Sezaryen Ağrısı Ne Zaman Geçer?
Ameliyattan yaklaşık 6 saat sonra ağrı oldukça azalır ve hasta rahatlar. Ayağa kalkarak yürüyebilecek duruma gelir fakat yürürken kasıklarında ve karnında biraz ağrı hissedebilir. Ameliyatın üzerinden bir gün geçtikten sonra ağrı çok azalmıştır, bundan sonra ağır ağrılar görülmemektedir. Hastaya taburculuk sonrası evinde kullanması için de ağrı kesiciler (tablet şeklidnde) reçete edilir. Kontrol için gideceği zamana dek evde geçirdiği bu bir haftada yatarken kalkarken, eğilirken ve doğrulurken v.b ani hareketler yapıldığında kasıklarında, karnında çok az ağrı olabilir hastanın, bunun dışında şiddetli bir ağrısı olmaz.
--
Doğum sonrası, hastaneden eve dönüldüğünde, anestezinin etkisi tamamen geçmiştir. Bu nedenle yaralı bölgelerdeki ağrılar hissedilmeye başlamıştır. Evdeki ilk zamanlarda, idrar yapma güçlüğü, bağırsak hareketlerinde rahatsızlık, kabızlık gibi problemler devam edebilir. Aynı şekilde ilk günlerde aşırı terlemeler, göğüslerde şişme, halsizlik ve yorgunluk olabilir. Bu nedenle çok su içmek faydalı olacaktır.
Hastaneden ayrılırken doktorun verdiği ilaçlar ve vitaminlerin düzenli kullanılması ameliyat ve rahim ağrılarını hafifletecektir. Kanamanın ilk zamanlar biraz fazla olması normaldir. Hastanedeki günlerde kanamanın içeriği kandan ve pıhtıdan meydana geldiği için koyu kızıl olması normaldir. Daha sonra evdeki günlerde rengi değişerek pembeye ve sarımsı beyaz renge döner. Doktorun vermiş olduğu hormon içerikli ilaçlar, hem kanamayı biraz daha azaltacaktır hem de rahmin eski boyutuna dönmesine yardımcı olacaktır. Bu süreçte kasılmaların olması normaldır. Rahim kasılarak, kan damarlarını daraltarak kanamayı önlemektedir. Kasılmayan gevşek rahimlerde kanama daha fazla olmaktadır.
Sezeryan ameliyatından sonra ilk haftalarda, dikişlerin zorlamamak adına fiziksel aktivitelerden kaçınmak gereklidir. Ağır kaldırmak ve devamlı ayakta kalmak sakıncalı olabilmektedir. Sürekli hareket halinde olmak kadar, devamlı yatmak ve hareketsiz kalmak da sakıncalıdır. Bağırsakların ve rahmin düzene girmesi için vücudun alışık olduğu tempoya yavaş yavaş dönülmesi gerekir.
Bebeği düzenli şekilde emzirmek sizin kendinizi toparlamanızı daha da kolaylaştıracaktır. Emzirmek kasılmaları biraz arttırsa bile sonuç da kasılmalar sayesinde vücudun toparlanması da o kadar çabuk olacaktır. Hem bebek hem de bağırsaklardaki hareketler için gaz yapan yiyeceklerden kaçınılması gerekir. Ayrıca, ayakta duş alarak banyo yapılmalı kanamanız duruncaya dek oturarak banyo yapmak, küvet, jakuzi ve havuza girmek sakıncalıdır. Aynı zamanda, doğum sonu kanaması bittikten sonra hazır hissedildiğinde cinsel ilişkiye başlanmalıdır.
Doğumdan sonra ilk doktor kontrolüne kadar kanama çok artarsa, ateş çıkarsa, akıntı kötü kokarsa kesinlikle doktora başvurulmalıdır. Geçmeyen ağrılar, yara yerinde akıntı, şişlik ve ağrı, solunum güçlüğü, bacaklarda şişlik ve kızarıklık, halsizlik gibi durumlar yaşanıyorsa yine doktora gidilmelidir. Emzirme sürecinde doktora danışılmadan ilaç alınmamalıdır.
Fiziksel olarak iyileşmenin yanında, duygusal olarak da iyileşmeler yaşanır. Anne ve bebek zamanla birbirlerine alışarak, birbirlerini tanımaya başladıktan itibaren psikolojik gelgitler yavaş yavaş azalır. Emzirme ile arada oluşan bağ sayesinde; annedeki depresyon ve yetersizlik duygusu yerini daha sıcak duygulara ve mutluluğa bırakır.
Online Bilgiler,Online Hesaplamalar ve Aslında içinde Online geçen Herşey hakkında Bilgiler veren Bir Platform
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Adıyaman Çiğ Köftecisi Iğdır Telefon Numarası
04762271888 Iğdır Çiğ Köfte, Çiğ köfteci öz adıyaman çiğ köftesi, adıyaman çiğ köftecisi, lezzetli ve hesaplı Iğdır Çiğ Köfte
-
DİSTANDÜ NEDİR? Distandü, kelime anlamı olarak “gergin” anlamında olup, organ üzerinde kullanılan tıbbi bir terimdir. Distandü, safra kese...
-
Kasık Mantarı Nedir? Kasık mantarı, en fazla karşılaşılan mantar enfeksiyonlarındandır ve Tinea Cruris olarak da bilinir. genel olarak e...
-
Türk Halk Müziği listeleri , Türk halk müziği türküleri , En Popüler Türk Halk Müziği Müzik Listeleri , türk halk müziği sanatçıları , türk ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder