31 Mart 2016 Perşembe

Hatminin Yararları

Hatmi nedir? Hatminin Yararları nelerdir?

Bu bitkinin başka isimleri de vardır. Bunlar Devegülü, Hitmi, Gülhatem, Tıbbihatmidir. Ebegümecigiller ailesindendir. Uzun senelik bir bitkidir. Kök uzun değildir. Kalın, dolgun, beyaz, çok başlı, sade yada çok yan köklüdür. Uzunluğu 60 ile 150 cm civarındadır. Nadir olarak 2 metre'yi bulduğu da görülmüştür. Gövdenin alt bölümü oduna benzeyen, kalın tüylü, üste doğru otsu, beyaz sert tüylerle örtülüdür. Yapraklar saplı oval şekilli, yumuşak tüylüdür. Çiçekleri 5'li olarak açar. Yazdan sonbahara doğru açan çiçekleri 3-5 cm büyüklüğünde ve genelde çok açık pembe beyaz tondadır. Kuru veya taze olarak kökünden , yapraklarından, çiçeklerinden yararlanılır. İçerisinde Müsilaj, pektin, asparagin, tuzlar, nişasta, betain, şekerler, fermentler, hatmiyağı bulunmaktadır. Yapraklar çiçek açma zamanından hemen sonra toplanır. Yaprakları katiyen sararmamış olmalıdır. Havası bol ve temiz gölge yerlere sererek kurutulmalıdır. Hatminin yararlarını aşağıda sıraladık.

hatminin yararları


Hatminin Yararları
- Zor geçen öksürüğe iyi gelir.
- Bağırsakları hastalıklarına iyi gelir.
- Mideyi ağrılarına iyi gelir.
- İdrar yapımını arttırır.
- Nezleyi azaltır.
- Balgam söktür.
- Yatıştırıcıdır.
- Ağız ve diş diplerindeki yaralara iyi gelir.

Hatmi yaprağının kullanılışı: 1 şeker kaşığı kurumuş yaprak, 1 bardak su içinde kaynayana kadar ısıtılır, sonra ateş kısılarak 10-15 dakika daha ısıtma işlemi sürdürülür. Böylece hazırlanan çözeltiden günde üç kere birer bardak içilir. Hatmi yaprakları ezilerek lapası yapılır yaralara sürülür.

İlgili aramalar: hatminin yararları, devegülünün faydaları, gülhatemin yararları nelerdir, hatmi çiçeği

Hodanın Yararları

Hodan nedir?

Bu bitkinin başka isimleri Zembil çiçeği, Sığırdili, Boragodir. Yaprakları almaşlı ya da nadiren karşılıklı dizilişli, çiçekleri genellikle er dişi, ışınsal ya da bir simetrili, taç ve çanak yaprakları beşer adet, ovaryum üst durumlu, fındıksı ya da nadiren eriksi meyveleri olan, ülkemizde 32 cins ve 275 kadar türle temsil edilen, bir, iki ya da çok yıllık, otsu, çalımsı ya da ağaçsı bitkiler ailesindendir. Hodan 0,3-1 mm uzunluğu çok senelik, boyuna büyüyen, oldukça sık çatallaşan ve üzeri kalın kıllarla örtülü bir bitkidir. Çiçekleri mavi rengi andıran mor, mavi veya leylağa benzer mor tondadır. Taze yaprakları salata, peynir ve diğer bazı yiyeceklere katılır. Bazı bölgelerde sebze olarak da yenir. İçerisinde Müsilaj, saponin, reçine, potasyum nitrat vardır. Yazdan sonbahara kadar yaprakları ve çiçekleri toplanarak yenebilir veya 50 derecede kurutularak kaldırılır. Bitkinin çok sulu olması nedeni ile havalı ve sıcak günlerde kurutulması gerekir. Hodanın özelliklerini aşağıda sıralayabiliriz.

hodanın yararları


Hodanın Yararları
- Kanı temizleyicidir.
- Ter attırır.
- Ateş düşürür.
- İdrar yapımını arttırır.
- Balgam söktürücüdür.
- İshal yapar.
- Öksürüğe iyi gelir.
- Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir.
- Solunum yolları hastalıklarına iyi gelir.
- Akciğer zarı yangılarını alır.
- Anne sütünü arttırır.

Hodanın hazırlanışı: Yaprak-çiçek karışımından 2 şeker kaşığı alınıp üzerine 1 bardak kaynar su eklenir. 10-15 dakika demlendirilerek karışım hazırlanır. Bu karışımdan günde üç kere birer bardak içilir.

Bunun yanında hodan bitkisi yara ve yanıklara da iyi gelir. Yapraklarından lapa hazırlanır ve yaranın üzerine sürülür bağlanır.

İlgili aramalar: hodanın yararları, sığırdilinin yararları, zembil çiçeğinin faydaları

29 Mart 2016 Salı

Hünnapın Yararları

Hünnap nedir?

Bahar aylarında, sarı renkli çiçekler açan, mis kokulu, 4-5 metre uzunluğunda dikenli bir ağacın, kırmızı kabuklu, sert çekirdekli, iri badem şeklinde ve iriliğinde bir meyvedir. En dış yüzeyi deriye benzer ve içi sari renkli ve tatlıdır. Bu bitkinin diğer bir ismi de Ünnapdır. Bahçelerde yetiştirildiği gibi kendiliğinden de yetiştiği yerler vardır. Anavatanı Suriye’dir. Ağacının gövdelerinin şekli birbirine paralel esmer kabuklu, çok dallıdır. Yapraklar karşılıklı 2 sıra halinde, küçük saplı, diken seklinde 2 küçük yapraklıdır. Çiçekler 3-6 tanesi bir arada ve oldukça küçüktür. Çanak yaprakları 5 parçalı ve yeşil tondadır. Taç yaprakları sarı renkli bükülmüş şekilde olup 5 parça halindedir. Ülkemizde yetiştiği yerle Marmara, Bati ve Güney Anadoludur. İçerisinde Şeker, nitrat, tartrat, pektin, müsilaj, C vitamini, tanen bulunmaktadır. Güneşte kurutulan olgun meyveler çerez olarak çay ile yenilebilir.bunun yanında kaynatılıp içilmekte ve reçeli yapılmaktadır. Bitkisel ilaç olarak da kullanılmaktadır.

hünnapın yararları


Hünnapın meyvesinin yararları
- Yumuşatıcı özelliğe sahiptir.
- Balgam ve idrar söktürücüdür.
- Kabız yapıcıdır.
- Kolesterolü düşürür.

Hünnap Yaprağının yararları:
- Bronşite iyi gelir.
- Astıma iyi gelir.
- Mideye iyi gelir.
- Bağırsaklara iyi gelir.

Kullanım Şekli: 4 bardak süte 30 veya 60 gr meyvesi katılarak 15 dakika kaynatılır. Günde dört kere içilir.

İlgili aramalar: hünnap nedir, hünnapın faydaları, hünnabın yararları nelerdir, hünnap resmi

Ihlamurun Yararları

Ihlamurun yararları nelerdir?

Örneği ıhlamur ağacı olan bitki ailesindendir. Yaz aylarında beyazı andıran -sari renkli, hoş kokulu çiçekler açan, uzun boylu ağaçtır. Özellikle ormanlarda doğal olarak bulunursa da, süs ağacı olarak park ve bahçelerde de yetiştirilmektedir. Yaprakları saplı, ucu sivri, kenarları dişli, taban kısımları kalp şeklinde, üst yüzü yeşil, alt yüzü beyazı andıran yeşil ve tüylüdür. Çiçekleri en az üçü bir arada olmak üzere aşağı doğru büyürler. Çiçekleri sarıyı andıran-yeşil tondadır. Meyveleri kare şekilli ve tek tohumludur. Ihlamur ağacı filizden büyür. Maksimum bir sene yasamaktadır. İçerisinde Uçucu yağ, manganez, tanen, ossidaz, saponin, glusid, strol, C vitamini bulunmaktadır.

ıhlamurun yararları


Ihlamurun yararları
- Strese iyi gelir.
- Sinirleri yatıştırır.
- Bağırsak kurtlarını düşürmekte yardımcıdır.
- Uyku verir.
- Öksürüğü azaltır.
- Gribal enfeksiyonlara iyi gelir.
- İdrar yapmayı arttırır.
- Vücut direncini artırır.
- Gözünüze pamukla pansuman yapabilirsiniz çapaklanmalara iyi gelir.(göz kapalı olmalıdır)
- Sabah aç karnına içilirse kilo vermek isteyenlere yardımcı olur.
- Ihlamur cilde sürülürse kırışıklıklara iyi gelir.

Ihlamurun hazırlanışı: Kurutulmuş çiçek ve yaprak karışımından 1 şeker kaşığı alınıp üzerine 1 bardak kaynar su dökülerek 10 dakika süreyle demlendirilir. Bu karışımdan günde üç kere birer bardak içilir.

UYARI: Fazlası iç organlara ve beyne zarar verir.

İlgili aramalar: ıhlamurun yararları, ıhlamurun faydaları nelerdir, ıhlamur nelere iyi gelir

27 Mart 2016 Pazar

Gelinciğin Yararları

Gelincik Nedir?

Başka isimleri de vardır. Bunlar Aşotu, Angülü, Gelingülü, Gelinotudur. Gelincikgiller ailesindendir. Bahar ve yaz ayları arasında, kırmızı renkli çiçekler açar, 20-30 cm uzunluğunda bir ya da çok yıllık ve beyaz sütlü bir bitkidir. Buğday tarlalarında, ekilmemiş yerlerde çok görülebilir. Beden bölgesi sert ve tüylüdür. Yaprakları yüzeyden içeri inen, girintili ve simetrisi olmayan şekildedir. İlkbahardan başlayıp yaz boyunca açan ve parlak kırmızı renkli taç yaprakları olan çiçeklerinde, bu taç yapraklarının altında siyah noktalar vardır. Çiçekler dallarının kenarlarındadır. Çanak yaprakları çiçek açarken dökülür. Çiçekleri de hemen düşen bir bitkidir. Meyveleri sarıya benzer koyu renkli olup, deliklidir ve bu deliklerden tohumlar dökülür.

gelinciğin yararları


İçerisinde Potasyum nitrat, müsilaj, rhoeadin, narkotolin, protopin, kodein, berberin, haşhaş ve readin asidi, reagenin, az miktarda morfin, zamk ve şeker vardır.

Gelinciğin yararları
- Zeytinyağı ile gelincik karıştırılıp yanıklara sürülürse ağrısını geçirir, kızarmasını önler.
- Öksürük ve öksürükten meydana gelen gıcıklara karşı yararlıdır.
- Nezle, bronşit ve soğuk algınlıklarında göğsü yumuşatır. Balgam attırır.
- Çiçeğinin suyu sirkeye katılıp başa sürülürse baş ağrısını geçirir.
- Bayanlar suyuna otururlarsa rahim bozukluklarına iyi gelir.
- Lapası yaralara sürülür.
- Sakinleştirici etkisi vardır.
- Uykusuzluğa iyi gelir.
- Ceviz kabuğu ile kaynatıldığında saçları siyahlatan boya ortaya çıkar.

Kullanım Şekli: Kurumuş taç yapraklarından 1-2 tatlı kaşığı alınıp dört bardak kaynar su içinde 10-15 dakika bırakılıp demlenerek bitkisel ilaç yapılır. Bu ilaç günde üçer kere birer bardak içilir.

İlgili aramalar: gelincik çiçeği, gelinciğin faydaları, gelincik çiçeğinin yararları, gelincik resmi

Hüsnü Yusufun Yararları

Hüsnü Yusuf Nedir?

Bu bitkinin başka isimleri de Kır Karanfili, Nazar Otu, Guguçiçeğidir. Karanfilgiller ailesindendir. Dağlarda tarla ve kırlarda yetişir. Yaprağı mersin yaprağını andırır ve her yaprağının ucunda birer tane diken bulunmaktadır. İçerisinde Tanen, yağ bulunur.

hüsnü yusufun yararları


Hüsnü Yusufun Yararları
- Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara iyi gelir.
- Erkek çocuklarında meydana gelen kasık fıtığı için yakısı kullanılır.
- Mide üşütmesi sorunlarına iyi gelir.
- İktidarsızlıkta da yararlıdır.

Hazırlanışı: 4 bardak suya 50 gram kuru çiçek katılıp kaynatılır. Günde 3 kez birer bardak içilir.

İlgili aramalar: hüsnü yusufun faydaları, hüsnü yusuf çiçeği, hüsnü yusuf bitkisi resmi

23 Mart 2016 Çarşamba

Burun Tıkanıklığı Nasıl Giderilir?

Burun Tıkanıklığı Nasıl Giderilir?

Her organ vücudumuza belli bir gaye için hizmet eder­. Şüphesiz ki bu organların arasın­da en  mü­him bulunanların­dan bir tane­si de aynı zamanda beş duyu organımızdan biri olan burundur­. Hayati ehemmiyet taşımakta olan nefes alışverişimizi sağlayan burun, sağlıklı bir yaşam için gereken  nefes egzersizleri­ni ve bedene gereken  oksijeni bedene ve doğal olarak vücudun başka organlarına taşımakta olan bir organdır­­.  Nefes almanın hari­cinde havayı nemlendirerek kulağın havalanmasına imkan veren  burun­da herhangi bir sorun ile karşılaşılışı anlaşılacağı ­gibi yalnız­ca kendisi­nin değil, başka pek çok organın da bu halden  etkilenmesine neden  olacaktır­­. Burun hususun­da uzmanların sıkça rastladığı en  büyük sorun başka kaza ve düşme gibi ne­denlerden  meydana gelen  hasarlar­dan ziyade en  çok rastladığı durum burun tıkanık olma­sı olayı­nın gerçekleşmesidir­­. Burun tıkanık olma­sı kolay bir hadi­se gibi görünse de bu sorun ile karşılaşan insanların hayat kalitesi­ni ciddi manada bozmakta ve geçiştirilip tedavisi­nin aksatılışı takdirinde de daha başka ciddi sorunlara zemin hazırlayabilmektedir­­. Bu rahatsızlığa sebep olan bazı ne­denler şüphe­siz ki bulunur­.

Bunlar;
Burun­da "deviasyon" yani burun kemiklerinde bazı ne­denlerden  ötürü kayma meydana gelmesi,
Burun içi etlerinde büyüme ve genişlemenin ortaya çıkı­şı,
Zamanla büyümekte olan ve burun tıkanıklığı­nın en  büyük ne­denlerin­den  bir tanesi ­ olan geniz etinde meydana gelen  değişiklikler,
Enfeksiyonlar­dan kaynaklı gelişmekte olan rahatsızlıklar,
Polen, toz gibi içeriklere olan alerji biçimin­de sıralana­bilir­­.

burun tıkanması, burunda tıkanıklık


Burun Tıkanıklığının Nedenleri

Anlattığımız üzere burun tıkanık olma­sı hemen  her insanın yaşadığı ve e­pey huzur­suz olduğu bir durumdur ve bu durum kendisi­ni bazı hadise­ler ile belli eder­. Bu belirtiler;
Burun­da tıkanshy;ma hissi,
Nefes almak da ve vermek de güçlük,
Nefes almaya çalışmaktan ve gerekli oksijenin alınmamasın­dan kaynaklı olarak meydana gelen  baş ağrısı,
Öksürük ve burun­da kaşınmadan kaynaklı olarak meydana gelen  sık hapşırma,
Ortamda yer alan kokuların hissedilmesinde zorluk,

Tıkanıklığın sebep olduğu hırıltı biçimin­de sıralana­bilir­­. Görüldüğü üzere burnun işlevinde yaşanmakta olan bozukluklar yalnız­ca soluk alma hususun­da zorluğa değil akabinde birden  çok sıkıntı haline da sebebiyet verir­­. Zira insanların bu haller­de ağız yoluyla nefes almaya başvurmaları bedene gereken  oksijen  miktarını karşılamaya yetmemekte ve doğal olarak önce baş ağrısına sonra­sı ise yukarıda belirtmiş olduğumuz başka rahatsızlıklara sebep olur­. Bununla birlik­te bu durumların yaz kış demeden  her mevsim ansı­zın ortaya çıkıyor olma­sı da kişiler­de gerginliğe ve huzursuzluğa da neden  olur­.

Burun Tıkanıklığı Tedavisi
Burun tıkanıklığı­nın derhal giderilmesi lazım olan bir durum olduğunu ve bu duruma birçok faktörün sebep olabileceği­ni daha önce belirtmiştik­. Bun­dan ötürü tıkanıklığa neden  olan faktörlerin doğru bir şekil­de saptanması, tıkanıklığın olabildiği kadar hızlı giderilişi hususun­da oldukça önemlidir­­. Tıkanıklığa sebep olan burun içi işlevsel bozuklukların bir uzman gözetiminde olma­sı ve gerekiyorsa geniz eti, kemik büyüyüşü gibi faktörlerin tecrübe­li ve güvenilir bir uzman tarafı ile bir operasyon ile giderilişi gerekiyor­. Polen, hayvan tüyü, toz gibi alerjik reaksiyonlar­dan ötürü meydana gelen  tıkanıklıkları­nın ise yine doktor gözetiminde alerji hapları ile giderilişi ve olabildiği kadar hem buruna hem de kişi­nin hayatına menfi şekil­de etkide mevcut olan ortamlar­dan uzak durulma­sı önemlidir­­. Burun tıkanıklığı­nın ortadan kaldırılışı için işlevsel bozukluklar haricinde­ki faktörler­de bitkisel tedavi yöntemlerine de başvurulmaktadır­­.  Bu tedavi yöntemleri ise genel olarak alerjiye ve enfeksiyona bağlı bir şekil­de meydana gelen  tıkanıklıklar için kullanılır ve bütünüy­le bitkisel metod­lar oldukları için kişiye hiç bir zararı dokunmamaktadır­­.

Burun Tıkanıklığının Bitkisel ve Basit Tedavi Türleri

Papatya: Papatyanın su içerisinde kaynatılışı ve kaynatıldıktan sonra yanma tehlikesi arz etmeyecek bir kaba boşaltılması­nın neticesin­de birçoğu zaman kafanın üzerine bir havlu veya tülbentin örtülüşü ve papatya buharı­nın içerisi­ne çekilişi ile meydana gelen  bir tedavi metodudur­.

Kara Biber: Burun tıkanıklığını gideren  başka bir bitki ise kara biberdir­­. Bir miktar çörek otu yağına karıştıra­rak burnunuzun altına uygula­yınız­. Kısa bir müddet sonra açılacaktır­­.

Tuzlu su: Tuzlu su hemen  herkesce bilinen  ve her tıkanıklıkta başvurulan ilk tedavi yöntemlerin­den  bir tanesidir­­. Suyun miktarına göre suya tuzun eklenme­si ve günün her saatinde kullanı­mı ile insanların yaşadığı tıkanshy;ma sorununu ortadan kaldırmakta etki­yi büyüktür­.

Lavanta çiçeği: Aynen tuzlu su tedavisi­nin mantığın­da ortaya çıkmış olan lavanta çiçeği tedavisi, bir bardak suyun kaynatılarak içine lavanta yaprakları­nın atılmasıyla meydana gelmektedir­­. Çiçeklerin bir müddet bekletilip daha son­ra süzülerek atıldığı ve gün ­içinde buruna çekildiği bu yöntem, tıkanık olma­sı açmak da işe yarıyor­.

Sıcak Su: Su genel manada burun açıcı olarak kullanılıyor­. Ilık suy­la burnunuzu temizlemeniz daha ba­sit olacaktır­­. Burnun tıkanmasına neden  olan mukozaların yumuşatarak sökülmesine imkan vermekte­dir­­.

İlgili aramalar: burun tıkanıklığı nasıl geçer, burun tıkanıklığına ne iyi gelir, burun tıkanması nasıl giderilir

Cennet Hurmasının Yararları

Cennet Hurmasının Yararları

Cennet Hurma­sı, Trabzon hurması olarak da bili­nir­­. Asıl ana vatanı Çin’dir ve kışa doğru kasım ayların­da çıkmakta­dır­­.  Ortalama elma büyüklüğünde olur ve turuncu renklidir­­. Genellik­le ekşimsi ya da tatlıdır­­.  Yetiştiği ağaç 6 ila 7 metre uzunluğa kadar uzayabilmektedir­­. Zengin askorbik asit (C Vitamini) ihtiva eder ve B1, B3 vitaminlerinin de deposudur­.

Cennet Hurması kalp damar hastalıkların­dan koruduğu gibi genel manada bağışıklık sitemi­ni güç verir ve bilhassa kış ayların­da üşütmeden  kaynaklı olan hastalıklar­dan korur­. Kansızlık sorunları­na karşı önerilmektedir­­. Protein, karbonhidrat, potasyum yönün­den  zengindir­­. Bununla birlik­te A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri­ni içerme­si kansızlık problemleri­ni gidermede mü­him rol oynayan element ve vitaminlerdir­­.

Çok zengin lif içermiş olduğu için, sindirim sistemlerine faydalıdır­­.  Mide ve bağırsak hastalıklarını iyileştirici özelliği bulunur­.

cennet hurması, trabzon hurması


Kolesterol ve tansiyonun dengelenmesinde mü­him rolü bulunur­. Bununla birlik­te iştahsızlığı giderir­­. Cennet Hurmasının sıkılarak el­de edilen  suyu yüksek tansiyon tedavilerinde kullanılır­­. Hücrelerin uğradığı tahribatları giderir ve dokuları tedavi eder ve korur­. Bun­dan başka yeni hücrelerine oluşmasına katkıda bulunmaktadır­­.

Yaprakları da mü­him bir antioksidan özelliği görür, yaprakları­nın kaynatılıp cil­de uygulanma­sı cilt sağlığına katkı sağlar­.

Gastrit ve ülser hastalığına iyi geldiği söylenmektedir­­. Bilhassa kış ayların­da soğuk algınlığın­dan kaynaklı olan öksürük, nezle , grip gibi hastalıklara faydalı olmakta­dır­­.  Tedavi edilmelerine destek olmakta­dır­­.

İlgili aramalar: cennet hurmasının yararları, trabzon hurmasının yararları, hurmanın faydaları

Hercai Menekşenin Yararları

Hercai menekşe nedir?

Yaprakları kesişmiş dizilişli , tekli veya kümeler halinde çiçekleri olan, er dişi, ışınsal simetrili, taç ve çanak yaprakları 5 parçalı, ovaryum üst durumlu, kapsül ya da bakka tipi meyveleri olan, ülkemizde menekşe cinsi ve bu cinse ait 22 türle temsil edilen, bir ya da çok senelik, otsu, nadiren tırmanıcı çalı şeklindeki bitki ailesindendir.En randımanlı zamanı, tohumundan yetiştirildiği birinci yılıdır. Bu yüzden bir ya da en çok iki yıllık olarak yetiştirilen hercai menekşe bitkisi 20 cm'ye kadar uzar. Yeşil renkli gövdesi dip kısmından başlayarak dallanır. Bu dallar üç köşeli ve içi boştur. Yumurtalı şekilli, uca doğru sertleşen yeşil renkli yaprakları: saplı, tüysüz ve kenarları tarak kabuğu şeklinde dişli olur. Çiçekleri ilkbahardan yaz sonuna kadar açar. Genellikle çok renkli olan kültürel hercai menekşesinin çiçekleri sarı, turuncu, kırmızı, kızıl ve mavinin her tonunda açar. Gelişen meyvesi toz gibi olan tohumlarını taşıyan yuvarlaktır. Bitki, tohumlarıyla artmaktadır. İçerisinde Salisilik asit, metil salisilat, violin, rutin glikozidi, violaksantin, zeoksantin, flavoksantin, kalsium ve magnezyum tuzları, tanenler vardır. Hercai bitkisi çiçek açtığı sürece dal, yaprak, çiçek sapı ve çiçekleri toplanır. Kuru bir yerde dikkatlice kurutulur.

hercai menekşe


Hercai menekşenin yararları

- İdrar arttırıcıdır.
- Sistit hastalığına iyi gelir.
- Kanı temizleyicidir.
- Egzama ve akne gibi cilt problemlerinin iyileştirilmesinde yararlı olur.
- Boğmaca ve akut bronşit hastalığına iyi gelir.
- Balgam söktürücüdür.
- Öksürüğe iyi gelir.

Hazırlanışı: Kurutulmuş karışımdan 1 şeker kaşığı alınıp üzerine 1 bardak kaynar su dökülerek ve 10-15 dakika demlendirilerek hazırlanan bu ilaçtan, günde üç kere birer bardak içilir.

İlgili aramalar: menekşenin yararları, hercai menekşenin faydaları, menekşe nasıl bir bitkidir, menekşe resmi

Spor Yapmak Lüks Değil, Bir Alışkanlık Olmalı!

Belki daha önce hiç spor yapmadınız, belki başlayıp bıraktınız… Belki de, sporun bir lüks olduğunu düşünüyorsunuz. Sizi rahatlatarak başlayayım: Spor, kesinlikle bir lüks değil. Doğru spor türünü seçerseniz, çok pahalı malzemeler almanıza gerek yok. Bütçenizin rahatça karşılayabileceği miktarlarla, dilediğiniz spora başlamak mümkün. Spor herkes için bir zorunluluk ve bu durum geliriniz ile sosyal statünüzden etkilenmiyor: Vücudunuz, egzersize ihtiyaç duyuyor. Peki, ilk defa başlayacak olanlar için en uygun sporlar hangileri? Bir soru daha: Zaten spor yapıyor ve başka bir spor türünü de denemek istiyorsanız, hangisini seçmelisiniz? Sizler için her iki sorunun cevabını da içeren bir liste hazırladım.

•    Koşu    : Koşmanın faydaları saymakla bitmiyor: Vücudunuzu forma sokuyor, kan basıncınızı düzenliyor, akciğer kapasitenizi artırıyor ve özellikle kalça bölgesindeki inatçı yağları kolayca eritiyor. Üstelik herkes kolayca yapabiliyor: Koşu, yediden yetmişe tüm yaş gruplarına hitap ediyor. İhtiyacınız olan tek malzeme sağlam bir ayakkabı ve mümkünse düz bir zemin – rahat edebilmeniz için, koşu ayakkabısı kullanmanızı öneririm. Yavaş bir tempoda başlayıp, zaman geçtikçe hem hızınızı ve hem de mesafenizi artırın, etkilerini görmeye hemen başlayacaksınız.

Kimlere Hitap Ediyor?             - Yeni Başlayanlara 
Malzeme İhtiyacı               Koşu Ayakkabısı

 

•    Fitness        : Adını şimdiye kadar çokça duyduğunuz fitness, aslında hiç de karmaşık bir spor değil. Fit vücut sahibi olmak için en uygun spor olan fitness, sizden başka neredeyse hiçbir malzemeye ihtiyaç duymuyor! Rahat hissedilen bir şeyler giymek, Fitness hareketlerine başlamak için yeterli. Fitness hareketleri çeşitli ve diğer pek çok spor türünden esinleniyor; örneğin şınav çekip 100 metre koşmak, squat hareketleri yapmak ve hatta sadece basit bir yürüyüş dahi fitness içerisinde değerlendirilebiliyor. Kısacası, daha sağlıklı ve daha fit bir vücut için yapılabilecek tüm hareketler, fitness sporu bünyesine giriyor. 

Kimlere Hitap Ediyor?           - Yeni Başlayanlara 
Malzeme İhtiyacı             Fitness tişörtü 

•    Bisiklet        : Bisiklet modelleri sadece çocuklar için değil, büyüklere de hitap ediyor. En az koşu kadar kolay ve faydalı bir spor olan bisiklet, kalça ve bacaklarınızı başka hiçbir spor türünün yapamayacağı ölçüde çalıştırıyor ve biçime sokuyor. Üstelik farklı bisiklet modelleri sayesinde, istediğiniz her yerde bu sporu yapabilmeniz mümkün. İster bir dağ bisikleti alın ve kendinizi doğaya bırakın, isterseniz de işe gidip gelirken kullanın – bisiklet, sizi otomobillere ve toplu taşımaya mahkûm olmaktan kurtarıyor!

Kimlere Hitap Ediyor?

      -Yeni Başlayanlara

     - Başka bir spor denemek isteyenlere

Malzeme İhtiyacı       Dağ Bisikleti

 

•    Outdoor Sporları    : Hem doğayla baş başa olmak ve hem de spor yapmak için en uygun çözüm, outdoor sporları. Doğa yürüyüşü yapmak için hiçbir malzemeye ihtiyacınız yok; doğanın kendisinden başka! Sadece rotanızı belirlemeniz yeterli, sonrasında her anı keyifli bir yürüyüş sizi bekliyor. Rahat edebilmek ve daha da uzun yürüyebilmek için, trekking ayakkabısı kullanmanızı tavsiye ederim. Bildiğiniz bölgelerde başlayıp, deneyim kazandıkça aynı sporu yapan gruplara katılmanızı öneririm. Outdoor sporları ve doğa yürüyüşü, aynı zamanda sosyalleşmenizi de sağlıyor.

Kimlere Hitap Ediyor?  - Yeni Başlayanlara
Malzeme İhtiyacı  - Outdoor Ayakkabı

 

•    Futbol    : Futbol sporunu tanıtmaya gerek yok, ülkemizde zaten yeterince tanınıyor ve seviliyor. Sanılanın aksine sadece bacakları çalıştıran bir spor değil bu; futbol sırasında vücudun tamamı çalışıyor ve şekle giriyor. Belki şaşıracaksınız ama, mekik çekerek bir türlü kurtulamadığınız göbeğinize futbol sayesinde elveda deyip, “six-pack” denen karın kaslarına bile sahip olabilirsiniz! Futbol, yapılması çok kolay bir spor, zira neredeyse hiçbir ön şart gerektirmiyor. İhtiyacınız olan futbol malzemeleri, sadece bir adet meşin toptan (ve biraz açık alandan) ibaret. Eşofmanlarınızı giymeyi de unutmayın! Ustalaştıkça, krampon, tekmelik ve baldırlık gibi diğer futbol malzemeleri de işin içine girecek elbette – ama başlamak için bir top dışında hiçbir şeye ihtiyacınız yok. (Halı sahada oynuyorsanız, krampon yerine halı saha ayakkabısı kullanmanızı tavsiye ederim.)

Kimlere Hitap Ediyor?                  

    - Yeni Başlayanlara  

    - Başka bir spor denemek isteyenler

Malzeme İhtiyacı     Top, Krampon

 

Peki, gerek bu sporlar, gerekse de diğerleri için ihtiyaç duyacağınız malzemeleri nereden almalı? Decathlon işte tam da bu noktada devreye giriyor. Avantajlı fiyatları ve uygun alışveriş koşulları, tüm mağazalarında ve web sitelerinde sizleri bekliyor!

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

21 Mart 2016 Pazartesi

Hindiyağı Ağacının Yararları

Hindiyağı ağacının yararları

Hindiyağı ağacının başka bilinen bir ismi de Genegerçek otudur. İki çeneklilerden, sütleğen, kauçuk, manyok vb. önemli bitkileri içine alan bir bitki ailesindendir. Bu bağacın tohumlarından hindyağı çıkarılır. Hindyağı duru, renksiz veya açık sarı renkli, koyu kıvamlıdır. Kokusu çok azdır. tadı hafif ve biraz yakıcıdır. Kozmetik ürünlerinde kullanılır. Etken addesi “Ricinoleik asit” dir.

hindiyağı ağacının yararları


Hindiyağının Yararları
- Müshil etkisi vardır.
- Kabızlığa iyi gelir.
- Saçkıran hastalığına iyi gelir.
- Lavmanlarda da kullanılır.
- Saç dökülmesini önler.

Havlıcanın Yararları

Havlıcan nedir?

Zencefilgiller ailesindendir. Hoş çiçekli, güzel kokulu, çok senelik, otsu bir bitkidir. Asya’nın dönence bölgelerinde yetişir. 150 ye varan türü vardır. uzunluğu bir çok türünde 3 metre'ye bulur. Yaprakları ince, uzun ve dardır. Bir sap üzerinde pembe veya beyaz çiçekler açar. Baharat olarak kullanılan bölümleri, uçucu yağ içeren kökleri ve saplarıdır. İçerisinde Alpinol ve Alpinin gibi maddeler vardır.

havlıcanın yararları


Havlıcanın yararları:

- Ağrıları geçirmeye yarar sağlar.
- Özellikle romatizma ağrılarına iyi gelir.
- Baş ağrısı ve baş dönmelerini geçirir.
- İdrar arttırıcıdır.
- Mideyi kuvvetlendirir, sindirim sisteminin düzenler.
- Mide ve bağırsak gazlarını söker.
- Vücuda güç verir.
- Balgamı Söktürür.
- Büyükler 5-10 gram, çocuklar 1-2 gram kadar sabahları tozunu şekerle birlikte aldıklarında bel gevşekliğini ve yatağa işemeyi önler.

Havlıcan çayının hazırlanışı: Bir bardak suya, yarım tatlı kaşığı havlıcan karıştırılır, 10-15 dakika kadar bekletilir, karıştırdıktan sonra içilmelidir. Kolay içebilmek için, yeteri kadar şeker ilave edilebilir. Günde iki yada üç bardak içilebilir.

İlgili aramalar: havlıcanın yararları, havlıcanın faydaları nelerdir

Haşhaşın Yararları

Haşhaşın Yararları

Haşhaşın bilinen başka isimleri de afyon çiçeği ve uykucu haşhaşıdır. Ayrı taç yapraklı iki çeneklilerden, gelincik, kırlangıç otu vb. bitkileri içine alan bitki ailesindendir. Yaprakları oval şekildedir. Uca doğru sert tabanı kalp biçiminde olup gövdeyi kaplamıştır. Kenarları derin dişli, mavi rengi andıran yeşil yada gri tondadır. Yetiştiği bölgeye göre uzunluğu 1,5 metreye bulabilir. Yukarıya doğru çatal çatal olur ve uzun bir sap üzerinde çiçek açınca düz bir biçim alır. Çiçeklerinin maviyi andıran yeşildir. Çiçek açtığında bu yapraklar dökülmeye başlar. Taç yaprakları dört tane beyaz, pempe, eflatun yada kan kırmızısı olabilir. içerisinde morfin, kodein, tebain, papaverin, narkotin gibi maddeler vardır. Aşağıda yararlarını sıraladık.

haşhaşın yararları


Haşhaşın yararları nelerdir?

- Tıpta ağrı ve sancıları kesmek ve ishal durdurucu olarak kullanılır.
- Yağı idrar yolları ve mesane iltihabına yararlıdır.
- Tüberküloz hastalığına iyi gelir.
- Kabızlığa iyi gelir.
- D vitamini eksikliğinden kaynaklanan kemik hastalıklarında kullanılır.
- Tohumu birçok yiyeceklere ekilir.

İlgili aramalar: haşhaşın yararları nelerdir, haşhaşın yararları

20 Mart 2016 Pazar

Gevenin Yararları

Geven nedir?

Geven bitkisinin bilinen başka isimleri de vardır. Bunlar; Keven, ketre, çekme, akgeven, püsgeveni, zamkgeveni gibi isimlerdir. İçerisinde asparagin, gliserizin, acı maddeler, şekerler, proteinler, dekstroz, manit, flavanoidler bulunur. Baklagiller ailesindendir. Çok senelik ve dikenli bir bitkidir. Yetiştiği mıntıkalara göre değişken 2000 kadar çeşidi vardır. Yaprakları oval bir şekilde dal boyunca karşılıklı sıralanmıştır. Yapraklarının sarı, açık sarı, beyaz ve pembe açan çeşitleri vardır. Uzunluğu çeşidine göre 5cm ve 100 cm arasında ayrıca bulunduğu yerlerin yükseklikleri 200 ve 2700 m aralığında değişir. Bazı geven çeşitlerinden zamk elde edilir. Bu zamk su kağıdında kullanılan süslemelerde ve ilaç yapımında kullanılır.



Gevenin yararları

- Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılır.
- Tekrarlayan enfeksiyonlarda kronik yorgunluk ve astımda yararlıdır.
- Kalp rahatsızlıkları şifadır.
- Böbrek rahatsızlıkları, mide ülserleri rahatsızlıklarında şifalıdır.
- Çeşitli alerjiler ve yaralara iyi gelir.
- Hazımsızlığa iyi gelir.
- Kemoterapi hastalarının yorgunluğunu alır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Gevenin hazırlanışı: 2 çorba kaşığı bitki 0,5 litre suda 10 dakika kaynatılır. Günde 4 defa yemeklerden önce birer çay bardağı içilir.

İlgili aramalar: gevenin faydaları, gevenin yararları, geven otunun yararları, geven nedir

Goji Berry Nedir?

Goji berry başka ülkelerde wolf berry diye de bilinir. Bizim memleketimizde çok bilinmeyen Goji Berry'e Kurt Üzümü denir. Goji Berry çok önemli bir meyvedir ve sıradan meyvelerden kendini ayıran üstün özellikleri vardır.

Goji Berry, dünyadaki besin oranı en yüksek olan meyvelerden biridir. Çok güçlü bir koruyucu madde içeren bu meyve Çin’de tıp alanında 2000 yıldır kullanılmaktadır.

goji berry nedir


Goji, minik ve sert olmayan meyveleri ile çalı tipinde bir bitkidir. Çinliler yüzlerce sene gojiden yapılan ilacı, böbrek ve karaciğer hastalıkları için kullanmışlardır. Goji, Çin hekimliğinde kolesterolü ve kan basıncını düşürmek için uygulanmış ve kanı temizlediği görülmüştür.

Goji, şaşırtıcı biçimde sulu ve tatlıdır, lezzeti yabanmersini ve kirazı andırır. Goji bitkisinin sağlığımıza çok yararı olduğu için, hiç bir parçası atılmaz ve yararlanılır. Işıldayan kırmızı meyveleri lezzetlidir. Yapraklarından, çok iyi çay yapılır. Bunun yanında yapraklar ve saplarından yağ elde edilir. Kurutulan Goji, bir kuru meyve olarak ta aynı değerde tabiat üstü bir meyvedir. Goji Berrinin içerisinde Vitaminler ve minerallerden vardır. Yüzde 68 Karbonhidrat, yüzde 12 protein, yüzde 10 lipit ve yüzde 10 lif bulunmaktadır. 100 gram kurutulmuş goji berry 370 kaloridir.

İlgili aramalar: goji berry nedir, wolf berry nedir, goji nedir, goji üzümü nasıl olur, goji resmi

19 Mart 2016 Cumartesi

Gojinin Yararları

Gojinin yararları

Goji meyvesinin (goji üzümü, kurt üzümü) lezzeti kiraz ve yaban mersinini andırmaktadır. En çok Çin'de kullanılmaktadır. Çinliler yemeklerinde ve çaylarında kullanırlar. Ayrıca kurutulduktan sonra ticaretini yaparlar. Artık günümüzde Goji suyu Avrupa ve Amerika’da benimsenmiş ve içilmeye başlanmıştır. Goji suyu genelde 1 litrelik şişelerde satılır ve goji suyunun da sağlık üzerindeki rolünün goji meyvesiyle aynı olduğu bilinmektedir.

Ülkemizde taze meyvesini ve suyunu bulmak biraz zordur. Kurutulmuş goji berry meyvelerini günde en fazla bir avuç taze olarak yenebilir. Çok yararlıdır.

gojinin yararları


Goji berry yararları

- İçeriğinde en çok antioksidan bulunan meyvedir.
- Hastalıklardan korunmak için güç olarak kullanılır.
- On dokuz çeşit amino asit taşımaktadır.
- Yirmi bir çeşit iz mineral içermektedir.
- İçerisinde Germanyum vardır. Kansere karşı koruyucu bir iz mineralidir. Çok seyrek yiyeceklerde bulunur.
- %13 protein içerir, kepekli buğdaydan daha fazladır.
- İçerisinde portakaldan içerdiği c vitaminden kat kat üstün C vitamini vardır.
- B vitamini deposudur.
- E vitamini içerir.
- Kolesterolü dengeler.
- Cinsel yetersizliğe iyi gelir.
- Hormonlara yararlıdır.
- Kalp ve kan basıncına iyi gelir.
- Lösemi hastalarına yararlıdır.
- Tümörlere karşı anti kanser ilacıdır.
- Karaciğer hastalıklarına yararlıdır.
- DNA yı korumaktadır.
- Karoten içermektedir.
- Göz sağlığına yararlıdır.

İlgili aramalar: gojinin faydaları, gojinin yararları nelerdir

16 Mart 2016 Çarşamba

Eğirkökünün Yararları

EĞİR KÖKÜNÜN YARARLARI

Eğir kökünün başka bir ismi de Azakeyeridir.

Botanik Bilgi: Yılanyastığıgiller ailesindendir. Yetiştiği bölgeler batak yerler ve su kenarlardır. Eğir kökünün daimi olarak yetişmesi için ıslak bir bölge gereklidir. Durgun akarsu ve göl kıyılarında 1100 m yüksekliklerde yetişdiği görülmüştür. Çok senelik otsu bir bitkidir. Kökü yere yatık bir halde yan yana birbirine değmeden uzar, bas parmak eninde 50 cm boyunda ve yeşile benzer bir kahve rengindedir. Köklerinin kokusu mandalinayı andırır. Eğir kökünün hafif acı ve yakıcı bir tadı vardır.

eğirkökünün yararları


  Eğir kökünün yararları

Tüm sindirim sistemine iyi gelir.
Mide ve bağırsak gazlarında yarar sağlar.
Mide ekşimesini geçirir.
İştah açıcıdır.
Sindirim uyarıcı ve safra salgılarını iyi gelir.
Metabolizmayı çalıştırır.
İshali keser.
Bağırsak kanserine iyi gelir.
Kereviz kökü ile birlikte prostat büyümesine iyi gelir.
Çocuklarda tahıl alerjileri için yarar sağlar.

  Eğir kökü çayının hazırlanışı: 1 çay kasığı ince doğranmış kök üzerine 250 ml kaynar su dökülerek haşlanır. 15 dakika bekletilip süzülür.

Çay tarifi 2: 1 çay kaşığı kıyılmış kök 1 bardak soğuk suda kaynama noktasına kadar 30 dak. İçinde ısıtılır.

Çay tarifi 3: 2 çay kaşığı kıyılmış kök 1 bardak soğuk suda 12 - 18 saat demlenip süzülür. Tercih edilen soğuk demleme olup içmeden önce hafifçe ısıtılır.

Çay olarak günde en fazla 3 fincan içilmelidir.  

Özsuyunun hazırlanışı: Taze soyulmuş kök koca parçalara bölünerek suyu çıkarılır. Aşırı sıkılmamalıdır.  

Önemli UYARI:  Ön görülen dozlarda alındığında her hangi bir yan tesiri yoktur. Aşırı alımlarda ise mide bulantısı ve kusma yapabilir. Uçucu yağı kullanılmamalıdır.

İlgili aramalar: eğir kökünün yararları, eğir kökü nedir, eğirkökünün faydaları

Ekşi Yoncanın Yararları

Ekşi yonca nedir?

Ekşi Yonca, en fazla görüldüğü yerler dağlarla kaplı olan bölgelerdir. Ekşi yoncanın sapları açık yeşili andırır, yaprakları ve çok ince beyaz çiçekleri vardır. Başakları yenilebilen, çiçekleri ise çayla karıştırılabilen bir bitkidir.

Ekşi yoncanın yararları

Mide yanmasına iyi gelir.
Karaciğer ve sindirim sorunlarına iyi gelir. Bunun için soğuk olmak şartıyla günde iki kere içilir.
Sarılığa iyi gelir.
Böbrek iltihabı ve bağırsak kurtlarına iyi gelir.
Egzamaya iyi gelir. Bunun için sıcak olarak günde 2 bardak bitki çayı içilir.

ekşi yoncanın yararları


Ekşi yonca çayının hazırlanışı: Bir tatlı kaşığı ince doğranmış yaprak yarım litre sıcak suda haşlanır ve demlenmesi için 5-6 dakika bekletilir.

Mide kanseri ve çıbanlara bitkinin özsuyu tavsiye edilir.

Her saat başı 3-5 damla, suyla veya bitki çayı ile içilir. Çıbanların iyileşmesi için bitki özsuyu direk olarak çıbanın üzerine sürülür.

Parkinson hastalığında fayda sağlar (özsu, saat başında 3-5 damla, civanperçemi çayına karıştırılarak alınır.)

Özsuyunun hazırlanışı:  Tam anlamıyla yıkanıp temizlenen yapraklar sıkılarak suyu çıkartılır.

Önemli UYARI: Ekşi Yonca kurutulmaz. Sadece taze bitkiyken kullanılır.

İlgili aramalar: ekşi yoncanın yararları, ekşiyoncanın faydaları

15 Mart 2016 Salı

Vatan Müzikleri - Türkiye Şarkıları

Vatan Müzikleri
Vatan şarkıları , vatan müzikleri , ülkemizin milli şarkıları , marşlarımız , vatan millet şarkıları , asker müzikleri , asker türküleri

Vatan Müzikleri - Türkiye Şarkıları
Ahmet Şafak - Ayyıldız Kolye (2016)
Ayna - Hoş Gelişler Ola (1999)
Ayten Alpman - Memleketim (1974)
Bülent Serttaş - Ne Mutlu Türküm Diyene (2007)
Çelik - Atam (1974)
Esmeray - Gel Tezkere Gel (1974)
Kenan Doğulu - 10. Yıl Marşı (1999)
Murat Başaran - Gülümse Anne (2006)
Mustafa Yıldızdoğan - Bizim Memleket (1997)
Mustafa Yıldızdoğan - Bu Vatan Kimin (1997)
Mustafa Yıldızdoğan - Şehitler Ölmez (1995)
Mustafa Yıldızdoğan - Türkiyem (1993)
Müşerref Akay - Türkiyem (1982)
Nilüfer - Memleketim (2016)
Parla Şenol - Türkiyem Uğruna Kurban Olayım (1979)
Serdar Ortaç - Vatan Borcu (1998)
Ulaş Özdemir - Asker Oldum Giydim Yelek (2005)
Volkan Konak - İzmir Marşı (2016)
............................................................................
Listeyi Hazırlayan Müzikliste Editörü: Yunus Güncelleme: 01.08.2016
Liste Bilgi Edinme Amaçlıdır Sitemizde Şarkı İndirme Yoktur.

13 Mart 2016 Pazar

Fibromiyalji Nedir?

Ağrı ve halsizlik şikayetleriyle aylarca hat­ta yıllarca tanı konulamadığı için doktor doktor dolaşıp duran, çevrelerinde ‘hastalık hastası’ olarak damgalanan birçok kişi esasın­da fibromiyalji hastası­.

Dr­. Fizyoterapist Gamze Şenbursa tıptaki tanımı, yumuşak doku romatizma­sı olan, kadınlar­da erkeklere göre 7 kat daha fazla görülmekte olan sinsi hastalık ile ilgi­li şu bilgileri verdi:

"Fibromiyalji depresyon, sabah sertliği, karın­da kramp, bitkinlik ve uyku bozuklukları­nın da eşlik ettiği, eklem, kas ve yumuşak dokuda ağrıya sebep olan bir rahatsızlıktır­­. Fibromiyalji 2 tür olarak sınıflandırıla­bilir­­. Birinci tür daha sık görülür ve sebebi bilinmez­. İkinci tür ise spesifik; yaralanma ve cerrahiden  sonra gelişmektedir­­. Genetik etkenler de etkisi bulunur­.Aile hikayesi bulunanlar­da daha sık görülmekte­.

Fibromiyalji hastası olanların en  az 3'te 2'si her yerleri­nin ağrıdığını söyler­. Hastaların birçoğu kez yaygın vücut ağrısı olması­na rağmen, ana odak bir ya da iki bölgedir­­. Ağrı yanıcı, zonklayıcı ya da sabit ola­bilir­­. Genellik­le sabahları daha kötüdür, gün ­içinde iyiye gider ve geceleri yeniden  kötüleşir­­. Bir başka belirti uyku bozukluğudur­. Bu hastaların 1/3’ünde büyüme hormonu salgısı azdır­­.  Uyku düzensizliği­nin en  büyük sebep­lerin­den  biri budur­. Hastaların %60* 90’ın­da kötü uyku bulunur­. Ağrı şiddetine bakmaksızın, hastaların büyük bölümü uykuya dalmada ve uykuyu sürdürmekte zorluk çekerler, sık uyanırlar ve sabah dinlenmemiş olarak kalkarlar­. Dinlendirmeyen  uyku fibromiyalji­nin temel özelliklerindendir­­. Karakteristik olarak uyku hafif ve huzursuzdur­. En göze çarpan özelliklerin­den  bir tane­si de yorgunluktur­. Şiddeti farklılık göstermekte­dir­­. Hastanın günlük yaşam aktiviteleri­ni kısıtlar­.

18 HASSAS NOKTAYA DİKKAT
Fibromiyalji hastaların­da bir­takım duyarlı noktalar bulunur­. Bu noktalardaki ağrı tanıyı koyduran en  mü­him kriterdir­­. Duyarlı noktalar, boyun, omuz, üst göğüs ve bel bölgesinde kümelenir­­. Toplamda 18 duyarlı nokta bulunmaktadır­­.  Hastalığa baş dönmesi, migren, soğuk intoleransı, sık idrara çıkma, karpal tünel sendromu, çene ağrısı, deri has­saslığı gibi farklı patolojiler eşlik edebilmekte­dir­­. Tanı koyulma­sı için 18 duyarlı noktanın en  az 11’inde ağrı tespit edilmelidir­­."

FİBROMİYALJİ NASIL TEDAVİ EDİLİYOR?
Atakların şiddeti ve sıklığı­nın kontrol altına alınabildiği­ni belirten  Dr­. Fzt­. Gamze Şenbursa, fibromiyalji­nin klinik seyri ve tedavi yöntemleri ile ilgi­li şunları söyledi:

"Fibromiyalji tedavisinde asıl gaye ağrı – spazm* ağrı halkası­nın kırılmasıdır­­.  Manuel olarak dokulara yapılmakta olan gevşetme ve spazmı çözmeye yönelik uygulamalar, yumuşak dokuların hareketi­nin artışı­na yüzeysel kan akışı­nın artışı­na ve ağrı­nın azalışı­na destek olmakta­dır­­.

Omurgaya yönelik yapılmakta olan manuel uygulamalar, dokuları ve organları destekleyen, bağlayan veya ayıran dokunun hareketi­ni arttırmaktadır­­.  Ağrıya duyarlı oluşumlar üstündeki basıncı azaltır ve doku sıvılarını harekete geçirir­­. Omurgada eklem aralığın­da artışa neden  olarak kas spazmını azaltır ve endorfin salgılanmasına yol açar­. Tutuk ve ağrılı eklemleri serbestleştirir adezyonları açar ve hareketliliği arttırıp ağrıyı azaltmaktadır­­.

Meditasyon, yoga, hipnoz gibi gevşeme eğitimleri tedavi süreci boyunca etkindir­­. Kişiye ergonomik eğitim verilerek, uyku ve çalışma pozisyonları düzenlenir­­. Kişi­nin egzersiz eğitiminde büyük ehemmiyet arz eder­.

ŞEKERE, KAFEİNE VE ALKOLE DİKKAT EDİN
Fibromiyalji hastaların­da beslenme de önemlidir­­. Stresi yok etmeye vücut­ta bulunan toksinleri temizlemeye ve bağışıklık sistemi­nin desteklemeye destek olmakta­dır­­.  Bu hastaların bilhassa şeker, kafein ve alkol tüketiminde dikkatli olmaları gerekiyor­. Bazı araştırmalara göre magnezyum desteği fibromiyaljili hastaların semptomlarını azaltmaya destek olmakta­dır­­."

İlgili aramalar: fibromiyalji nedir, fibromiyalji hastalığı nasıl olur

Atkuyruğunun Yararları

ATKUYRUĞU BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Diğer adlarıda katırkuyruğu, kırkboğum ve kırkkilit otudur. Genellikle killi ve yapışkan çamurlu yerlerde ve su kenarlarında görülür. Ülkemizde 7 çeşidi vardır.

Atkuyruğunun yararlarını aşağıda sıraladık

- Dövülerek yapılan ilacı kullanılırsa yaralara faydalıdır.
- GUT ve romatizmanın hastalıklarını iyi gelir.
- Kadınların adet kanamalarını hızlandırır.
- Böbrekler suyun içinde olacak biçimde 20 dakika suda oturulursa, böbrek kumu, böbrek ve mesane taslarını düşürmekte yardımcıdır.
- Verem hastalığına yararlıdır, kan tükürmeyi geçirir.
- Çayı böbrekleri çalıştır.
- Kaşıntılı egzamalarda, saçtaki kabuklanmalarda, iltihaplı, kılları dökülmüş olsa bile, kaynatılmış atkuyruğu suyuyla yıkanılırsa veya bu bölgelere bezle pansuman edilirse çok yarar sağlar.

atkuyruğunun faydaları


Çayının hazırlanışı: 1 - 2 çay kaşığı bitkinin taze veya kuru yaz filizi 150 ml. suda 3 - 5 dakika kaynatılır ve 15 dakika bekletip süzülür. Aynı miktarda 24 saat soğuk suda bekletilerek demlenebilir.

Önemli not:Önerilen ölçüde içilirse bilinen herhangi bir yan tesiri yoktur. Kökler zehirli olduğundan toplanırken taze olanlara karışmamasına dikkat edilmelidir.

Devetabanı Nedir? Yararları Nelerdir?

Devetabanı Nedir?

Devetabanı öksürükotu, Kabalak ve farfara olarak da bilinmektir. Bileşikgiller ailesindendir. Her bölgede, genellikle rutubetli arazide yetişen bir bitkidir. Uzunluğu 30-40 cm kadardır. Yaprakları enli ve serttir, sapları ise uzundur. Çiçekleri yapraklarından daha önce açar. Açan çiçekleri altın sarısı rengindedir. Tıpta ; çiçekleri ve yapraklarından yararlanılır. Çiçekleri Nisan ayında yaprakları ise yaz aylarında ayların da toplanıp kurutulur.

devetabanının faydaları


Devetabanının yararları

- Yaprakları dövülüp ilaç haline getirilir. Çıbanların ve şişlerin üzerine sürülürse iyileşme görülür.
- İdrar yapımını arttırır.
- Vücuda güç veren bir bitkidir.
- Göğsü yumuşatır, öksürük ve nefes darlığına iyi gelir.
- Göğüs ve ciğer iltihaplarına iyi gelir.
- Soğuk algınlığına ve gribe iyi gelir.

Deve tabanı hazırlanışı: Bitkiden 1 yemek kaşığı 400 gr. kaynar su ile haşlanır ve 1 saat bekletilir. Günde 4 defa yemeklerden önce 1 çay bardağı içilir.

İlgili aramalar: devetabanın yararları, deve tabanı faydaları

11 Mart 2016 Cuma

Slow Aşk Listesi

En Güzel Slow Aşk Şarkıları
En Güzel Slow, Slow müzikler, Türkçe Slow Müzikler, Romantik Müzikler, Tüm zamanların en iyi aşk şarkıları, Aşk Şarkıları , En Popüler Türkçe Slow Şarkılar Listesi, harika slow müzik listesi , Romantik aşk şarkıları listesi,En iyi aşk şarkıları,En güzel slow şarkılar , En Yeni En güzel Türkçe Slow Pop Şarkılar , Slow müzikler, Popüler Türkçe Slow Şarkılar Listesi , duygusal şarkılar , romantik şarkılar , romantik şarkı listesi , unutulmaz Aşk Şarkıları , geçmişten günümüze en iyi aşk şarkıları.
En Güzel Slow AŞK Şarkı Listesi: Hazır Müzik Listeleri
27 Ft. Birol Namoğlu - Muhtemel Aşk (2015)
Adem Gümüşkaya - Kış Masalı (Adını Dağlara Yazdım Yarim) (2013)
Adem Gümüşkaya - Şansımız Döndü (2015)
Ali Güven - Yadigar (1997) (www.onlinebilgin.com)
Ali Güven - Yüreğin Beni İsterse (2012)
Altay - Sevda Meleğim (2013) (www.onlinebilgin.com)
Arda - Unutma (2003)
Asım Gökmen - Yorgun Bir Bahar (2007)
Aslı Demirer & Gökhan Türkmen - Korkak (2015)
Aslı Demirer - Madem (2014)(www.onlinebilgin.com)
Aslı Güngör - Aşk Her Şeye Değer (2009)
Aslı Güngör - Kalp Kalbe Karşı (2009)
Aslı Güngör - Son Öpücük (2009) (www.onlinebilgin.com)
Aslı Güngör - İzmir Bilir ya (2009)
Aşkın Nur Yengi - Ayrı Gayrı (2011) ♥
Aşkın Nur Yengi - Başka Sözüm Yok (2011)
Aşkın Nur Yengi - Çağırma Lütfen (2016) ♥
Aşkın Nur Yengi - Hesap Ver (1991)
Aşkın Nur Yengi - Kalpsiz (2002) (www.onlinebilgin.com)
Aşkın Nur Yengi - Kibrit Ve Alev (2011)
Aşkın Nur Yengi - Serserim Benim (1991)
Aşkın Nur Yengi - Sevgilim (1991)
Aşkın Nur Yengi - Unutulmuş Muydum (2015)
Aşkın Nur Yengi - Yalancı bahar (2002)
Aydan Kaya - Öyle Çok Sevdim Ki (2011)
Aydilge - Aşka Gel (2014)(www.onlinebilgin.com)
Aydilge - Aşk Paylaşılmaz (2013)
Aydilge - Gel Sarıl Bana (2016)
Aydilge - Haberin Yok (2013) (www.onlinebilgin.com)
Aydilge - Kalbim Hep Senle (2009)
Aylin Livaneli - Sen Ve Ben (1991) ♥
Ayna - Feslegen (1995)(www.onlinebilgin.com)
Ayna - Garibim (1997) (www.onlinebilgin.com)
Ayna - Gelincik (1999)
Ayna - Severek Ayrılanlar (2002)
Ayna - Selvicanım (1997) (www.onlinebilgin.com)
Ayna - Ölünce Sevemezsem Seni (1995)
Ayşegül Aldinç - Son Fasıl (2001)
Ayşegül Aldinç ft.Gökhan Türkmen - Durum Leyla (2016)
Ayten Alpman - Ben Varım (1974)
Badem - Sen Ağlama (2005) (www.onlinebilgin.com)
Baha - Adını Yollara Yazdım (2001)
Baha - Aşk Olmazsa (2001) (www.onlinebilgin.com)
Baha - Aşk Yemini (2007)
Baha - Bizim hikayemiz (2001)
Baha - Kutupta Yaz Gibi (1999)(www.onlinebilgin.com)
Baha - Tanrım Kaderime Bir El At (2013)
Bahadır Sağlam - Gidiyor Gibiyim (2014)
Bahadır Sağlam - Kır Papatyası (2014)
Bahadır Tatlıöz feat Özgün - Aşkın Zindanları (2013)
Bahadır Tatlıöz - Benim Değil (2014)
Bahadır Tatlıöz - Beni Yak (2014)(www.onlinebilgin.com)
Bahadır Tatlıöz - Mahşer Yeri (2014)
Barış Akarsu - Gözlerin (Yalancı Yarim) (2006)
Barış Manço - Can Bedenden Çıkmayınca (1990)
Barış Manço - Dağlar Dağlar (1970)
Barış Manço - Hayır (1990) (www.onlinebilgin.com)
Barış Manço - Hatırlasana (1990)
Barış Manço - Gül Pembe (1971) (www.onlinebilgin.com)
Barış Manço - Kol Düğmeleri (1971)
Barış Manço - Unutamadım (1986) (www.onlinebilgin.com)
Berkay - Beni Benden Alırsan (2013)
Berkay - Gel Gel (2014)
Berkay - Ömrümün Geri Kalanı (2010)
Berkant - Samanyolu (1969) (www.onlinebilgin.com)
Berksan - Duman (2013)
Berksan ft Sibel Tüzün - Gözyaşındayım (2011)
Bendeniz - Ağlayayım mı (1993)
Bendeniz - Gönül Yareler İçinde (1995)
Bengü - İkinci Hal (2014)
Bengü - Unut beni (2007) (www.onlinebilgin.com)
Bengü - Saygımdan (2013)
Beşir Bayraktar - Taş Kalbim (2014)
Betül Demir - Helalleşemedik (2013)
Bora Duran - İnsan (2013) (www.onlinebilgin.com)
Bora Duran - Sen De Gidersen (2012)
Bora Duran - Yak Beni (2013) (www.onlinebilgin.com)
Bora Öztoprak - Seni Seviyorum
Buray - Sen Sevda Mısın (2015)
Burcu Güneş - Biz Aşkı Meleklerden Çaldık (2001)
Burcu Güneş - Sihirbaz (2009) (www.onlinebilgin.com)
Burcu Güneş - Unutma Beni Çiçekleri ft. Enbe (2013)
Burcu Güneş - Yakın Mesafe (2015)
Bulutsuzluk Özlemi - Sözlerimi Geri Alamam (1990)
Bülent Ortaçgil - Benimle oynarmısın (1974)
Cahit Berkay & Derya Petek - Arda Kalan (2012)
Candan Erçetin - Gamsız Hayat (2001) (www.onlinebilgin.com)
Candan Erçetin - Yalan (1995)
Cansu - Kalk Gel Bana (2014)(www.onlinebilgin.com)
Cem Özkan - İnsan Nasıl Unutabilir Ki (2014)
Cem Özkan - Olmayacak Bir Hayal (2014)
Cemil Demirbakan - Ceviz Ağacı (Akustik) (2015)
Cüneyt Tek feat.Yaşar - Gel Gel (2016)
Cüneyt Tek - Gidersen (2005) (www.onlinebilgin.com)
Çelik - Bu Kalp Seni Unuturmu (2001)
Çelik - Dilberim (1995)
Çelik - Eyvah (2004) (www.onlinebilgin.com)
Deha - Vazgeç Kalbim (2011)
Demet Akalın - Gidenlerin Kalanları (2015)
Demet Akalın - Sebebim (1997)
Demet Akalın - Seven Kızın Romanı (2006)
Demet Akalın - Yılan (2012) (www.onlinebilgin.com)
Deniz Arcak - Eyvallah (2004)
Deniz Seki - Hayallerim Hayal Oldu (2011)
Deniz Seki - İyisin Tabi (2014)
Deniz Seki - Şeffaf (2002)(www.onlinebilgin.com)
Duman - Aman Aman (2006) (www.onlinebilgin.com)
Duman - Melankoli (2013)
Düş Sokağı Sakinleri - Hüzün Kovan Kuşu (1999)
Düş Sokağı Sakinleri - Sevdan Bir Ateş (2007)
Düş Sokağı Sakinleri - Sen Yine Seni Sev (1999)
Ebru Gündeş - Araftayım (2014)
Ebru Gündeş - Kaçak (Bir Daha Bu Yolları Aynı Hevesle Yürürmüyüm) (2006)
Ebru Gündeş - Demir Attım (1993)
Ebru Gündeş - Ölümsüz Aşklar (2008)
Ebru Gündeş - Ağlamayacağım (2011)
Ebru Gündeş - Unut (2012) (www.onlinebilgin.com)
Eda & Metin Özülkü – Doğum Günüm (1999)
Eda Özülkü - İnce Sızım (2003) (www.onlinebilgin.com)
Eflatun - Aşklambaç (2014)
Ege - Sevildiğini Bil Yeter (1997)
Ege - Yalan (2014)(www.onlinebilgin.com)
Ege - Yaz Aşkım (1995) (www.onlinebilgin.com)
Emre Altuğ - Dokunduğun Gibi (2016)
Emre Aydın - Belki birgün özlersin (2009)
Emre Aydın feat. Model - Bir Pazar Kahvaltısı (2014)
Emre Aydın - Dayan Yalnızlığım (2006) (www.onlinebilgin.com)
Emre Aydın - Eyvah (2013)
Emre Aydın - Hoşçakal (2013)
Emre Aydın - Sen Beni Unutamazsın (2016)
Emre Kaya - Ayna (2014) (www.onlinebilgin.com)
Emre Kaya - Toz (2012) (www.onlinebilgin.com)
Erol Evgin ve Sıla - Ateşle Oynama (2016)
Enbe Orkestrası - Eksik (feat. Mustafa Ceceli-Elvan Gunayın) (2011)
Enbe Orkestrası - Hikaye (2012)
Enbe Orkestrası - Gidiyorum Aşkım ( ft. Elvan Günaydın )(2011)
Enbe Orkestrası - Martılar ( ft. Altan Cetin )(2011)
Erol Büyükburç - Dudaklarımda Şarkısın (1974)
Esmeray - Unutma Beni (www.onlinebilgin.com)
Ezginin Günlüğü - Ebruli (1993)
EZO Feat. Rafet El Roman - Git Diyemem (2014)
Fatih Erkoç - Anı (1992) (www.onlinebilgin.com)
Fatih Erkoç - Ellerim Bomboş (1992)
Ferhat Göçer - Aşkın Mevsimi Olmaz ki (2017)
Ferhat Göçer - Biz Aşkımıza Bakalım (2010)
Ferhat Göçer - Git (2013)(www.onlinebilgin.com)
Ferhat Göcer - Götür Beni Gittiğin Yere (2009)
Ferhat Göçer - Üzüm (2010) (www.onlinebilgin.com)
Ferhat Göçer - Bizim Şarkımız (2008)
Ferhat Göçer - Kabul (2008) (www.onlinebilgin.com)
Ferhat Göçer - Unutmuş Çoktan (2011)
Ferhat Göçer - Sarıl Bana (2013)
Fettah Can - Kahpe Diller (Akustik) (2013)
Fettah Can - Mandalinalar (2012) (www.onlinebilgin.com)
Fettah Can - Yalnızlık (2012)
Fikret Dedeoğlu - Haklısın (2015)
Fikret Kızılok - Bu Kalp Seni Unutur mu (1990)
Fikret Kızılok - Gönül (1990)(www.onlinebilgin.com)
Funda Arar ft. Enbe Orkestrası - Hafıza (2013)
Funda Arar - Düşman Gibi (2017)
Funda Arar - Hayatın Hesabı (2015)
Funda Arar - İki Sevda İki Hata (2011)
Funda Arar - İkimiz (2011) (www.onlinebilgin.com)
Funda Arar - Ömrüme Yetiş (2015)
Funda Arar - Sevda Yangını (2003)
Funda Arar - Kırık Düşler (2003) (www.onlinebilgin.com)
Gece - İyileşmiyor (2014)
Gece - Kalbe Kördüğüm (2016)
Gece Yolcuları - Affedecek Misin (2013)
Gece Yolcuları - Meyhaneler Sen (2013)
Gece Yolcuları - Nerdesin (2005)
Gökçe - Herşey Bitmedi Bitmez (2014)
Gökhan Güneş - Sen ve Ben (2014)
Gökhan Keser - Kırık Ayna (2012)(www.onlinebilgin.com)
Gökhan Kırdar - Yerine Sevemem (1994)
Gökhan Özen - Budala (Akustik) (2013)
Gökhan Özen - Dön Çarem (2001) (www.onlinebilgin.com)
Gökhan Özen - Duman Gözlüm (2001)
Gökhan Özen - Eski Defter (2015)
Gökhan Özen - Herşeyde Biraz Sen Varsın (2003)
Gökhan Özen - İki Yeni Yabancı (2013)
Gökhan Özen - İnkar Etme (2007) ♥
Gökhan Özen - Ne Farkeder (2013) (www.onlinebilgin.com)
Gökhan Özen - Sana Yine Muhtacım (2005)
Gökhan Özen - Seni Seviyorum (2013)
Gökhan Sayhan - Giderim Dönmem (2014)
Gökhan Tan Ft. Zeynep İstanbul (2013)
Gökhan Tepe - Adı Aşk Olsun (2012) (www.onlinebilgin.com)
Gökhan Tepe - Can Özüm (1999)
Gökhan Tepe - Gelsende Anlatsam (2014)
Gökhan Tepe - Söz (2011) (www.onlinebilgin.com)
Gökhan Tepe - Çok Özlüyorum Seni (2009)
Gökhan Tepe - Veda Makamı (2012)
Gökhan Tepe - Tanrım Dert Vermesin (2012)
Gökhan Tepe - Yalan Olur (2011) (www.onlinebilgin.com)
Gökhan Türkmen - Aşk Lazım (2010)
Gökhan Türkmen - Bitmesin (2012)
Gökhan Türkmen - Büyük İnsan (2008)
Gökhan Türkmen - Çatı Katı (2014)
Gökhan Türkmen - Dön (2008) (www.onlinebilgin.com)
Gökhan Türkmen Ft. Bahadır Tatlıöz - Bedende Ruh Yokken (2012)
Gökhan Türkmen Ft. Harun Kolçak - Yanımda Kal (2016)
Göksel - Gidemiyorum (2012)
Göksel - Sen Orda Yoksun (2015)
Göksel - Yalnız Kuş (2012) (www.onlinebilgin.com)
Göksel Gonca - Gönüllü Yazıldım (1996)
Göktan - Gözbebeğim (2002)
Göktan - Sen (2002) (www.onlinebilgin.com)
Göktan - Tohum (Mevsimler) (1998)
Gripin - Aşk Nerden Nereye (2012) (www.onlinebilgin.com)
Gripin - Bir Cevabım Var Mı (2012)
Gripin - Durma Yagmur Durma (2010)
Grup Gündoğarken - Gördüğüme sevindim (2001)
Grup Gündoğarken - Sen Benim Şarkılarımsın (1998)
Grup 84 (seksendört) - Ölürüm Hasretinle (2005)
Gülay - Affettim Seni (2005) ♥
Gülay - İstanbul Ağlıyor (2007) (www.onlinebilgin.com)
Gülben Ergen ft. Bora Duran - Kalbimi Koydum (2015)
Gülben Ergen - Aşkla Aynı Değil [Feat. Oğuzhan Koç] (2015)
Gülben Ergen - Sen [Akustik] (2013)
Gülben Ergen - Ya Ölümsün Ya Düğün (2008)
Gülden Mutlu - Unutamam Dedin (2012)
Gülden Mutlu - Yatsın Yanıma (2014)
Gülşen - Adı Aşk Sebebimin (2007)
Gülşen - Bi taraf seç (2009) (www.onlinebilgin.com)
Gülşen - Ellerinden Öper (2015)
Gülşen - Emrin Olur (2014)
Gülşen - Nazar Değmesin (2003)
Gülşen - Ne Düşünürsen O Olur (2013)
Gülşen - Sakıncalı (2003)
Gülşen - Son Sözüm (1995) (www.onlinebilgin.com)
Gülşen - Tamamen yanılsama (2009)
Gülşen - Yalanlar Çok Güzel(2013)
Halil Sezai - Gaybana Geceler (2014)
Halil Sezai - Olsun (2011) (www.onlinebilgin.com)
Halil Sezai - Seni Beklerken (2011)
Halil Sezai - Sonbahar (2011) (www.onlinebilgin.com)
Hakan Altun - Başka Ten Uymuyor (2010)
Hakan Altun - Ben Seni Sevdim (2002)
Hakan Altun - Hani Bekleyecektin (2007)
Hakan Peker - Sana Mecburum (1990)
Hakan Peker - Illa Ki (2000) (www.onlinebilgin.com)
Hakan Peker - Kaldi Bende (2000)
Han Çelikcan - Sonsuza Kadar (2016)
Hande Yener - An Meselesi (2012)
Hande Yener - Bir Bela (2012)(www.onlinebilgin.com)
Hande Yener - Evlilik sandalı (2003)
Hande Yener - Unutanlar Gibi (Feat. Mehmet Erdem) (2014)
Haramiler - Mavi Duvar (1998) (www.onlinebilgin.com)
Harun Kolcak - Gitme Seviyorum (1992)
Hatice - Doyamıyorum (2005)(www.onlinebilgin.com)
Hatice - Haram Geceler (2005)
Hüsnü Arkan ve Cem Adrian - Gönül Yarası (2015)
İlhan İrem - Anlasana (1975) (www.onlinebilgin.com)
İlhan İrem - Haydi Sil Gözlerini (1974)
İlhan İrem - Sazlıklardan Havalanan (1978)
İlhan İrem - Yazık Oldu Yarınlara (1974)
İlyas Yalçıntaş & Enbe Orkestrası - İncir (2015)
İlyas Yalçıntaş - İçimdeki Duman (2015)
İrem Derici - Aşk Eşittir Biz (2015) ♥
İrem Derici - Değmezsin Ağlamaya (2015)
İrem Derici - Düşler Ülkesinin Gelgit Akıllısı (2013)
İrem Derici - Gizli Sevda (2016)
İrem Derici - Kalbimin Tek Sahibi (2014) ♥
İrfan Özata - Tuhaf Geliyor (2014)
İntizar - Gelincik (1998) (www.onlinebilgin.com)
İzel - Direniyorum (2005)
İzel - Gurur (2007)
İzel - Hatalım (2007)(www.onlinebilgin.com)
Kaan Tangöze - Bekle Dedi Gitti (2015)
Kargo - Yıllar Sonra (1993)
Kayahan & İpek Acar - Seninle Her Şeye Varım Ben (2004)
Kayahan - Bir Aşk Hikayesi (2002)
Kayahan - Emrin olur (1998) (www.onlinebilgin.com)
Kayahan - Odalarda Işıksızım (1992)
Kayahan - Sarı Saçlarından Sen Suçlusun (1991)
Kayahan - Yemin Ettim (1991) (www.onlinebilgin.com)
Kenan Doğulu - Ağlayamam (2002)
Kenan Doğulu - Aklım Karıştı (2004)
Kenan Doğulu - Aşka Türlü Şeyler (2012)
Kenan Doğulu - Bal Gibi (2012) (www.onlinebilgin.com)
Kenan Doğulu - Baş harfi Ben (2006)
Kenan Doğulu - Rica (2012) ♥(www.onlinebilgin.com)
Kenan Doğulu - Tencere Kapak (2012)
Keremcem - Berbat (2013) (www.onlinebilgin.com)
Kerim Tekin - Haykırsam Dünyaya (1997)
Kerim Tekin - Kar Beyaz (1997)
Kıraç - Sevgilim (2011) (www.onlinebilgin.com)
Kıraç - Yolun Sonu (2016)
Kolpa - Ağızdan Çıktığı Gibi Durmaz (2012)
Kolpa - Nasıl Öğrendin Unutmayı (2012)
Kolpa - Ne Sevmeyi Bildik Biz Ne Sevilmeyi (2014)
Kolpa - Ölünmüyor Mutsuzluktan (2014) (www.onlinebilgin.com)
Koray Avcı - Aşk Sana Benzer (2016)
Koray Avcı - Sen (2015)
Koray Candemir - İçini Dök (2001)
Koray Çapanoğlu - Savaşım Aşkla (2014)
Koridor - Senin O Gözlerin Varya (2007)
Kutsi - Ilan-i Ask (2007)
Kutsi - Melek (2011) (www.onlinebilgin.com)
Kutsi - Yaz Günü (2014) (www.onlinebilgin.com)
Lara - Kahretsin (2005)
Lara - Unut (2005) (www.onlinebilgin.com)
Leyla The Band - Aşk Bitti (2013)
Levent Dörter – İlk Aşk (2014)
Levent Yüksel - Karaağaç (1995) (www.onlinebilgin.com)
Levent Yüksel - Med cezir (1993)
Levent Yüksel - Yeterki Onursuz Olmasın Aşk (1993)
Mabel Matiz - Aşk Yok Olmaktır (2013)
Mabel Matiz - Bir Hadise Var (2015)
Mabel Matiz - Gel (2015)
Mabel Matiz - Yaşım Çocuk (2013)
Majeste - Aşk Dediğin (2014) (www.onlinebilgin.com)
Mami - Lütfen (2005)
Mazhar Fuat Özkan [MFÖ] - Sari Laleler (2006)
Mazhar Fuat Özkan [MFÖ] - Sufi (1989)
Mazhar Fuat Özkan [MFÖ] - Güllerin içinden (1984)
Mazhar Alanson - Yandım (2002) (www.onlinebilgin.com)
Mazhar Alanson - Ah Bu Ben (2002)
Mehmet Erdem - Herkes Aynı Hayatta (2012)
Mehmet Erdem - Acıyı Sevmek Olur Mu (2013)
Melih Görgün - 14 Bahar (2004)
Melih Görgün - Yoksun (2004) (www.onlinebilgin.com)
Mert Royfe - Zaman (2016)
Metin Özülkü - Boşu Boşuna (2005)
Metin Özülkü - Seninle Olmak Var Ya (1996)
Mirkelam - İstanbul'da (1994)
Mirkelam - Hatıralar (1995)
Mirkelam - Unutulmaz (2001) (www.onlinebilgin.com)
Mithat Körler - Sonbaharda Sevmiştim (2011)
Model - Ağlamam Zaman Aldı (2013)
Mor ve Ötesi & Sebnem Ferah - Küçük Sevgilim (2007)
Muazzez Ersoy - Seni Seviyorum (2004)
Murat Başaran - Gülümse Anne (2006) (www.onlinebilgin.com)
Murat Boz - Beni Bana Bırak (2007)
Murat Boz - Kalamam Arkadaş (2011)
Murat Boz - Üzüleceksin (2007) (www.onlinebilgin.com)
Murat Dalkılıç ft. Zeynep Bastık - Ben Kalp Sen (2015)
Murat Dalkılıç - Lüzumsuz Savaş (2012)
Murat Dalkılıç - Neyleyim İstanbul'u (Akustik) (2013)
Murat Dalkılıç - Yalan Dünya (2012)(www.onlinebilgin.com)
Murat Göğebakan - Ben Sana Aşık Oldum (1997)
Murat Kekilli - Bu Akşam Ölürüm (1999)
Murat Kekilli - Ver Bana Düşlerimi (2010)
Mustafa Ceceli & Elvan - Eksik (2011)
Mustafa Ceceli & Lara Fabian - Al Götür Beni (2014)
Mustafa Ceceli - Bekle (2009) (www.onlinebilgin.com)
Mustafa Ceceli - Dünyanın Bütün Sabahları (2013)
Mustafa Ceceli - Es (2012) (www.onlinebilgin.com)
Mustafa Ceceli - Hastalıkta Saglıkta (2009)
Mustafa Ceceli - Hüsran (2014)
Mustafa Ceceli - Gül Rengi (2014) ♥
Mustafa Ceceli - Karanfil (Ağlama Ağlama Gül Biraz) (2008)
Mustafa Ceceli - Limon Çiçekleri (2009)
Mustafa Ceceli - Sevgilim (2012) (www.onlinebilgin.com)
Mustafa Ceceli - Söyle Canım (2013)
Mustafa Sandal - Detay (2002)
Mustafa Sandal - Mevcut (2002) (www.onlinebilgin.com)
Mustafa Sandal - Beni Aglatma (1994)
Nalan - Bal Gibi Biliyorsun (2003)
Nalan - Söz Verdik (2009)
Naşide Göktürk - Sakın Ha (2001)
Nazan Oncel - Beni Hatırla (2003)
Nazan Öncel - Böyle Konuşma (2011) (www.onlinebilgin.com)
Nazan Öncel - Dillere düşeceğiz seninle (1994)
Nazan Öncel - Gitme KaL Bu Sehirde (1992)
Nedim Zeper - Ben Bizi Özledim (2012)
Nedim Zeper - Sözümden Dönmeyeceğim ( 2012 )
Nev - Dem (2004) (www.onlinebilgin.com)
Nilgül - Okyanus (2012)
Nilüfer - Ta Uzak Yollardan (1982)
Niran Ünsal - Haktan (1996) (www.onlinebilgin.com)
Nükleer Başlıklı Kız Ft. Tuna Velibaşoğlu - Ağlayan Kalbim (2013)
Oğuz Berkay & Murat Boz – Olmuyor
Oğuzhan Koç - Her Aşk Bir Gün Biter (2013)
Ogün Şanlısoy - Saydım ( Akustik 2012 )
Okan - Vur Yıkılsın (2006)(www.onlinebilgin.com)
Onur Mete - Bu Aşktan Gidiyorum (2011)
Onur Mete - Çıkmaz Sokak (2011) (www.onlinebilgin.com)
Öykü - Sayende (2016)
Ozan - Arkadaş (2007) (www.onlinebilgin.com)
Özdemir Erdogan - Bana Ellerini Ver (1984)
Özdemir Erdogan - İkinci Bahar (1987)
Özgün - Şimdi Burada Olsan (2015)
Pinhani - Geri Dönemem (2016)
Pinhani - İstanbul'da (2006)
Pinhani - Nehirler Durmaz (2016)
Rafet El Roman - Adımla Seslendi (2014)
Rafet El Roman - Beni Afedermisin (2001)
Rafet El Roman - Direniyorum (2011) (www.onlinebilgin.com)
Rafet El Roman - En Güzel Gunler Senin Olsun (1997)
Rafet El Roman - Kalbine Sürgün (Feat.Ezo) (2013)
Rafet El Roman - Ömrümün Sahibi (Evlenirmisin Benimle) (2008)
Rafet El Roman - Senden Sonra (2012)
Rafet El Roman - Sürgün (2004) (www.onlinebilgin.com)
Rafet El Roman - Yanımda Kal (2011)
Ravi İncigöz - Acı Aşk (2011)
Ravi İncigöz - Bugün (2011)
Reflex - Sen Hep Benimsin (1997)
Reha - Aşk Çiçeğim (2001)
Röya - Gemiciler (2013) (www.onlinebilgin.com)
Sadık Karan - Radyoda Geçtiğin Şarkı Gibiyim (2014)
Sefarad - Seni Ne Çok Sevdiğimi (2005)
Seksendört - Aklımı Geri Ver (2014)
Seksendört - Hangimiz (2014) (www.onlinebilgin.com)
Seksendört - Kara Duvak (2011)
Seksendört - Şimdi Hayat (2011) (www.onlinebilgin.com)
Selami Şahin & Burcu Güneş - Ben Tek Bir Adam Sevdim (2010)
Selim Gülgören - Aşıklar Şehri (2014)
Serdar Ortaç - Affedemem (1994)
Serdar Ortaç - Bilmediğim Yerlerdesin (2014)
Serdar Ortaç - Bilsem Ki (1999) (www.onlinebilgin.com)
Serdar Ortaç - Hadi Git (1994)(www.onlinebilgin.com)
Serdar Ortaç - Harap (2016)
Serdar Ortaç – Geceler Uzun (1996)
Serdar Ortaç - İsmi Lazım Değil (2005)
Serdar Ortaç - Kerbela (2010) (www.onlinebilgin.com)
Serdar Ortaç - Yaz Yağmuru (1996)
Sertab Erener - Aldırma Deli Gönlüm (1992)
Sertab Erener - Bu Böyle (2009)
Sertab Erener - İyileşiyorum (2013)
Sertab Erener - Koparılan Çiçekler (Akustik) (2010)
Sertab Erener - Sevdam Ağlıyor (1994)
Sertab Erener - Tesadüf Aşk (2015)
Sertab Erener - Vur Yüreğim (1999) (www.onlinebilgin.com)
Sevda - Annem Gibi (2008)
Sezen Aksu - Adı Bende Saklı (1998)
Sezen Aksu - Bırak beni (1989)
Sezen Aksu - Firuze (1982) (www.onlinebilgin.com)
Sezen Aksu - Geri Dön (1984)
Sezen Aksu - Ikinci Bahar (1982)
Sezen Aksu - Köz (2017)
Sezen Aksu - Sen Aglama (1984)
Sezen Aksu - Tutuklu (1998) (www.onlinebilgin.com)
Sezen Aksu - Tükeneceğiz (1984)
Sezen Aksu - Vay (2011)
Sezen Aksu - Vazgeçtim (1991) (www.onlinebilgin.com)
Sibel Bilgiç - Alışamadım (1997)(www.onlinebilgin.com)
Sibel Pamuk - Sen ve Ben (2008)
Sibel Pamuk - Gönlümden Bir Sevda Geçti (2015)
Sibel Sezal - Gece Ay Sahit (1996)
Simge - Yankı (2016)
Sinan Akçıl feat. Ferah Zeydan - Biri Bana Gelsin (2015)
Sinan Akçıl - Öylesine (2012)
Sinan Akçıl ft. Burcu Güneş - Seni Bir Tek (2014)
Sinan Kayabaşı – Kumdan Kale (2014)
Sinan Ozen - Hayırsız (1994) (www.onlinebilgin.com)
Sinan Ozen - Hani (1992) (www.onlinebilgin.com)
Sinan Özen - Kapına Gül Bıraktım (1994)
Sinan Ozen - Çok Ama Çok [Seni Çok Ama Çok Seviyorum] (2010)
Sıla - Dön Demeyi Unuttum (2007)
Sıla - Kurşun (2016)
Sıla - Saki (2014)
Sıla - Yeter (2014) (www.onlinebilgin.com)
Sıla - Tam Da Bugün (2010)
Soner Sarıkabadayı - Buz (2010)(www.onlinebilgin.com)
Sonat - Soyadın Bende Kaldı (2006)
Soner Arıca - Adın Bahardı (2001)
Soner Arıca - Bu mu sevda (1995)
Soner Arıca - Kayıp (2010) (www.onlinebilgin.com)
Soner Arıca - Neredeydin (2010)
Soner Arıca - Saklı (2016)
Soner Arıca - Sen giderken (2005)
Suat Suna - O Lelli (2002) (www.onlinebilgin.com)
Suat Suna - Senden Başka (2013)
Suat Suna - Yalan Değil (1995)
Şahsenem - Yüreğim Meskendir Aşka (1997)
Şebnem Ferah - Can Kırıkları (2005) (www.onlinebilgin.com)
Şebnem Ferah - Çakıl Taşları (2005)
Şebnem Ferah - Saatim Çalmadan (2001)
Şebnem Ferah - Sil Baştan (2001) (www.onlinebilgin.com)
Şenay Lambaoglu - Başka Türlü Bir Şey (2016)
Şükriye Tutkun - Gücüm Yetene Kadar (2004)
Tan - Kalbime Gömüyorum (2005)
Taner - Affetmedim kendimi (1998)
Tarık - Aşk Yarası (2001)(www.onlinebilgin.com)
Tarık - Bir Ben Olayım (2001)
Tarık - Hüzün Mevsimi (2015)
Tarkan - Adımı Kalbine Yaz (2010)
Tarkan - Istanbul Ağlıyor (2008)
Tarkan - İnci Tanem (1997) (www.onlinebilgin.com)
Tarkan - İşim Olmaz (2010)
Tarkan - O'na Sor (2001) (www.onlinebilgin.com)
Tarkan - Sevmekten Kim Usanır (2016)
Tarkan - Unutmamalı (1994)
Tarkan - Vazgeçemem (1992)
Tarkan - Yandım (2001) (www.onlinebilgin.com)
Tarkan - Yine Sensiz (1992)
Teoman – Aşk Kırıntıları (2006)
Teoman - Çoban Yıldızı (2009)
Teoman - Haziran (2013) (www.onlinebilgin.com)
Teoman - Gönülçelen (2001)
Teoman - Kupa Kızı Ve Sinek Valesi (Bir Kar Tanesi) (2003)
Teoman - Ne Ekmek Ne de Su (1996)
Teoman - Senden Önce Senden Sonra (2003)
Teoman – Sevdim Seni Bir Kere (2001)
Toygar Işıklı - Ben Hayatın Mağlubuyum
Toygar Işıklı - Hayat Gibi (2013)
Toygar Işıklı - Nergis (2013) (www.onlinebilgin.com)
Toygar Işıklı - Sen Eşittir Ben (2011)
Toygar Işıklı - Söz Olur (2013)
Toygar Işıklı - Yazgım (2013)
Tual - Kasım (2005)
Tual - Tiryakinim (2005) (www.onlinebilgin.com)
Tual Sezi - Küskün (2014)
Tuğba Özerk - Aklımda Sen Varsın (2011)
Tuğba Özerk - Alışmak Sevmekten (2007)
Tuğba Özerk - Aşkın Tam Vakti (2007)
Tuğba Özerk - Gidesim Geldi (2009) (www.onlinebilgin.com)
Tuna Velibaşoğlu - Kırgın Çiçekler [Dizi Müziği , Seksendört] (2015)
Umut Kaya - Mevsimler Gecerken (2008)
Volkan Konak - Cerrahpaşa (2003) (www.onlinebilgin.com)
Volkan Konak - Maçkaya (1993) (www.onlinebilgin.com)
Volkan Konak - Mimoza Çiçeğim (2009)
Yankı Alper - Bin Pişmanım (2010)
Yalın - Bir Bahar Akşamı (2015)
Yalın - Bir Tek Sen Eksiksin (2009)
Yalın - Herşey Sensin (2007)
Yalın - Meleklerin Sözü Var (2004)
Yalın - Olmasa Da Olur (2012)(www.onlinebilgin.com)
Yalın - Sahte (2004) (www.onlinebilgin.com)
Yaşar - Aldanırım (2001) (www.onlinebilgin.com)
Yaşar - Anlatamıyorum (2013)
Yasar - Başımda Sevdan (2006)♥
Yaşar - Beni Koyup Gitme (2005)
Yaşar - Esirinim (1999) (www.onlinebilgin.com)
Yaşar - Gamzelendi (2013)(www.onlinebilgin.com)
Yaşar - Koy Beni Gözlerine (1996)
Yeliz - Gidiyorum (2014) (www.onlinebilgin.com)
Yeni Türkü - Sezenler Olmuş (2012) (www.onlinebilgin.com)
Yirmi7 - Sokak Lambası (2016)
Yıldız Tilbe - Aşk Laftan Anlamaz Ki (2002)
Yıldız Tilbe - Çabuk Olalım Aşkım (2003)
Yıldız Tilbe - Gitme Kal [Düet Ragga Oktay] (2013)
Yıldız Tilbe - Gönül Vakti (2015)
Yıldız Tilbe - Kardelen (2014)
Yıldız Tilbe - Severim Ama Güvenemem (2014)
Yıldız Tilbe - Vazgeçtim (1995)
Yıldız Usmonova & Yaşar - Seni Severdim (2009)
Yonca Lodi - 12 Ay (2014) (www.onlinebilgin.com)
Yonca Lodi - Özlüyorum (2016)
Yonca Lodi - Yadigar (Aramızda Kalsın Dizi) (2014)
Yusuf Güney - Aşka İnat (2010)
Yusuf Güney - Bir Deli Aşık (2010) (www.onlinebilgin.com)
Yusuf Güney - Ördü Kader Ağlarını (2013)
Zafer Peker - Diyemedim (1993) (www.onlinebilgin.com)
Zakkum - Al Gece Yarılarımı Benden (2016)
Zakkum - Ben Ne Yangınlar Gördüm (2013)
Zakkum - Dile Kolay Kalbe Değil (2016)
Zakkum - Gidiyorum Yolcu Et (2013)
Zakkum - Gökyüzünde (2013) (www.onlinebilgin.com)
Zakkum - İkimizde Yorgunuz (2016)
Zerrin Özer - Ben Seni Sevmeyi Sevdim (2002)
Zeynep - Bana Göre Değil (1995) (www.onlinebilgin.com)
Zeynep Bastık - Fırça (2014)(www.onlinebilgin.com)
Zeynep Casalini - Dokunma Bana (2006)
Zeynep Casalini - Duvar (2004) (www.onlinebilgin.com)
Zeynep Mansur - Küçük Masallar (2013) (www.onlinebilgin.com)
Ziynet Sali - Bugün Adım Leyla (2014)
Ziynet Sali - Dağınık Yatak (2015) ♥
Ziynet Sali - Çeyrek Gönül (2015)
Ziynet Sali - Gelemiyorum Yanına (2013)
Ziynet Sali - Her Şey Güzel Olacak (2012)
Ziynet Sali - Rüya (2009) (www.onlinebilgin.com)
Zuhal Olcay - Pervane (2005) (www.onlinebilgin.com)
................................................................................
Listeyi Hazırlayan: Müzikliste Editörü Yunus Güncelleme: 20.03.2017
................................................................................
Slow Müzik Çalan Radyolar: Slow Türk, Joy Türk, Radyo Romantik Türk
................................................................................
Not: Bu liste bilgi edinme amaçlıdır, sitemizde müzik dinleme ve indirme hizmeti yoktur!

9 Mart 2016 Çarşamba

Çocuklara Kuru Üzümün Yararı

Kuru Üzümün Yararları

Kuru üzüm hepimizin hayatına bir şekilde girmiş, enerji yönün­den  değerli bir gıdadır­­.  Kurutulmuş meyvelerin tümünde su oranı azaldığı için kalan maddelerin enerji sağlamada çok büyük katkısı olmakta­dır­­.  Bazı çocukların okula giderken  kahvaltı yapamadığını veya her çocuğun kahvaltıda yedikleri­nin aynı olmadığını düşünerek, ara öğün olarak kuru üzüm verilip çocukların enerji açığı­nın kapatıla­bilir­­. Okullar­da öğrencilere sütün yanı sıra kuru üzüm de verilişi yerinde bir karardır­­.

kuruüzümün yararları


Kuru üzümün enerji verme­si hari­cinde başka yararları da bulunmaktadır­­.  Üzüm, mineraller yönün­den  çok zengin bir gıdadır­­.  Yurdu­muzda da mir noksanlığı anemisi (kansızlık) çok görülüyor ve risk grupları içerisinde çocuklar da bulunmakta­. Bunun için üzüm, çocuklar­da anemi­nin önlenmesine katkıda buluna­bilir­­. Zira demir muhteviyatı çok yüksek ve demirin beyin dokusun­da da çok mü­him fonksiyonları bulunmakta­. O neden­den  dolayı kuru üzümün içerisinde mevcut olan demir, çocukların bilişsel performansını çok olumlu yönde etkileyecek ve başarı oranını artıracaktır­­.

Üzüm sütle verildiği zaman çocukların sağlığını olumlu şekil­de etkileyecektir­­. O yaştaki çocukların çok kalsiyum alma­sı ileride kemik hastalıklarına yakalanma rizikosu azalacaktır­­. Kan basıncı­nın düzenlenmesinde yardımcı bir mineral olan potasyumu da üzümle almış olacaklar ayrıca üzümler­de kimyasal bazı bileşikler de bulunmakta­. Bu bileşiklerin kanser, kalp - damar hastalıkları, enfeksiyon hastalıklarını önleyici etki­yi bulunmakta­. Lif muhteviyatı de çok yüksek olan üzümün içerisinde mevcut olan lifler bağırsak çalışmalarını düzenliyor­. Modern toplumlar­da sık görülmekte olan kabızlık problemi­ni önlüyor, göz sağlığını koruyor, kansızlığı önlüyor, kemik sağlığını geliştiriyor, sindirim sistemi­ni işlev­leri­ni iyileştiriyor ve bilişsel verimi olumlu yönde etkilemekte­dir­­. Kısacası kuru üzüm için çocukların okuldaki doktoru diyebiliriz­.

Çocukların beslenme­si için 2,5 ila 3 saatte bir ara öğün önerilerek, çocuklar nasıl olsa okulda ara öğünler­de bir şeyler atıştıracaklar, o gereksinimleri­ni yiyecek değeri yönün­den  yüksek bir yiyecekle karşılamaları çok daha olumlu olacaktır­­. Onun için okullarda kuru üzüm dağıtmak yararlı bir uygulama olacaktır­­. Şeker oranı yüksek üzümün her çocukta aynı etki­yi göstermeyebileceğini, bir­takım tür şeker hastalıkları­nın çocukluk dö­neminde başladığını ve çocukların­da bu çe­şit huzursuz­luk bulunmakta olan ailelerin okul yönetimi­ni bu konu ile ilgi­li uyarması gerekir­­.

Fesleğenin Yararları

Fesleğenin yararları

Bilinen başka bir ismi de reyhan otudur. Ballıbabagiller ailesindendir. Bir senelik bir bitkidir. Özelikle sıcak iklimlerde yetişir. Yenilebilecek fesleğenlerin uzunlukları genelde 20 ile 60 cm arasında değişir. Anavatanı Güney Asya’dır. Fakat, Akdeniz bölgesi şehirleri ile Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde çokça yetiştirilmektedir. Fesleğen kare şekilli, tamamen kabarık çizgili ve yeşil renkli gövdesi, bitki köküne doğru kırmızılaşır. Yumurta biçimli yaprakları kenarları dişli, sivri uçlu ve koyu yeşil renkli olur. Yaz sonunda açan çiçekleri beyaz, pembe ya da açık sarı renklidir. Küçük tohumları koyu kahverengi ve damla şeklindedir. Fesleğen taze ya da kurutularak, pişirilerek ya da çiğ olarak kullanılabilir.

fesleğenin yararları


Fesleğenin yaprağının yararları
- Şişkinlik ve mide kramplarına iyi gelir.
- Bağırsak sancılarını ve sindirim sorunlarını giderir.
- Balgam ve gaz söktürücüdür.
- İdrar yapımını arttırır.
- Kalp ve kas kasılmalarına iyi gelir.
- Baş ağrısını geçirir.

Fesleğen çayının hazırlanışı: 25-30 gram taze fesleğen yaprağı alınıp üzerine dört bardak kaynar su eklenir ve 10-15 dakika süreyle demlendirilerek hazırlanan çay, günde iki-üç bardak içilir.

Fesleğen tohumunun yararları
- Öksürüğü keser.
- Sinirleri yatıştırır.
- Depresyonda olan kişilere iyi gelir.
- Gerginlik ve uykusuzluk hallerine yardımcı olur.
Tohumlarının hazırlanışı: Fesleğen tohumları kaynar su içinde 15-20 dakika süreyle demlendirilmesiyle hazırlanan çay günde iki kere içilebilir.

İlgili aramalar: fesleğenin faydaları, fesleğenin yararı, reyhanın yararları

Ekinezyanın Yararları

Ekinezyanın yararları

Ekinezya bitkisinin başka bilinen isimleri Erguvani , Kirpibaşı, Kirpiotudur.

Papatyagiller ailesindendir. Çok senelik otsu, bir bitkidir. Gövdesi geniş ve tüyü olan bir bitkidir. Yaprakları kısa olmayan ve sivri olup tepedekiler sapsız alt taraftakiler ise uzun saplıdır. Çiçekleri açık mor renginde ve çok sayıda boru seklinde çiçeklerden meydana gelmiş katı bir cisimle kaplanmış gibidir. İçerisinde bağışıklık sistemini destekleyici maddeler vardır. Beyaz kan hücrelerinin üretimini destekleyerek bağışıklık sistemine yardımcıdır. Ekinezya bakterilerin üremesini ve yaşamasını önleyen özelliklere sahiptir.

ekinezyanın yararları


Ekinezyanın yararları

- Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir.
- Sinüzite iyi gelir.
- Saman nezlesine yararlıdır.
- Solunum hastalıklarına yararlıdır.
- Kulak enfeksiyonuna yararlıdır.
- Vücudu bakteri ve virüslere karşı korur.
- Egzema hastalıklarına iyi gelir.
- Çıban ve benzeri deri hastalıklarına iyi gelir.
- Sedef hastalığına yararlıdır.

Ekinezya çayının hazırlanışı: 1 çay kaşığı bitki 1 bardak soğuk su ekleyerek kısık ateşte yarım saat kaynatılır. Önerilen miktar günde 3 kez 4 ml kadardır.

Önemli uyarı: Saptanmış bir yan tesiri yoktur. Çok miktarda içilirse mide bulantısına yol açabilir. 6 haftadan fazla kullanılmamalıdır. 2 yaşından küçük bebeklerde, tüberkülozlu hastalarda ve romatizma hastalarında kullanılmamalıdır.

İlgili aramalar: ekinezyanın yararları, ekinezyanın faydaları, ekinezya çayının yararı

8 Mart 2016 Salı

Dereotunun Yararları

DERE OTUNUN YARARLARI

Dereotu bitkisi börekotu, tarhanaotu, durakotu, anethum graveolens, umbelliferae olarak da bilinmektedir. Maydanozgiller ailesindendir. Gövde kısmı yeşil veya mavi-yeşil renkli, yuvarlak biçimli, içi boş ve bir ana daldan dallara ayrılan şekildedir. Mis kokulu, ince yapılı, yapraklar taşır. Yaz aylarında 20 cm. kadar enlilikte şemsiyeyi andıran salkımlar oluşturarak açan sarıya benzer renkli, mis kokulu küçük çiçekleri vardır. Türkiye de bir çok yerde yetişmektedir. İçeresin de eterik yağ, protein, amin, A ve C vitaminleri, fosfor, kalsiyum, demir, potasyum, kahve asidi, kloren asidi, ferula asidi bulunmaktadır.

dereotunun yararları


Dereotunun yararları
- Sindirime yardımcıdır.
- Mide ve bağırsaktaki gazları çıkartır.
- Bilhassa çocuklarda karın ağrılarına iyi gelir.
- Kusma hissini bastırır.
- Sinirleri sakinleştirir.
- Anne sütünü artırır.
- Ağızda çiğnenen dereotu tohumları nefesin kötü kokusunu alır.
- Dereotu tohumları yüksek tansiyon hastalarında kan basıncını düşürür.

Dereotu tohumlarının hazırlanması: 4 bardak kaynar suya 2 tatlı kaşığı konur. 10 dakika demlenmesi beklenip, süzülür. Günde 3 kere 1’er fincan içilir. Yeni doğan bebeklere günde 3 kere 1’er çay kaşığı içirilir.

Not: Hamilelikte kullanılmamalıdır. Bulantı yapabilir.

İlgili aramalar: dereotunun faydaları, dere otu nelere iyi gelir

Adıyaman Çiğ Köftecisi Iğdır Telefon Numarası

04762271888 Iğdır Çiğ Köfte, Çiğ köfteci öz adıyaman çiğ köftesi, adıyaman çiğ köftecisi, lezzetli ve hesaplı Iğdır Çiğ Köfte