Gebelikte düzgün bir karına sahip olmak amacıyla dikkat etmeniz gerekenler
Gebelikte karın sarkmalarına dur demek sizin elinizde... Karnın sarkma ihtimali, her anne adayının hamilelik süreci boyunca yaşadığı en mühim sıkıntılardan bir tanesidir. Bir yandan güzel bir mutluk yaşayacak olan anne adayı, bir yandan da vücudunun eski formunu kaybedeceğini düşünerek mutsuz olur. Karın sarkmasında kalıtsal faktörlerin de etkiyi olduğu bilinir; fakat sarkmanın yaşanması kader olmaz.
Karın sarkması ileri yaş ve çoğul hamileliklerde daha fazladır. Karın bölgesi, kafatası ile göğüs boşluğu gibi kemikle değil, kas dokusu ile çevrelenmiş olduğu için karın boşluğunuzun esneyebilmesine imkan vermektedir. Gebelik esnasında büyümekte olan rahim ile karın içi basıncı artmaktadır. Normal sınırlarda, karın içi basıncı artıkça karın kasları gevşeyip, basıncı azaltmaya çalışır. Karın içi basıncının aşırı artığı durumlarda, karın kasları baskı altında kalır ve bu basıncın daha da yükselmesini önlemek amacı ile genişleyerek deforme olmaktadır. Kaslar deforme oldukça, cilt elastikiyetini kaybeder ve çatlaklar olmaktadır. Yaşın ilerleyişi dokuların elastikiyetinin azalması yönünden kaçınılmaz bir haldir. Günümüzde ileri yaş hamilelikleri ve çoğul gebelikler artma göstermiştir. Çoğul gebelik ile dünyaya gelecek bebek sayısının artması, gebeliğinde meydana gelen deformasyonun daha fazla olmasını sağlayabilmektedir.
Hamileliğe kilolu başlamak dezavantaj
Son zamanlarda genç ve doğurganlık dönemindeki kadınlarda obezite sık görülür. Anne adaylarının fazla kilo ile başladıkları hamileliklerine, olması gerekenden çok daha fazla kilo alıp devam etmeleri doğumdan sonra bu kiloların verilmesini zorlaştırabilir. Doğum esnasında herhangi bir problem yaşanmamış olsa bilehi, annenin bedeninde geri dönüşsüz estetik sorunlar oluşturabilmektedir.
Ameliyat olmadan düzgün bir karına sahip olmanız için
Her anne doğumdan sonra hemen kilolarını verip, bir an önce eskisi kadar genç ve çekici olmak ister; ama bunu yeniden kazanması baştan önlemlerini almamış ise şüphesiz basit olmayacaktır. Anne adayının hamile kalma dan evvel alacağı ve sonrası dikkat edeceği birkaç tedbir ile düzgün bir karına sahip olmak hayal olmayacak. İşte alacak olduğunuz önlemler:
1* Kilo kontrolünüzü sağlayınız
İlk olarak hamile kalma dan evvel ideal kilonuzda olmaya gayret etmeniz gerekir. İdeal kilo tespitinizde beden parça indeksinden yararlanılır. Beden parça indeksi (BKİ), vücut ağırlığının (Kg), boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesiyle hesaplanır. İdeal ağırlığınız ise; ulaşılmak istenen BKİ'nin, boy uzunluğunuzun karesi ile çarpılmasıyla elde edilmektedir. Hamileliğe ait hipertansif durumların, iri bebekten ötürü oluşacak problemlerin, erken doğumun ve anne karnında bebeğin gelişim geriliklerini dengelemek maksadıyla normal BKİ'ye sahipse, anne adayının hamilelikte 11.5* 16 kilogram arasında kilo alması tavsiye edilir.
2* Beslenmenize ve sıvı tüketiminize dikkat ediniz
Beslenmenin hamileliğingi dişatında ve neticesinde mühim oranda etkiyi bulunur. Önemi olan olan fazlaca miktarda yemek ve kilo almak değil, gereken gıdaları dengeli ve yeteri miktarda almaktır. Hamile bir kadının, hamile olmayan bir kadına göre günde ekstra olarak 300 kaloriye ihtiyacı bulunur. Bu da yaklaşık %15'lik bir artış, yani 2300 kalori/gündür. Hamileliğinizde uzmanların önerdiği beslenme şekli; öğünlerinizi artırmanız, bütün temel yiyecek maddelerinden yeteri kadar ve düzenli şekilde almanız biçimindedir. Su ve sıvı bulunduran gıdaları yeteri kadar tüketmeniz, hamileliğinizde pek çok açıdan önemlidir. Hamileliğiniz sırasınca kafi sıvı almanız, cildinizin nemlenmesini fazlalaştırır. Bunun yanı sıra nemlendirici kremler sürerek, cildinize masaj yapmanız kan dolaşımınızı hızlandıracağından, çatlak ve sarkmalarınıza karşı önleminizi almış olursunuz.
3* Egzersiz yapın
Gebelik sürecinizde yapacak olduğunuz egzersizler, uygun sınırlar içinde kilo almanızı sağlamasının yanı sıra, dolaşım sisteminizin daha iyi çalışmasına da katkıda bulunup, karın cildinizin ve kaslarınızın kanlanmasını fazlalaştırır. Yaptığınız düzenli egzersizler, doğumdan sonranda da hızla kendinizi toparlamanızı ve kendinize gelmenizi sağlar. Aldığınız kiloları daha basit vermenize katkıda bulunmaktadır. Doktorunuzun başka bir uyarısı yok ise hamileliğiniz esnasındaki egzersizlerinize4. ayınızdan başlayıp başlayabilirsiniz. Sezaryenle doğumunuzu gerçekleştirirseniz, karın hareketlerinize 2 haftadan evvel başlamamanız gerekir.
Online Bilgiler,Online Hesaplamalar ve Aslında içinde Online geçen Herşey hakkında Bilgiler veren Bir Platform
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Adıyaman Çiğ Köftecisi Iğdır Telefon Numarası
04762271888 Iğdır Çiğ Köfte, Çiğ köfteci öz adıyaman çiğ köftesi, adıyaman çiğ köftecisi, lezzetli ve hesaplı Iğdır Çiğ Köfte
-
DİSTANDÜ NEDİR? Distandü, kelime anlamı olarak “gergin” anlamında olup, organ üzerinde kullanılan tıbbi bir terimdir. Distandü, safra kese...
-
Kasık Mantarı Nedir? Kasık mantarı, en fazla karşılaşılan mantar enfeksiyonlarındandır ve Tinea Cruris olarak da bilinir. genel olarak e...
-
Türk Halk Müziği listeleri , Türk halk müziği türküleri , En Popüler Türk Halk Müziği Müzik Listeleri , türk halk müziği sanatçıları , türk ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder