30 Mayıs 2016 Pazartesi

Müzik Liste ilk 5 Listemiz

Müzik Liste ilk 5 Listemiz
Müzik liste Özel 2016 Yerli ve Yabancı Hit ilk 5 Şarkılar Listesi , 2016 Popüler ilk 5 müzik listesi, Music List , Güncel Yerli Türk Pop , Yabancı Şarkı Listesi Sürekli güncelenmektedir.
2016 Müzik Liste İlk 5 Listemiz
YERLİ İLK 5 SLOW
1Ayla Çelik - Bağdat
2Gece - Kalbe Kördüğüm
3Simge - Yankı
4Koray Avcı - Hoşgeldin
5Han Çelikcan - Sonsuza Kadar
YERLİ İLK 5 POP
1Serdar Ortaç - Gıybet
2Sıla - Afitap
3Murat Boz - Janti
4Ozan Doğulu - Uzun Lafın Kısası
5Sertab Erener - Kime Diyorum
YABANCI İLK 5 DANS
1Major Lazer - Boom (Krunk! Remix)
2Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza
3Borgeous Rvssian M.r.i Ft. Sean Paul - Ride It
4LLP feat. Serena - Persia
5Vivo - Waka
Hazırlayan Müzikliste: Yunus / Güncelleme: 15.06.2016

28 Mayıs 2016 Cumartesi

Marnupun Yararları

Marrup nedir? Marnupun Yararları nelerdir?

Botanik Bilgi: Diğer isimleri Marupa, Simarouba. İkiçeneklilerden kabuğunda eğriler olmayan düzgün bir ağaçtır. Amerika’da dokuz çeşidi olan, bileşik sağda solda yaprakları olan ağaçtır. 20 metre uzunluğundadır. Kabuğunun rengi griye benzer. Lezzeti keskindir. Marangozluk ve inşatta kullanılan kerestesi değerlidir. Ayrıca yaprakları ve kabukları bilimsel çalışmalarda kullanılır ilaç yapımında yararlanılır. Çayı da yapılabilir. En ana özelliği acı ağaç olmadır.

marnupun yararları


Marnupun Yararları
- Ateşi düşürür.
- İştah açar.
- Kalp sağlığının bozulmasını önler.
- Sindirim sistemine iyi gelir. mide ve bağırsak yaralarına yarar sağlar.
- Kanser hücrelerini yok edici olarak kullanılır. Ayrıca kan kanseri hastalığına iyi gelir.
- Hepatit hastalığına iyi gelir. iltihapları temizler.

Melek Otunun Yararları

Melek Otunun Yararları Nelerdir?

Melek otunun bilinen başka isimleri de Angelica, Angâliquedir. Ayrı çanak yapraklı iki çeneklilerden, çiçekleri şemsiye durumunda olan, anason, kereviz, maydanoz, kimyon vb. bitkileri içine alan bir bitki ailesindendir. İki ya da dört senelik bir bitkidir. Uzunluğu 3 metreye ulaşır. Gövde bölümündeki uzanan sapları kamışa benzer, içi boş, dışı kahverengiyi andıran tondadır. Yapraklarının uç kısımları parçalı ve incedir. Bazı yaprakları da yuvarlaktır. Çiçekleri dallarının üstünde ve yan dallarda şemsiyeye benzer. Çiçeklerinin renkleri ve sarıyı andıran yeşil veya açık yeşil tondadır. Angelica adı verilen çeşidi Orta ve Kuzey Avrupa’da yetişen, uzun bir bitkidir. Çiçekleri yeşili andırır. Bu çeşidin kökleri mideye iyi gelir, iştah açıcı ve idrar söktürücüdür. Angelica sylvestris adı verilen çeşidi İstanbul, Marmara bölgesi, Doğu Karadeniz ve Beyşehir civarında yetişir. Uzunluğu 1 ya da1,5 metredir. 2 ya da çok senelik bir bitkidir. Gövde bölümü merdaneye benzer. Boyuna çizgiler vardır. İçi boştur. Maviyi andıran-yeşil ya da kırmızıyı andıran renk tonundadır. Çiçekleri beyazdır renklidir. Melek otunun kökünün içerisinde eterli uçucu yağ, acı maddeler ve tanen, furanocumarinler, reçine, nişasta, pektin ve şeker vardır. Sonbahar aylarında 2 ya da 4 yıllık melek otunun kökleri sökülerek yıkanır ve kurutulur. Melek otunun kökü kurutulurken sıcaklığın 40C°’nin üzerine çıkmaması gerekir. Çükü o zaman eter yağları özelliğini kaybeder.

melek otunun yararları


Melekotunun Yararları
- İştahsızlığa ve mide hazımsızlığına iyi gelir.
- Mide ve bağırsak kasılmalarına iyi gelir.
- İshale iyi gelir.
- Sakinleştiricidir.
- Astımdaki krizlerine yararlıdır.

Hazırlanışı: Melek otunun kökü 2 tatlı kaşığı doğranmış şekilde demliğe katılır ve üzerine 250-300ml kaynar su eklenir 5-10dk demlenmesi beklenir. Süzgeçle bardağa doldurulur ve içilir.

Melekotu Eterli Yağının yararları: Eterli yağın içten kullanımı tavsiye edilmez. Fakat romatizma ve damla hastalığının ağrılarına karşı dıştan sürülür.

İkaz: Ciddi miktarda eterli yağ içeren bitkiler, her daim dikkatle kullanılmalıdır. Çünkü dolayı, 1 ya da 2 haftalık kürlerden sonra kullanımına 3-4 gün ara verilmesi doğru olacaktır. Gebelik sürecinde, melekotu kökü kullanılmamalıdır.

İlgili aramalar: melek otunun faydaları, melekotunun yararları, melek otu resmi

27 Mayıs 2016 Cuma

Mısırın Yararları

Mısırın Yararları Nelerdir?

Mısırın bilinen başka isimleri Zea mays, Corn, Maisdir. Bir çeneklilerden, örneği buğday, yulaf, arpa, pirinç, çavdar, mısır, ayrık ve çayır otları, kamış, bambu olan, çiçekleri başak durumunda büyük bir bitki ailesindendir. Bir metre senelik otsu bir bitkidir. Uzunluğu 1,5 yada 3 metre arasında olabilir.Yaprakları uca doğru uzadıkça incelir. Yaprakların kenarlarının tümü açıklı koyulu ortasından griyi andıran beyaz büyük bir esas damar ve ona benzer yan damarlar vardır. Çiçekleri erkek ve dişi olarak iki türlüdür. Dişi çiçekleri üzeri yaprakla sarmalanmış püsküllerdir. Sert bölümün üzerindeki tanelere mısır adı verilir. Bu gövdenin üzerinde 100 yada 200 tane mısır tohumu sıralanmıştır. Anavatanı Güney Amerika olan mısır, Amerika bölgesini ortaya çıkardıktan denizciler tarafından Avrupa’ya getirilmiştir. Oradan da, Afrika bölgesinden, Mısır üzerinden Türkiyeye getirildiğinden, dilimizde bu bitkiye mısır adı verildiği zannedilmektedir. Mısır için Türkiye’nin mevsimleri oldukça, müsaitti bu sebeple büyük bir sahada yetiştirilmektedir. Büyüyen mısırlar toplanır mevsiminde taze olarak satılır. Kurutulan mısırlardan da ve nişasta veya yağı elde edilir. Mısır püskülleri ise yaz yalarında toplanarak gölge gören yerde kurutulur ve hususi kaplarda korunur. Mısır bitkisinin tanelerinin içerisinde fazla miktarda nişasta ile doymamış yağ asitleri, A vitamini ve sterolleri vardır. İlaç olarak kullanılan mısır püskülünün içerisindeki maddeler ise Glikoz ve maltoz gibi şekerler, steroller, reçine, potasyum tuzları ve uçucu yağdır. Ayrıca besin değerinden dolayı mısır taneleri hayvanlar için de yem endüstrisinde kullanılmaktadır. Tanelerinden un elde edilmektedir. Son yıllarda da çok kullanılmaya başlanmıştır.

mısırın yararları


Mısırın Yararları
- İdrar yolu ,idrar torbası ve prostat enfeksiyonlarına iyi gelir.
- Çocuklarda böbrek sorunlarının atlatılmasına yardımı olur.
- İdrar yapımını arttırır. İdrar torbası taşlarını düşürür.
- Vücudu güçlendirir.
- Romatizmaya iyi gelir.

Çayının Hazırlanışı: 1 bardak kaynar suyun içine 2 şeker kaşığı kuru ya da taze mısır püskülü konur. 10-15 dakika demlendirilerek elde edilen çaydan günde iki yada üç kere birer bardak içilir.

İlgili aramalar: mısırın faydaları, mısırın yararları nelerdir

Mahmudenin Yararları

Mahmude nedir? Mahmudenin yararları nelerdir?

Mahmudenin bilinen başka isimleri Bingözotu, Türk sarmaşığı, Sakmunya, Convolvulus scammoniae, Scammony, Liserondur. Bitişik taçyapraklı ikiçeneklilerden,çitsarmaşığı, kahkahaçiçeği, mahmude, küsküt gibi bitkileri içine alan bir bitki ailesindendir. Uzunluğu 50-150 cm , tırmanma özelliği olan, esmer rengi andıran yeşil ya da açık yeşil tonda senelik bir bitkidir. Yaprakları yeşil tonda ve uzun saplıdır. Çiçekleri açık sarı tonda ve taç yaprakları koni şeklinde olup uç bölümleri tırtıklıdır. Bu yüzeyde ileri doğru çıkan bölümler çiçek tam açmadan evvel çiçeğe yıldız benzeyen parçalıdır.Çiçeğinin sapı sağlam olup çiçeği yukarı destekler. Kökleri havuç köklerini andırır.Anayurdu ülkemizdir. Ayrıca Paşa eli ve Irak, Suriye’de yetişir. Kökünün içerisinde nişasta, tanen, müsilaj, reçine ve Skammonin vardır. Ev ilaçlarında kullanılmaması öğütlenir.

mahmudenin yararları


Mahmudenin Yararları
- Kabızlığı engel olur.
- Kalınbağırsağa etkileyen yayılan müshil etkisi vardır.
- Siflis rahatsızlığına iyi gelir.

İlgili aramalar: mahmudenin yararları, mahmude bitkisi, mahmude çiçeği

23 Mayıs 2016 Pazartesi

Mercimeğin Yararları

Mercimek Nedir? Mercimeğin Yararları Nelerdir?

Mercimeğin başka isimleri de merdümek, lens, lens esculenta, ervumlens lentil, lentille comestibledir. Bakla, fasulye, akasya, keçiboynuzu vb. badıçlı pek çok sebze ve ağaçları içine alan, iki çenekli ayrı taç yapraklılardan büyük bir bitki ailesindendir. Uzunluğu 20 cm ya da 70 cm dir. Bir senelik yuvarlak bir sebze bitkisidir. Mercimeğin zayıf ve narin bir kökü vardır. Gövde kısmı cılız olup dalarla ayrılır. Bu sebepten esas gövdesi seçilemez. Gövdeleri dik olup, tüylüdür. Meyveleri baklaya benzer olup, adını alan sarıyı andıran kahve şişkin torbalarda oluşur. Torba içindeki tanelere mercimek ismi verilir. Şekil itibariyle mercimek taneleri yayvan düz, 0.5 cm büyüklüğünde disk biçimindedirler. Büyüklük, şekil ve renklerine göre adlandırılırlar. Bunlar sultan mercimek, yeşil mercimek, kırmızı mercimek olarak üçe ayrılır. En eski zamanlardan buyana Akdeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. Güney Anadolu, Ege, Marmara bölgesinde yetiştirilir. İçerisinde B vitaminleri ve fosfor vardır.

mercimeğin yararları


Mercimeğin Yararları
- Demir içermektedir. Kan yapan bir besindir.
- Protein ölçüsü çok fazladır. Bu sebeple enerji verir.
- Mercimek, sinirleri güçlendirir.
- Mercimek kabızlığa iyi gelir.
- Anne sütünü fazlalaştırır. Sütün besin değerini arttırır.
- Gebelerde bebeğin kanlı-canlı olmasına yarar. Anneyi de besler ve halsiz olmasını önler.

Not: Mercimeğin sindirimi güç olduğu için mide rahatsızlığı olanlar daha çok çorba olarak içmelidir.

İlgili aramalar: mercimeğin faydaları nelerdir, mercimeğin yararları

20 Mayıs 2016 Cuma

Latin Çiçeğinin Yararları

Latin çiçeği nedir? Latinçiçeğinin yararları nelerdir?

Latin çiçeğinin bilinen başka isimleri de Frenkteresi, Tropaeloum, Nasturtium, Capucinedir. Latinçiçeklerinden, kalkan biçiminde yuvarlak yapraklı, sarı ve kırmızı çiçekli, otsu bir süs bitkisidir. Latinçiçeğigiller ailesindendir. Uzunluğu 40 cm’den başlar bazı türlerinde metrelerce uzayabilir. Türüne göre latinçiçekleri bir veya çok senelik ota benzer bir bitkidir. Maviye çalan yeşil yaprakları vardır. Mis kokulu ışıldayan çiçekleri, kızıl, turuncu, sarı, kırmızıya benzer ve krem rengi tonlaradır. Bitkinin tohumları barbunya iriliğindedir.Tohumlarıyla yayılmaktadır. Anavatanı Latin Amerika’daki hafif soğuk olan And Dağları bölgesidir. Çekici güzellikteki çiçekleri ve yaprakları sebebiyle dünyaya yayılan latinçiçeği, türkiyede de bazı şehirlerde süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.

latin çiçeğinin faydaları


İçerisinde C vitamini, glükosilinat, hardal yağı ve ne olduğu bilinmeyen bakteri yok edici bileşikler vardır. Bitkinin yaprak, çiçek ve yakma özelliği olan çiçek tohumları salata olarak yenilir. Taze çiçek tomurcukları ve yeşil haldeki tohumları turşu yapılarak yenebilir.

Latinçiçeğinin Yararları

- Yemek yeme isteğini arttırır. Hazmetmeye iyi gelir.
- C vitamini eksikliği hastalığına iyi gelir.
- Solunum yollarındaki rahatsızlık, bronşit, grip ve soğuk algınlığı gibi hallerde iyi gelir.
- Saç dökülmeleri ve tırnak kırılmalarına engel olduğu bilinmektedir.

Hazırlanışı: 1 ya da 2 şeker kaşığı bitki (yaprak-çiçek) karışımı üzerine 1 bardak kaynar su eklenir10-15 dakika zamanla demlendirilerek hazırlanan çay, günde üç kere birer bardak içilir.

Margaritin Yararları

Margarit nedir?

Margarit bilinen başka isimleri de Çayır kasımpatı ve öküzgözüdür.

Üzerinde gür otlar biten Dağlarda ve çayırlarda görülen hayranlık uyandıran çiçekli bir bitkidir. Kasımpatı’yı andıran çiçekleri vardır. Düz ve nemli yerleri sever. Dalları küçüktür. Yeşil yaprakları dantel işlemesi gibidir. Çiçeklerinin her bitarafı beyaz yapraklıdır. Orta bölümü koyu sarı tondadır. Çiçekleri yaz aylarında toplanıp, kurutulur.

margarita çiçeği


Margaritin yararları
- İdrar yapımını arttırır. Ter atmaya iyi gelir.
- Böbrek taşlarının düşürmek için kullanılabilir.
- Karaciğer hastalıklarında yararlıdır.
- Egzama, temriye gibi deri hastalıklarına iyi gelir.

İlgili aramalar: margaritin yararları, öküzgözü çiçeği, çayır kasımpatı çiçeğinin faydaları

19 Mayıs 2016 Perşembe

Mahlebin Yararları

Mahlep Nedir? Mahlebin Yararları Nelerdir?

Mahlepin bilinen başka isimleri de İdrisağacı, Prunus mahaleb, Rosaceaedir. Yaprakları almaşlı dizilişte, çiçekleri er dişi ya da tek eşeyli, ışınsal simetrili, çanak ve taç yaprakları 4-5 tane olup serbest, bazen taç yaprakları olmayan, bazı türlerinin kültürü yapıları, ülkemizde 35 cins ve 242 kadar türle temsil edilen, otsu, çalımsı ya da ağaçsı bazen dikenleri olan bitkiler ailesindendir. İdris ağacı olarak da bilinen boyu kısa olan bir çalıdır. Bazen de 8 - 10 m’ye kadar uzar ve kışın yaprağını döken ufak bir ağaçtır. Yeni filizleri tüylüdür. Yaprakları yuvarlak ya da büyük yumurta şekillidir. Uzunluğu 3 ila 6 cm, kenarları çentikli, alt kısımlarında ana damar olan yerleri tüyler vardır. Güzel kokulu çiçekleri beyaz tondadır. Minik 5 ila 6 mm büyüklüğündeki meyve büyüdükçe siyah bir renge dönüşür.

mahlebin yararları


Anayurdu Avrupa ve Batı Asya’dır. Türkiye de ise Tokat, Niksar, Zile, Amasya, Çorum ve Mardin gibi dağ yamaçlarında, kireç taşlı topraklarda görülür. Kurutulan meyveleri baharat (Mahlep) olarak kullanılır. Özellikle hamur işi pastalara kendine özel güzel bir koku vermektedir.

Mahlebin Yararları
* İdrar yapımını arttırır.
* Tonik etkisi vardır. ,
* Cinsel isteği arttıran ilaç etkisindedir.
* Astım, balgam söktürmeye iyi gelir.
* Prostat büyümesine karşı kullanılır.

İlgili aramalar: mahlepin yararları nelerdir, mahlebin faydaları

Lavantanın Yararları

Lavanta nedir? Lavantanın Yararları nelerdir?

Lavantanın bilinen başka isimleri de Lavandula, Lavandar, Lavandedir. Ballıbabagiller ailesindendir. Lavanta en fazla 1 metre kadar uzayabilir. Gövdesinde köşeleri olan ikiye ayrılmış şekilli yeşil renkli ve güzel kokuludur. Fakat bitkinin ikinci senede gövdesi oduna benzemeye başlar. Gri rengi andıran yeşil tonda, narin uzun ve güzel kokulu yaprakları vardır. saplarının uç kısımlarında aralıklı filizleri bulunur.Yaz günlerinde çiçek açan yoğun kokusu olan lavantanın maviyi andıran renkli çiçekleri vardır. Bitkinin gövde, yaprak, sap ve çiçeklerine kendine has mis kokusunu veren bunların üzerinde bulunan minik yıldıza benzeyen tüyleridir. Lavantanın sonbaharda büyüyen küçük meyvelerinin her birinde, dört adet nohut kadar tohumu bulunur. Anavatanı Akdeniz bölgesi olan lavantanın 20 ye yakın çeşidi bulunur. bu çeşitlerden kimileri Türkiyede de yetişmektedir. İçerisinde zayıf asitler bulunan uçucu yağ ile glikoz birleşikleri, alkaloitler ve tanen gibi maddeleri vardır. Bu uçucu yağı gaz haline getirilmesiyle lavanta esansı elde edilir.

lavantanın yararları


Ham madde olarak kullanılan çiçekleri, yaz aylarında henüz tomurcuk halinde iken toplanmalıdır. Saplarıyla birlikte toplanan çiçekler, buketler şeklinde bağlanıp güneş görmeyen bir yere asılarak kurutulur. İyice kuruduktan sonra çiçekler saptan silkelenir. Lavanta esansı parfümeri sanayisinde değerli bir hammadde olarak kullanılır. Bunun yanında minik keseler içinde aralarına yerleştirildiği çamaşırlara çok hoş,ferah koku yayar. Uyku problemi yaşayanlar odalarında lavanta kokusu kullanabilir.

Lavantanın yararları
- Strese iyi gelir.
- Yemek yeme isteğini arttırır.hazmı kolaylaştırır.
- Mide ve bağırsaklardaki gazı atar.
- Depresyon sorunu yaşayanlara iyi gelir.
- Uykusuzluğa iyi gelir.
- Kusma refleksini bastırır.
- İdrar yapımını arttırır. Böbreklere iyi gelir.

Lavanta çayının hazırlanışı: Kurutulmuş sürgün ve çiçeklerden 1 şeker kaşığı alınır üzerine 1 bardak kaynar su dökülerek ve 10-15 dakika süreyle demlendirilir. Bu çaydan, günde üç kere içilir.

Lavanta banyosunun hazırlanışı: 60-70 gram lavanta çiçeği, 2-3 litre suya katılır, kaynatılır, 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir. Banyo süresi 15-20 dakikadır. Bu banyolar özellikle, kan basıncı düşük olan kişileri rahatlatır, neşelilik ve hareketlilik verir. Sinirli insanlarda yatıştırıcıdır.

İlgili aramalar: lavantanın yararları, lavantanın faydaları nelerdir, lavanta çayı nasıl yapılır

18 Mayıs 2016 Çarşamba

Kudret Narının Yararları Nelerdir?

Kudret narı nedir? Kudret narının yararları nelerdir?

Kudret narının bilinen başka isimleri de Papara, Acayip elma, Momordica charantina, Balsam apple, Momordicadır. Kabakgiller ailesindendir. Zayıf gövdeli, bir senelik bir bitkidir. Yaprakları saplı ve geniştir. Meyvesi büyüdükçe ayrışmaya başlar. Meyveleri 8 ila 15 cm uzunluğunda, üstü çıkıntılı ve ucu sivridir. Meyvesi ilk çıktığında yeşil olur sonrasında sarı tamamen olduğunda koyu sarı rengi alır. içerisinde 20-30 tane koyu kırmızı tonda fasulyeyi andıran tohumları vardır. Ev ilaçlarında, zeytinyağı ile karıştırılarak kullanılır. Anatanı doğu Hindistan olarak bilinen kudret narı Afrika ve Asyanın dönenceli yerleri ile Türkiye ve İtalya gibi Akdeniz ülkelerinde de yetiştirilmektedir. Ülkemizin özellikle Yalova ve Bursa etrafında yetiştirilmektedir. Eylül aylarında toplanan meyveleri taze olarak yenilebileceği gibi tohumlarından kudret narının yağı veya macunu yapılabilir.

kudretnarının yararları


Kudretnarının yararları:
- Kalın bağırsak iltihabı, ülser, 12 parmak, gastrit vb mide bağırsak sistemine bağlı tüm hastalıkları iyileştirir.
- Karaciğeri yardımcıdır.
- Egzama ve sedef hastalığına iyi gelir.
- Yara ve iltihaplara iyi gelir.
- Bağırsakları çalıştırır.
- Hücre yeniler.
- Rahim yaralarına iyi gelir.
- Yanık ve yaralara lapası iyi gelir.
- Ayrıca içerisinde bol miktarda E vitamini ve kaliteli protein vardır.

Kudret narı nasıl yenir?

Taze meyvesi ezildikten sonra balla karıştırılıp sabahları aç karnına bir yemek kaşığı yenilir. Tazesinin olmadığı zaman : Çekirdekleri temizlenen kudret narı, küçük küçük doğrandıktan sonra bir kiloluk bala karıştırılıyor. Ağzı kapalı şekilde bir ay kadar bekletilen karışım, azcık sulanabilir. Şeker hastalarının bu karışımı yemeleri zararlıdır. Bu sebeple zeytinyağı ile kullanımın daha doğrudur. Yemeklerden önce yenilebilir.

Haricen Kullanımlar İçin:
Yanıklar, kesikler ve yaralar için zeytinyağında bekletilmiş kudret narı, açık yaralar için en hızlı iyileştirici olarak kullanılır.

İlgili aramalar: kudretnarının faydaları

Nostaljik Fransızca Şarkılar

Fransızca Şarkılar
60lar'dan günümüze en güzel fransızca şarkılar , Dinlemeye Doyamayacağınız Aşk Listesi , Hit Fransızca Şarkılar Listesi , Fransızca Unutulmayan Parçalar , fransızca aşk şarkıları , romantik fransızca müzikler , france slow music , Soul-Jazz , Acoustic , Folk Rock arşivinizde olması gereken şarkılar.
Fransızca Aşk Şarkıları Listesi
Romantik Fransızca Müziklistesi
Adriano Celentano - I Want To Know (1976)
Alain Souchon - Foule sentimentale (1993)
Christophe - Aline (1965)
Caro Emerald - Ne Me Quitte Pas (2013)
Cesaria Evora - Sodade (1994)
Dalida, Alain Delon - Paroles... Paroles....(1973)
Dany Brillant - Je Suis Jaloux (1977)
David Alexandre Winter - Oh Lady Mary (1968)
Francis Cabrel - Je L'aime A Mourir (1979)
Gilbert Becaud - Nathalie (1964)
Herve Vilard - Capri C'est Fini (1970)
Jane Birkin et Serge Gainsbourg - Je T'aime,Moi Non Plus (1969)
Jean Gabin - Maintenant Je Sais (1974)
Jeanette – Porque Te Vas (1974)
Jean Francois Michael - Adieu Jolie Candy (1969)
Jean Francois Michael - Guilty (1988)
Joe Dassin - Indian Summer (1975)
Joe Dassin - L'ete Indien (1975)
Lhasa - La Confession (2003)
Michel Fugain - Une Belle Histoire (1972)
Michel Sardou - Je Vais T'Aimer (1976)
Nat King Cole - Let There Be Love (1962)
Phoebe Cates - Paradise (1982)
Pierre Bachelet - Emmanuelle (1974)
Sting - La Belle Dame Sans Regrets (1996)
Listeyi Hazırlayan Müzikliste Editörü: Yunus Güncelleme: 12.05.2016
Bu liste bilgi edinme amaçlıdır, sitemizde müzik dinleme ve indirme hizmeti yoktur!

15 Mayıs 2016 Pazar

Kimyonun Yararları

Kimyon nedir? Kimyonun yararları nelerdir?

Kimyonun bilinen başka isimleri de Kyminon, Cuminum cyminum, Cummin, Carum carvidir. Maydanozgiller ailesindendir. İki senelik bir bitkidir. Uzunluğu 30 ila 100 cm arasındadır. Kök kısmı havucu andırır fakat rengi beyaz tondadır. Alt kısımdaki yaprakları genelde büyük uzun bir sap üzerinde kanat yapraklardan oluşur. Üs kısımdaki yapraklar gövdeye bitişikti. Çiçekleri genelde minik beyaz renkli, aralarında pembe veya kırmızıyı andıran renklerde görülebilir. Çiçekleri yirmişer onar olarak bir aradadır. Bir meyve kabuğunda iki tohum bulunur ve genellikle kahve renkte ve yarım oval şeklindedir. Bunlar kimyon ismiyle baharat olarak kullanılır. Anavatanı Akdeniz bölgesi ile Mısır olan kimyon, Türkiye de Orta Anadolu’da Eskişehir ve Konya civarında üretimi yapılır. Yazdan başlayarak sonbahara kadar bitkinin bir arada olan tam olmamış çiçekleri önce kesilip alınır. Bunlar gölge ve havalı bir yerde kurutulur. Yere serilen temiz bir bezin üzerine bu çiçekler çırpılır.

kimyonun faydaları


Kimyonun yararları
- Ağız kokusu ve bebeklerde sindirim problemlerine iyi gelir.
- Anne sütünü çoğaltır.
- İştah açar.
- Gaz söktürür.
- İshali hafifletici etkisi vardır.
- İdrar yaptırımını arttırır.
- Sinirleri uyarır.
- Terletici özelliğinden dolayı zehirli maddelerin dışarıya atılmasına yardımcı olur.

Hazırlanıp kullanılması: Kimyon tohumunun çayı yapılmadan hemen önce öğütülmesi veya öğütülmeden çayının yapılması önerilir. Kimyon tohumlarından 1 yemek kaşığının üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp kabın üzeri kapatılarak 10-15 dakika süreyle demlendirilir. Bu şekilde elde edilen çaydan günde iki kez sabah ve akşam yemeklerinden önce bir bardak içilir.

İlgili aramalar: kimyonun yararları, kimyonun faydaları nelerdir

Kırmızı Biberin Yararları

Kırmızı biber nedir? Kırmızı biberin yararları nelerdir?

Kırmızı biberin yemeklere kattığı tadın dışında çok yararlı fevkalede özellikleri vardır. Sıcak havayı ve çok güneşi seven bir bitkidir. 50 ye kadar türü yetiştirilmiştir. Baharat türleri yağış almayan topraklarda daha güzel yetişir. Uzunluğu 60 cm dir. Sert köklü, 1 senelik bir bitkidir. Yaprakları enli ve ucu sivridir. Yapraklarının Üstleri yeşil ve koyu yeşil, alt kısımları ise açık yeşildir. Gelişmiş kızarmış bir senelik biber kurutularak toz haline getirilir. Kendine özel çok hafif bir kokusu vardır. lezzeti acı ve yakıcıdır.

kırmızı biberin yararları


Kırmızı biberin yararlarını aşağıda sıraladık:
- Sindirime iyi gelir.
- Metabolizmayı çalıştırır.
- Geçmeyen baş ağrısına iyi gelir.
- Damar tıkanıklığına iyi gelir.
- Çayı grip ve soğuk algınlığına iyi gelir.
- Kolesterolü düşürür.
- İştah açar.
- İltihaplanmaların geçmesine yardımcıdır.
- İçerisinde bulunan likopen kansere karşı etkilidir.
- İçerisinde B, E, A ve C vitaminleri vardır. B vitamini beyin için yararlıdır.
- Antioksidan bakımından zengindir.Kalp krizi riskini aza indirger.

İlgili aramalar: kırmızı biberin faydaları, kırmızı biberin yararları nelerdir

14 Mayıs 2016 Cumartesi

Keraviyenin Yararları

Keraviye nedir?

Keraviye, bilinen başka isimleri de Karaman kimyonu, Frenk kimyonu, Carum carvi, Caraway, Carvidir. Maydanozgiller ailesindendir. Uzunluğu 100 cm’yi bulur. İki senelik otsu bir bitkidir. Aşağıdan yukarı doğru beden bölümü narindir. Yaprakları açık yeşil renkli ince tüylü, çiçekleri şemsiye biçiminde demetler oluşturarak açan sarıyı andıran beyaz tondadır. Sert kökü; dallara ayrılan biçimdedir. Kolay işlenebilen toprakları seven keraviye bitkisi, tohumları dökerek yayılır. Anavatanı Avrupa ile Batı Asya’dır. Türkiye'de Doğu Anadolu bölgesinde yetişir. İçerisinde Karvon ve limonen adlı maddelerden oluşan ve %6′ya varan orandaki uçucu yağ ile sabit yağ, reçine ve taneni vardır. Bitkinin çiçekleri de yaz ortasında toplanır. Güneşte kurutularak geliştirilerek, aşağı doğru tutularak çırpılıp tohumların dökülmesi sağlanır.

keraviyenin faydaları


Keraviyenin Yararları
- İdrar yapımını arttırır.
- İshali durdurur.
- Sindirime yardımcıdır. Özellikle çocuklarda gaz söktürücü ve karın ağrılarını iyileştirici etkisi vardır.
- Anne sütünü arttırır.
- Adet sancılarını azaltır.
- Ağız kokusuna iyi gelir.
- Boğaz ağrısına iyi gelir.

Keraviye çayının hazırlanışı: Bitkinin tohumları 1 şeker kaşığı alınıp dövülür. Dövülmüş tohumun üstüne 1 bardak kaynar su dökülerek 10-15 dakika süreyle demlendirilir. Hazırlanan çaydan günde üç kez birer bardak içilir.

Kekiğin Yararları

KEKİK NEDİR? KEKİK YARARLARI NELERDİR?

Kekiğin bilinen başka isimleride Anzer çayı, Akdeniz kekiği, Beyaz kekik, Catır - Girit kekiği, Güveyotu, Thymus vulgarisdir. Ballıbabagiller ailesindendir. Güneşi seven, özellikle verimsiz topraklarda yetişen uzun senelik bir bitkidir. Uzunluğu 15 ila 40 cm arasındadır. Yaprakları karşılıklı, bir ters bir düz biçimde, oval, koyu yeşildir. Sapsız bir bitkidir. Çiçeklerinin rengi pembe yada pembeyi andıran kırmızıdır. Bazen mor renklerde de açabilir. Kökleri püskül gibi, gövdenin alt bölümü odunu andırır ve üst bölümü sık kollara ayrılır. Kekik otu yazdan sonbaharın başına kadar topraktan 4 yada5cm üstten kesilerek güneş gören havalı yerlerde kurutulur ve sıcaklığın 35C° derece olması gerekir. Kekiğin içerisinde timol, karvakrol, simol, linalol ve borneol maddelerini içeren % 1 oranında uçucu yağ; acı esanslar, tanen, flavonit ve tripenoit vardır. Kekik bitkisine güzel kokusunu veren, timol ve karvakrol maddeleridir.

kekiğin faydaları


Kekiğin yararları
- İştah açıcıdır.sindirime yardımcı olur.
- Vücuda dinçlik verir.
- Gaz ve idrar yaptırıcıdır.
- Sakinleştirir.
- Bağırsak kurtlarını temizler.
- Bağlam söktürür.
- Soğuk algınlığı, nezle, boğaz ağrıları ve kuru öksürüğe iyi gelir.
- Bronşit, boğmaca ve astıma iyi gelir.
- Zatüre ve akciğer iltihaplanmalarına 15 dakikalık kekik banyosu iyi gelir.

Kekik çayının hazırlanışı: 2 şeker kaşığı 1 bardak kaynar suya eklenir. 10 dakika demlendirilerek elde edilen çaydan, günde üç kere birer bardak içilir.

Kullanım Şekli: 2-3 tatlı kaşığı bitki suda kaynatılarak hazırlanan çayı yaralara ve akneli yerlere sürülür.

Banyo hazırlanışı: 200 gram kekik 6 - 7 litre suda 12 saat bekletilip kaynama sıcaklığına kadar ısıtılıp süzülür ve banyo suyuna katılır. Banyodan sonra kurulanmadan bir havluya sarınıp kendinizi sıcak tutarak 1 saat dinlenilmelidir.

İlgili aramalar: kekiğin faydaları neler, kekiğin yararları nelerdir, kekik banyosu nasıl yapılır, kekiğin sağlığa faydaları nelerdir

10 Mayıs 2016 Salı

Serdar Ortaç 2017 Gıybet Albümü Dinle

Sponsorlu Bağlantılar

Serdar Ortaç 2017 Gıybet Albümü Dinle

Tavsiye >> Hadise 2017 Şampiyon Albümü Dinle

Serdar Ortaç, merakla beklenen 18. stüdyo albümü "Gıybet"i sevenleriyle buluşturuyor. Toplam 10 şarkıdan oluşan albümdeki tüm şarkı sözleri çeşitli sanatçılara ait. Albümde çeşitli sanatçılarla düet yapan Serdar Ortaç bu albümü oldukça sevdirmeyi ve satmayı planlıyor diyebiliriz. Albümde yer alan çeşitli sanatçılar şu şekilde ; Mert Ekren, Tan Taşçı, Suat Aydoğan. Serdar Ortaç bu albümde de kuralları bozmuyor ve yazın en hit şarkılarıyla müzikseverleri buluşturmayı hedefliyor. Gıybet 11 Mayıs'da tüm dijital platformlar, radyolar ve sitemizde dinleyicisiyle buluşacak ve albüm aynı gün zirveye oturacak. Albümün yayınlanmasının hemen arkasından yurt içi ve yurt dışı albüm turnesine başlayacak olan Serdar Ortaç, Gıybet albümüyle 11 Mayıs'da sizlerle.

Serdar Ortaç Gıybet Albüm Şarkıları

  1. Serdar Ortaç - gıybet
  2. Serdar Ortaç ft Mert Ekren - fakir
  3. Serdar Ortaç - abi
  4. Serdar Ortaç - sulu göz
  5. Serdar Ortaç ft. Tan Taşçı - çakal
  6. Serdar Ortaç - sultan
  7. Serdar Ortaç - harap
  8. Serdar Ortaç ft. Suat Aydoğan - kalleş
  9. Serdar Ortaç - yarım gitti
  10. Serdar Ortaç - tatlı belam

serdar ortaç 2017
Serdar Ortaç 2017 Gıybet Albümü Dinle

serdar ortaç , serdar ortaç gıybet , serdar ortaç 2017 yeni albüm , gıybet , serdar ortaç 2017 gıybet albüm indir dinle , serdar ortaç 2017 albümü , serdar ortaç 2017 gıybet albüm şarkıları , serdar ortaç yeni

9 Mayıs 2016 Pazartesi

Sıla 2017 Mürekkep Albümü Dinle

Sponsorlu Bağlantılar
Sıla 2017 Mürekkep Albümü Dinle

Sıla'nın yeni albümü ve şarkıları belli oldu. Sıla 2017 Mürekkep isimli albümünü az önce tanıtıma sundu. Sony etiketiyle yayınlanacak olan bu albümde aşağıdaki şarkılar yer alacak. Tüm şarkıları ücretsiz dinleyebileceğiniz tek adres beklemede kalın.

Tavsiye bir albüm >> Hadise 2017 Şampiyon Albümü Dinle

Sıla Mürekkep albüm şarkıları

Sıla - afitap
Sıla - müstehcen
Sıla - engerek
Sıla - münferit
Sıla - yan benimle
Sıla - kurşun
Sıla - bırak
Sıla - can dostum
Sıla - günaydın sevgilim
Sıla - ziyan
Sıla - lacivert

sıla 2017
Sıla 2017 Mürekkep Albümü Dinle
sıla 2017 , sıla mürekkep ,  sıla , sıla dinle , sıla 2017 yeni albüm , sıla 2017 şarkıları , sıla son albüm , sıla yeni albüm , sıla şarkıları , sıla son kaseti , sıla ahitap

3 Mayıs 2016 Salı

Kayışkıranın Yararları

Kayışkıran nedir?

Kayışkıran bitkisinin bilinen başka isimleri de Eşekotu, Demirdelen, Kayıkçıçiçeği, Sabankıran, Yandakdır. Baklagiller ailesinden uzun senelik, dikenli bir bitkidir. Kırsal topraklarda ve kurak yerlerde yetişen, 30 ila 60 cm uzunluğundadır. Toprak üstündeki bölümü kısa bir gövdesi vardır ve bu gövdeden dallar ayrılır. Çiçekleri az saplı, yaprak dibinde, taç yaprağı pembe veya pembeyi andıran kırmızıdır. Yaprakları dallara üçlü olarak dizilmiş halde en üstte ise sade bir tane olur ve kenarları tırtıklı, koyu yeşil tonda, oval şekilde minik saplıdır. İçerisinde Tanen, zamk, organik asidler, şekerler, radix ononidis, anonin, saponin, flavon maddeler vardır. Mart-Nisan veya Ağustos-Eylül aylarında kökleri sökülür, yıkanır, kurutulur ve ince doğranarak güneş almayan ve rutubetsiz yerlerde saklanır. Kayışkıranın yanlızca kökü çay, tentür ve natürel ilaç yapımında kullanılır. Çok nadir çiçeklerinden de yararlanılır.

kayışkıranın faydaları


Kayışkıranın yararları

- Böbrekteki taş ve kumları temizler.
- Böbrek ve Mesane iltihaplarını temizler.
- Lenf bezlerinin şişmesi ve romatizmaya iyi gelir.
- Damla hastalığına iyi gelir.
- Ödem, deride kaşınma ve egzamaya iyi gelir.

Hazırlanma Şekli: 2 tatlı kaşığı Kayışkıran kökü demliğe katılır ve üzerine 300-400ml kaynar su eklenir.yarım saat demlenir.. Demlendikten sonra süzülür. Günde 3 defa yemek aralarında birer bardak içilir.

Önemli not: Kayışkıran kökünden çay yapılırken asla kaynatılmaz. Eğer kaynatılırsa birleşimindeki eter yağını kaybeder. - Kayışkıran kökü çayı 1-2 hafta içildikten sonra 5 gün ara verilmelidir. Çünkü uzun süre çayının içilmesi etkisinin azalmasına sebep olur.

İlgili aramalar: kayışkıran otunun yararları, kayışkıranın faydaları, kayışkıran bitkisi, kayışkıran resmi

Kazayağının Yararları

Kazayağı nedir?

Ispanakgiller ailesinden çok senelik bir bitkidir.Yetiştiği toprağa göre çok değişken renklere görülebilir. Kazayağı otu kimi zaman yeşil, kimi zaman kahve, bazen de kırmızıyı andıran renkte olabilir. Yaprakları karışık sıralanmış olup her yaprağın dip bölümünden bir dal yetişir. Alt kısımdaki yaprakları minik saplı, üst kısımdaki yaprakları sapsız gövdeye bağlanmıştır.yaprakları enli ok biçiminde kenarları tırtıklıdır. Yeşil, kahve yada kahverengiyi andıran renkte olabilir. Çiçekleri bitkinin üst kısmındaki yaprak diplerinden çıkan saplar üzerinde birden fazla çiçeğin dizilmesi ile oluşmuştur ve yeşil, esmer ve kızıl renk tonunda olabilir. Kazayağı otunun üst kısımları kesilerek toplanır, kurutulur ve kaldırılır.

kazayağının yararları


Kazayağının Yararları

- Başta bağırsak solucanları, tenyalar ve bağırsak kurtlarını temizler.

Hazırlanış Şekli: Toprak üzerindeki bölümleri su buharı ile elde edilen Kazayağı esansıdır. Eskiden bu bitkinin çayı içilirken günümüzde artık esansı kullanılmaktadır. Bağırsak solucanlarını düşürmek için çocuklara 5 ila 10 yaş arasındaki çocuklara 10 damla ve yetişkinlere 20 damla eter yağı verilir. Eter yağı kesme şekere damlatılarak verilir. Aradan 1-2 saat geçtikten sonra hastaya bir yemek kaşığı hintyağı içirilir. Not : Aşırı miktarda kullanılmaz. Tarife uyulmazsa kalıcı hasarlar meydana getirebilir.

İlgili aramalar: kazayağının yararları, kazayağının faydaları nelerdir

2 Mayıs 2016 Pazartesi

Kınakınanın Yararları

Kınakına nedir?

Kınakına bitkisinin başka bir adı da Kontestozu, Quinaquinadır. Kökboyasıgiller ailesindendir. 5 ve 20 metre arasında uzayabilen bir bitkidir. Yaprakları eğri oval biçimindedir. Yaprakların üzeri koyu yeşil ve tüysüz, alt bölümü tüylüdür. Yaprakları zamanla esmer veya kırmızı bir renge dönüşür. Çiçekleri dalların uç kısmında demetler halindedir. Kınakınanın anavatanı Peru ve Bolivya olan ve ticaret bitkisi olarak Cava, Güney Hindistan, Kolombiya, Seylan, Guatemala, Kamerun ve Kongo gibi tropikal ülkelerde yetiştirilir.Kabuğunun içerisinde alkaloit( organik madde) vardır. bu madde sıtma tedavisinde kullanılır. Gövde ve kök kabukları da kullanılır. Tadı acıdır.

kınakınanın yararları


Kınakınanın Yararları

- İştah açar.
- Sindirim düzenler.
- Hazımsızlığa iyi gelir.
- Vücuda güç verir.
- Ateş düşürücüdür.
- Nevralji, sıtma, grip, bulaşıcı hastalıklara iyi gelir.
- Kalp ağrıları ve kalp çarpıntıları için kullanılır.

Kınakına çayının hazırlanışı: Kınakına kabuğu ince kıyılarak 1 gr demliğe konur ve üzerine 300-500 ml kaynar su eklenir.15-20 dakika demlendirilip süzülür. Günde en fazla 3 gr Kınakına kabuğu veya tozundan çay yapılabilir. Çok kullanılması zararlıdır.Not: Kınakınanın çayı tadı acı olduğu için içilemeye bilir. Günde 3 gramı geçilirse zehirlenme durumu olabilir. Bu sebeple genelde tentürü yada natürel ilacı kullanılır.

İlgili aramalar: kınakınanın yararları, kına kınanın faydaları, kınakına bitkisi, kınakına resmi

Kafurun Yararları

Kafur nedir?

Kışın yaprakları solmayan bir bitkidir. Tropikal iklimde yetişir. Uzunluğu 5 metreyi bulan 1000 ila 2000 yıl aralığında canlı kalabilen uzun ömürlü bir ağaçtır. Yaprakları 5-10 cm uzunluğunda 3-5 cm genişliğinde, uzun saplı, kenarları düz, üst bölümü sarıyı andıran yeşil, alt bölümü açık yeşil ve ortasında derin bir damarla oradan sağa sola ayrılan yan damarlıdır. Çiçekleri buket halinde dallarının ucunda uzun bir sap üzerinde çok minik sarıyı andıran çiçeklerden oluşmaktadır. Kafur ağacının odunu ısı yoluyla kafur yağı elde etmek için kullanılır. Bu organik yağ aroma tedavisi, tabii ilaç ve kafur ispirtosu üretiminde kullanılır. Ülkemizde Marmara, Eğe ve Akdeniz bölgesinin sıcak olan bölgelerinde yada evlerinde yetiştirilir. Senenin her mevsiminde kafur ağacı kesilerek gövdesi ince kıyılır, dövülüp ısı yoluyla su buharı ile eter yağı elde edilebilir.

kafurun yararları


Kafurun Yararları

- Kalp ve kan dolaşımı rahatsızlıklarına iyi gelir.
- Öksürük, üşütme, bronşit, ve balgam rahatsızlıklarına iyi gelir.
- İltihaplı bölgelere merhemi iyi gelir.
- Kas ağrılarına ve burkulmalara iyi gelir.

Önemli not: Kafur yağı veya saf kafur sade olarak kullanılmaz, şayet kullanılırsa yakıcı ve iltihap yapan özellikleri vardır. çok fazla kullanılırsa şuur kaybı, dengesiz hareketler, tansiyon, titreme, bulantı, kusma, sara, üşüme, korku ve kulak çınlaması gibi haller oluşturur.

İlgili aramalar: kafurun yararları, kafurun faydaları nelerdir, kafur bitkisi, kafur resmi

Kasıkotunun Yararları

Kasıkotu nedir?

Kasıkotu bitkisinin bilinen başka isimleri de Fıtıkotu, Kızılyaprak, Koyunotu, Kuzupıtrağıdır. Gülgiller ailesindendir. Uzun senelik sağlam bir otsu bitkidir. Gövde kısmı yere yatay biçimde bir bölümü az havada 10 ila 30 cm boyundadır. Dalları etrafına dağılmaktadır. Yaprakları birbirlerine keşişen, yumurta biçimli, koyu yeşil tondadır. Ayrıca ana yaprakların yanında 4 ila 8 adet yan yaprak bulunur.Çiçekleri minik, sarıyı andıran yeşil renkli ve beş adet taç yapraklıdır.

Bulunduğu bölgeler: Avrupa’nın ve Asya’nın sıcaklığının çok yüksek veya çok düşük olmayan iklimli yerlerinde yetişir. Ülkemizin neredeyse her bölgesinde kendiliğinden yetişmektedir. Kasıkotu bitkisi yaz başından sonbahar başına kadar toprak üstü bölümleri bitki çiçek açmaya başladığında toplanır. 40 C dereceyi geçmeyen sıcaklıkta ve güneş görmeyen yerde kurutulur.

kasık otunun yararları


Kasıkotunun Yararları
- İdrar kesesi ve böbrek taş, kum ve tehlikesiz urlara iyi gelir.
- Kasık fıtığına iyi gelir.
- Kramplara iyi gelir.
- Ağızdan gelen acı sıvılara iyi gelir.
- Sindirime iyi gelir.
- Yaraları temizler.

Kasıkotunun hazırlanışı: Kasıkotundan iki tatlı kaşığı demliğe katılır ve üzerine 300 ila 500 ml kaynar su eklenir. 10-15 dakika demlenmesi beklenir.

Önemli not: Kasıkotu asla kaynatılmamalıdır.

İlgili aramalar: kasıkotunun yararları, kasık otunun faydaları nelerdir

1 Mayıs 2016 Pazar

Kanarya Otunun Yararları

Kanarya otu nedir?

Kanarya otunun bilinen başka isimleri Ovatu, Büyük Karyaotudur. Bileşikgiller ailesindendir. Kanaryaotu 70-150 cm uzunluğunda kahverengiyi andıran bir gövde, alt bölümü nadiren, üst kısımı oldukça bir bölümden kollara ayrılan bir görünümdedir. Yaprakları oval yadamızrak biçiminde, uçları tırtıklı, ortada derin bir damar, koyu yeşil tondadır. 15-30 cm uzunluğunda, 7-12 cm genişliğinde, ufak saplı ve karışık sıralınmıştır. Çiçekleri bitkinin en üst kısmında 20 ila 50 adet olarak toplanmıştır. Çiçeklerinin rengi atın sarısıdır. Meyvelerinin içerisinde uçucu yağ, tanen, reçine, inulin vardır. Köklerinde ise; “Senecin” ve “Senecionin” adlı iki alkoloid bulunmaktadır. Toplanması yaz aylarından başlar sonbaharın başlamasıyla sona erer. Havalı ve rutubetsiz bölümlerde muhafaza edilmelidir.

kanarya otunun yararları


Kanarya otunun yararları
- Kadınlardaki adet kanamalarını düzenler.
- Doğum sonrası ve düşük sonrası oluşan kanamalar çok devam ederse kullanılır.
- Burun kanamalarına iyi gelir.
- Bağırsak kurtlarını temizler.
- İshal ve dizanteriden dolayı oluşan kanamalara iyi gelir.
- Romatizma ağrılarına iyi gelir.

İlgili aramalar: kanarya otunun yararları, kanaryaotunun faydaları nelerdir

Karahindibanın Yararları

Kara hindiba nedir? Karahindibanın Yararları Nelerdir?

Kara hindibanın bilinen başka isimleri Arslandişi, Radika, Yaban, Gelingöbeği, Keklikotudur. Bileşikgiller ailesindendir. Karahindibanın tamamı yapraklıdır. Dipten başlayarak yaprakları etrafa dağılır. Yapraklarının uç kısımları tırtıklıdır.. Yaprak uçu ok gibidir. Çiçekleri yaklaşık 10-40 cm uzunluğunda, içinde sarıyı andıran beyaz süt kıvamında bir sıvı vardır. Çiçeklerin en üst bölümünün tepesinde 100-200 adet uzun yaprak biçiminde sarı taç yapraklardan meydana gelen bir çiçek bulunur. Çiçekleri büyüdükten sonra dökülmez tam tersine kırışarak toplanır ve kupa yaprakları tamamen kapanarak geometrik bir biçime bürünür. Bunların içerisinde gelişen tohumlar yapraklarının geriye doğru açılmasıyla görünür ve her tohumun gerisinde 1-3 santimetre uzunluğunda bir sap ve bu sapın üzerinde tüycükler bulunur. Büyüyen tohumları esintinin çok olduğu havalarda tüycükleriyle beraber dökülür ve uçar. Bundan dolayı Karahindibaya neredeyse her yerde denk gelmek mümkün olur. Kök kısmında bir parmak genişliğinde 10 ila 20 santimetre uzunluğunda ayrıca püskül biçiminde yan köklere vardır. içerisinde öz suyu olan kar gibi beyaz bir öz bitki vardır. Karahindibanın içerisinde Vitaminler, acı maddeler, triterpen, sterol, carotin, flavon, tanen, mineraller, uçucu yağlar, inulin kalsiyum vardır. Genelde İtalya ve Fransa’da özel olarak yetiştirilir ve salatası yenilir. Bu özel yetiştirilen Karahindiba, kendiliğinden yetişen bitkiye oranla daha büyüktür. Ülkemizin nerdeyse her yöresinde yetiştirilebilir.

karahindibanın yararları


Karahindibanın Yararları
- İnsanlar arasında ilk olarak gözdeki iltihaba kullanılmıştır.
- İştah açar.
- Kanı temizler.
- Metabolizmayı çalıştırır. C vitamini açısından zengindir.
- İdrar yapımını arttırır.
- Bedeni güçlendirir.
- Böbrek taşlarını düşürmeye yardımcıdır.
- Karaciğer şişliğine yararlıdır.
- Öksürüğe iyi gelir.

Karahindibanın Hazırlanışı: Kökleri ilk bahardan sonbaharın başına kadar topraktan çıkarıldıktan sonra yıkanır, bir kaç parçaya bölerek güneşli ve havadar bir yerde kurutulur.Kurumuş kök parçalarından 2-3 tatlı kaşığı alınıp 1 bardak suda 15-290 dakika kaynatılır. Günde iki ila üç bardak içilebilir. Taze sürgünlerinin kırılmasıyla elde edilen süt, dişleri temizler.

Not: Hamilelerin kullanması zararlıdır.

İlgili aramalar: karahindibanın faydaları, karahindibanın yararları nelerdir

Adıyaman Çiğ Köftecisi Iğdır Telefon Numarası

04762271888 Iğdır Çiğ Köfte, Çiğ köfteci öz adıyaman çiğ köftesi, adıyaman çiğ köftecisi, lezzetli ve hesaplı Iğdır Çiğ Köfte