Doğurganlık Nasıl Arttırılır?
Kadınların iş hayatında aktif rol oynamaları istemeden de olsa anne olma yaşını yükseltti. Bilhassa 35 yaşından sonra doğurganlığın hızla düştüğü gerçeği göz önünde bulunduğu zaman, günümüzün modern kadınının, hayatındaki doğurganlık süresini uzatmanın yolunu araması kaçınılmaz duruma geldi.
Kadıköy Şifa Sağlık'ın Tüp Bebek Ekibi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Furkan Kayabaşoğlu, doğurganlığın artırılışı için 10 mühim hayat tarzı değişimi önerisi verdi.
Bir beslenme uzmanına görünün: Beslenmeniz hem sağlığınız, hem de doğurganlığınız için çok önemlidir. Bundan dolayı yaşamınız için bir beslenme uzmanı edinmeniz gerekir. Beslenme uzmanınızın önereceği testler ile beslenmenizin kalitesini artırabilirsiniz. Vitamin ve mineral eksikliğiniz, size uygun bir beslenme programı hazırlanarak kapatılabilir. Diyetinize düzen kazandırdıktan yaklaşık dört ay sonra tesirlerini fark edeceksiniz.
Vitamin ve mineral desteği yapın: Besinler içerdikleri vitamin ve mineraller yardımıyla besleyicidirler. Günümüzde hazır besinlerin içermiş olduğu katkı maddelerinden dolayı doyurucu nitelikleri azdır. Mevsimine uygun sebze ve meyve tüketilmemesi halinde beslenmenizi vitamin ve minerallerle takviye etmeniz gerekmektedir. Eğer kendinize özel bir beslenme programı edinme şansınız yoksa, size küçük bir tüyo verelim: Günlük 1000 miligram keten tohumu veya yağı, 1000 miligram Vitamin C ve çinko alabilirsiniz. Basitçe hamileler için tasarlanmış bir multivitamin tablet almanız benzeyen etkiyi sağlayacaktır.
Beslenmenizden zararlı yağları uzaklaştırın: Vücudumuz birtakım yağ asitlerine gereksinim duyar. Örneğin balıklarda ve cevizde bolca bulunmakta olan omega3 yağ asidi başta sinir hücreleri olmak üzere birçok hücrenin temel yapı taşıdır. Buna rağmen margarinlerde mevcut olan hidrojenli yağlar ve et * süt ürünlerinde mevcut olan doymuş yağlardan uzak durmak gerekiyor.
Ne Zayıf, Ne Şişman; İdeal Kilonuzu Koruyun
Vücut ağırlığınıza dikkat edin: Kadınların doğurganlığında vücut ağırlığı çok önemlidir. Doğurganlığın azaldığı belli bir vücut ağırlığı yoktur, hesap yapılmakta iken boy da göz önünde bulundurulmalıdır. Vücut * parça indeksinin 20 ila 25 arasında olması doğurganlık amaçlı idealdir. Vücut * parça indeks hesaplaması vücut ağırlığının boyun karesine bölünmesi ile hesaplanmaktadır. Hem aşırı zayıf olmak, hem de kilolu olmak yumurtlamayı menfi etkilemektedir.
Sigara içmekten vazgeçin: Sigara içmek yalnızca doğurganlığa değil genel sağlığa zararlıdır. Üreme sağlığı yönünden sigara kadınlar için menopoz yaşının daha genç yıllara kaymasına, erkekler içinse sperm hareketliliğinin azalışına neden olur. Sigaranın zararlı etkiyi yalnızca nikotin değil içermiş olduğu binlerce kimyasallar sebebiyle olur. Piyasada "light" biçiminde satışı yapılmakta olan sigaraların zararlı tesirleri diğerlerine göre daha az olmaz. Bundan dolayı sigaranın az sayıda tüketimi veya "light" tercih edilişi doğurganlık üzerine menfi tesirleri azaltmamaktadır.
Sabırlı Olun ve İmkan Buldukça Tatil Yapın
Alkolde ve kahvede aşırıya kaçmayın: Bilimsel araştırmalarda, doğurganlık üzerine menfi etkisi altına alan alkol ve kafein seviyesinin hangi sınırda olduğu üzerine fikir birliği mevcut olmaz. Bundan dolayı bu maddelerin sosyal hayatta tüketilmelerinin doğurganlığı menfi etkilemediği fakat bağımlılık seviyesinde tüketilmesinden uzak duruluşu önerilir. Bilhassa hamilelik planladığınızda alkol ve kahveyi birazcık sınırlandırmak yerinde olacaktır.
Sık sık tatil yapın: Gebelik genelde tatilde meydana gelmektedir. Bunun ilk sebebi çiftlerin tatilde günlük streslerden uzaklaşarak daha sık ilişkiye girmeleridir. Stres hem cinsel verimi azaltarak, hem de hormonal dengeyi menfi etkileyerek doğurganlığı azaltmaktadır. Yıl içinde kısa süreli de olsa sıklıkla tatile çıkarak hayatınızdaki streslerden uzaklaşmaya çabalayın.
Cinsel ilişki kalitesini artırın: Pek sık cinsel münasebete girmek de, çok seyrek ilişki de doğurganlığı azaltacaktır. En uygun olan cinsel performans haftada 2 ila 4 arası cinsel ilişkide bulunur. Bu sıklıkta seks yapmak hem sperm sayısını ve hareketliliğini olumlu yönde etkileyecektir, hem de yumurtlama zamanına denk gelerek hamilelik oluşmasını sağlayacaktır.
Sabırlı olun, acele etmeyin: Bütün bu beslenme ve hayat tarzınızdaki farklılık uyguladıktan sonra hamile kalmak amacıyla acele etmeyin. Unutmayın ki her kadın ayda yalnızca bir gün yumurtlamaktadır ve sağlıklı çiftler için aylık hamile kalma oranı %20 dolayındadır. Hayatınızdaki bu farklılıklar 3 ila 4 ay içinde tesirlerini göstermeye başlayacaktır.
İlgili aramalar: doğurganlık nasıl arttırılır, çocuk doğurmak için ne yapılır, hamile kalmayı kolaylaştırmak
Online Bilgiler,Online Hesaplamalar ve Aslında içinde Online geçen Herşey hakkında Bilgiler veren Bir Platform
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Adıyaman Çiğ Köftecisi Iğdır Telefon Numarası
04762271888 Iğdır Çiğ Köfte, Çiğ köfteci öz adıyaman çiğ köftesi, adıyaman çiğ köftecisi, lezzetli ve hesaplı Iğdır Çiğ Köfte
-
DİSTANDÜ NEDİR? Distandü, kelime anlamı olarak “gergin” anlamında olup, organ üzerinde kullanılan tıbbi bir terimdir. Distandü, safra kese...
-
Kasık Mantarı Nedir? Kasık mantarı, en fazla karşılaşılan mantar enfeksiyonlarındandır ve Tinea Cruris olarak da bilinir. genel olarak e...
-
Türk Halk Müziği listeleri , Türk halk müziği türküleri , En Popüler Türk Halk Müziği Müzik Listeleri , türk halk müziği sanatçıları , türk ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder