21 Şubat 2015 Cumartesi

Kötü Nefes Kokusu Nasıl Geçer?

Kötü Nefes Kokusu Nasıl Geçer?

Kötü nefes ve ağız kokusu hemen her yaş insanda ve kesimde görülmekte olan yaygın bir sağlık sorunu­dur­. İş hayatında, eşler arasında, arkadaşlıklar­da gerçek bir problem yaratır. Bunun neticesin­de de psikolojik olarak da bireyi etkiler ve istenmeyen  sonuçlara sebep ola­bilir­­.

* Kötü nefes ve ağız kokusu, güzel olmayan bir koku ile karakterizedir­­. Kişi­nin çoğu zaman kendisi­nin de farkına varacağı bu koku çevreki insanlar tarafından hissedilir. Ağızda acı bir tat, dil yüzeyi paslı gibi hissi duyulur­.

KÖTÜ NEFES KOKUSU HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN GERÇEKLER

Sebep ne olursa olsun hayatı her açıdan olumsuz olarak etkilemektedir­­. Sebep olan etken doğru şekil­de tespit edilmelidir:

1* Sabah kalkınca olan nefes kokusu­.Uykuda tükürük üretimi yavaşladığı için ağızda mevcut olan (normal flora) bakteriler koku yapa­bilir­­. Sabah kalkınca ilk olarak diş ve dil fırçalanmalıdır­­.Böylece koku ortadan kalkar­.

2* Diş eti­nin kolay ya da ilerlemiş hastalıkları mutlak suretle şiddeti artan koku ile seyreder­. Aynı şekil­de çürük ve apseli dişler, yarım gömülü 20 yaş dişleri koku kaynağıdır­­.

3* Ağız kuruluğu: Eğer tükürük akışın­da problem var ­ise bu kuruluk kokuya sebep olmakta­dır­­.  Çeşitli ilaçlar,bazı bağ dokusu hastalıkları,tükürük bezi taşları sebep ola­bilir­­.

4* Genel sağlık sorunları; Bademcik yüzeyinde meydana gelen  taşlar ( çürük yumurta kokusu), sinüs enfeksiyonları, geniz akıntıları,bronşit,asit reflü gibi hastalıklar da kokuya neden  olmakta­dır­­.

5* Tütün ve tütün mamülleri (sigara puro,pipo) belir­li koku yapmakta­dır­­.

6* Bakımı doğru ve düzenli bir şekilde yapılmayan sabit ve hareketli protezler, gevşek kaplamalar, köprüler

7* Alkol kullanılışı

8* Sürekli kokan besinlerle beslenmek

AĞIZ KOKUSUNUN BELİRTİLERİ

Ağız ve dil­de güzel olmayan bir tat
Ağız kuruluğu
Diş etleri­nin kanama­sı ve kırmızı olması
Siyah renkli görünen  ve sızlayan çürük dişler
Paslı bir dil, dil üzerinde bir renk değişimi ve tabaka oluşması

AĞIZ KOKUSU NASIL TEDAVİ EDİLİR?

* Düzenli ve doğru diş fırçalama ve ara yüz bakımı(diş ipi,arayüz fırçası veya ağız duşu) yapılması
* Diş eti hastalığı ,çürük gibi problemlerin acil tedavisi
* Yenilen  besin­lerin seçimi ve bilhassa kokulu besinler­dan sonra bakım (doğru gargara, sakız ya da şeker kullanımı)
* Sistemik muayeneleri olmak (check up yaptırmak)
* Sigara ve alkol kullanmamak
* Sigara, alkol bırakılamıyırsa mutlak suretle uygun yani çinko muhteviyatlı gargara, sakız veya şeker kullanmak (geçici de olsa koku engellemek amacı ile çok etkilidir)

AĞIZ KOKUSU İÇİN NE ZAMAN DOKTORA BAŞVURMAK GEREKİR?

Diş etleri kırmızı ve kanamalı ise
Ağrıyan dişler varsa
Sürekli apse yapan 20 yaş dişi varsa
Ağız kuruluğu varsa ise
Ağızda ve dil­de yaralar varsa
Gece ağız açık uyunuyorsa öncelikli olarak diş doktoruna başvurulmalıdır­­.Asıl olan düzenli şekil­de 6 ayda bir kontrollere gitmektir­­.

Ağız kokusu tedavi edilen  bir haldir­­. Yalnız­ca doğru teşhis ve tedavi amaç­lı doktorunuza başvurmanız gereklidir­­. Bilhassa bu konuyla ilgili hekimleri seçmek ve tedavi olmak gereklidir­­.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adıyaman Çiğ Köftecisi Iğdır Telefon Numarası

04762271888 Iğdır Çiğ Köfte, Çiğ köfteci öz adıyaman çiğ köftesi, adıyaman çiğ köftecisi, lezzetli ve hesaplı Iğdır Çiğ Köfte