29 Ocak 2015 Perşembe

Ayak Kuruluğu ve Çatlakları İçin Ne Yapabiliriz?

Ayak Kuruluğu ve Çatlakları İçin Ne Yapabiliriz?

Bütün gün boyunca bizleri istediğimiz her yere ulaştıran ve vücudumuzun bütün yükünü taşımakta olan ayaklar hiç ihmal edilmemeli­. Saatler boyunca ayakkabı ve çorap içinde kapalı kalan ayakların derisi kurur ve pul pul döküle­bilir­­. Kuru ve çatlak ayaklarınız olsun istemiyorsanız işte sizlere ayak bakımı ile alakalı önerilerimiz:

Uzun tırnaklar çirkin ve düzensiz görünürler, başkaları üstün­de de kendinize özen  göstermediğiniz izlemi­ni bırakırlar­. Tırnaklarınızı düzenli şekil­de kesin, yumuşatın ve yuvarlak şekil verin­. Yatarken  tırnak diplerine kremle masaj yapın­. Tırnaklarınız parmak ucu kenarın­da birkaç milimetre uzunluğun­da olmalıdır­­.  Ortalama bir ayak tırnağı her ay yalnız­ca 3 milimetre uzuyor­. Bu nedenle, ayak tırnaklarınızı fazlaca ve kısa kesmemeye dikkat edin­.

Nemlendirici olmadan, ayak deriniz kurur, sertleşir ve pul pul olmakta­dır­­.  Nemlendirici krem kullanmak ayağını­zın yumuşak ve ipek yumuşaklığın­da olmasına destek olmakta­dır­­.  Ayağını­zın altını ve parmak aralarını unutmadan ayağınızı birazcık ovalayarak nemlendirici sürün­. Nemlendirici sü­rerek çorabınızı giyme den  evvel ayaklarını­zın kuruma­sı için 10 dakika kadar bekleyin­.

Uzun süren  alışverişler, tempolu koşular ve uzun süre ayakta kalmak ayaklarınız üstün­de baskı uygulayarak ağrıya sebep olurken, sert ve hasar görmüş cil­de de neden  olmakta­dır­­.  Yapabildiğiniz zaman oturmaya veya ayaklarınızı yukarıya kaldırmaya çabalayın­. Kan akışını teşvik etmek amacı ile kendinizi rahatlatın ve ayak masajı yapın­.

Bir kap ılık suyun içerisinde ayaklarınızı 15 dakika süre ile bekletin ve sonra güzelce kurulayın­. Sonrasın­da bir bez veya ellerinizi kullanarak ölü deriyi ovalayın­. Sert deri ayağınızı çok kötü hale sokabilir, renksiz ve çirkin görünmesine neden  o­lur­. Eğer bu deriyi kaldırmazsanız, ayağını­zın topukların­da çatlaklar görünmeye başlar ve deriniz kabuk kabuk olmakta­dır­­. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adıyaman Çiğ Köftecisi Iğdır Telefon Numarası

04762271888 Iğdır Çiğ Köfte, Çiğ köfteci öz adıyaman çiğ köftesi, adıyaman çiğ köftecisi, lezzetli ve hesaplı Iğdır Çiğ Köfte