanfil kullanmak­. Gaz sorunu yaşayanlar için gaz söktürücüdür­. Bedenin refleksi­ni güç verir, uyarıcıdır­­.  Zihni açar, yorgunluğu giderir­­. Kalp sistemi için oldukça yararlı olan karanfil, kalbi güçlendirdiği gibi aynı an­da beyine de fayda­sı vardır ve belleği güçlendi­rir­­. Lenf sistemi­ni güç vermekte­dir­­. Baharatsı özelliğin­den  ötürü iştah açar­. Sindirim sistemi­ni düzene sokarak hazmı kolay hale getirir­­. Göğüs bölgesinde ve midede dayanıklılık sağlar­. Karanfil bitkisi­nin başka bir özelliği de güçlü bir balgam söktürücü oluşudur­. Bununla beraber öksürüğü keser­. Cinsel isteği arttırır, mide bulantısını önlerken  aynı an­da öksürüğü geçirir­­. Ateş düşürücüdür­. İshali keser­. Karanfil faydalarını sizlere sunduktan sonra şimdi bu bitkiyi nasıl kullanabilecek olduğunuz ile ilgi­li birazcık bilgi vermek istiyoruz­.

SERENAY SARIKAYA'NIN ZAYIFLAMA SIRRI "KARANFİL"

Karanfil tohumu toplanıp kurutma işlemin­den  geçtikten  sonra kaynatarak karanfil çayı olarak kullana­bilirsiniz­. Bununla birlik­te size bir tavsiye; karanfil çayı içine tarçın eklerseniz bilhassa boğaz ağrısı için ilaçlı niteliğinde bir bitkisel çay hazırlamış olursunuz­. Karanfilden  çıkan karanfil yağı ile romatizma şikâyetleri­ni azaltıcı yönde bir uygulama yapa­bilirsiniz­. Karanfil yağını romatizmalı alana sürdüğünüz takdir­de yararı gözle görülür şekil­de fark edeceksiniz­. Aynı zaman­da karanfil bitkisi­ni bal ile de yiyebilirsiniz­. Bu karışım iktidarsızlığa faydalı olmakta­dır­­.  Karanfil bitkisi­ni su ile kaynatıp el­de ettiğiniz karışım ile ateşli hastaları terletmek ve ateş dindirici olarak kullanım amacı görülmekte­dir­­. Bununla birlik­te bahsi­ni ettiğimiz gibi güçlü bir balgam sökücü ve öksürük önleyicidir­­. İshal program çekiyorsanız karanfil kökünü kaynatıp oldukça tesirli gelecektir­­. Aynı zaman­da karanfil sindirim sistemi düzenleyici söylemiştik bununla beraber boşaltım sistemi­ni düzene sokan karanfil mide ve bağırsak bozulmalarını giderir­­. Sizlere şimdi karanfilin sık kullanım şekli olan karanfil çayı­nın nasıl hazırlandığı­nın tarifi­ni vereceğiz­.
karanfil zayıflatır mı


İlk olarak 6-7 diş olan karanfili toz şekline gelene ka­dar havan­da iyice dövün­. Sonrasın­da içecek olduğunuz bardak boyutu kadar olan suyu kaynatma işlemine elbet­te tuttuktan sonra, karanfil tozunu kaynamış suyun içerisi­ne atın­. Demlik kapalı hal­de beklerken  10 dakika bir kaynama ve demlenme süresi­ni bekleyin­. Çayın daha tesirli olma­sı için 20 dakikada bekleyebilirsiniz­. Sonrasın­da bu işlemler bittikten  hemen  ardın­dan karanfil çayınızı içebilirsiniz­. Eğer tek sefer­de daha fazla adet karanfil çayı sağlamak istiyorsanız, bir sefer­de daha fazla su ve daha fazla karanfil kullanarak hazırlaya­bilirsiniz­. Bu hazırlamış olduğunuz karanfil çayları buzdolabın­da saklaya­bilirsiniz­. Lakin iki üç gün ­içinde saklamış olduğunuz karanfil çayı­nın tüketmeniz gerekiyor­.

İlgili aramalar: karanfil zayıflatır mı, serenay sarıkayanın zayıflama formülü nedir, karanfilin faydaları nelerdir, karanfilin yararları

1 yorum:

  1. Hızlı ve Kalıcı kilo vermek isteyenler burayı tıklasın.
    1 Haftada 3 Kilo vermek isteyenler ise burayı tıklasın.

    Kilo vermek isteyenler öyle çayla, hapla olmaz o işler yukarıdaki yazıları okuyun bilimsel olarak kilo verin.

    YanıtlaSil

Adıyaman Çiğ Köftecisi Iğdır Telefon Numarası

04762271888 Iğdır Çiğ Köfte, Çiğ köfteci öz adıyaman çiğ köftesi, adıyaman çiğ köftecisi, lezzetli ve hesaplı Iğdır Çiğ Köfte