TÜPLERİN BAĞLANMASI
Hamilelik meydana gelebilmesi için erkekten gelen sperm ile kadından gelen yumurtanın fallop tüplerinde birleşmesi gerekmektedir. Tüplerin geçirimliliğinin bilinç sahibi bir şekilde engellenişi ise bir doğum kontrol yöntemidir ve cerrahi sterilizasyon olarak isimlendirilir. Bu şekilde sperm yumurtaya ulaşamaz ve onu dölleyemez.
Tüplerin bağlanmasında koruyuculuk hemen başlar ve yaşam boyu sürmektedir. Yüksek oranda kalıcı koruma sağlaması yönünden uygun kişilerde en üstün doğum kontrol metodudur.
Kalıcı bir yöntem oluşu ve geri dönme ihtimalinin düşük oluşu en mühim dezavantajıdır.
Etkinliği yüzde 100' e yakındır. Çok az bir oranda tüplerin tekrar açılabilişi ve gebelik olasılığı vardır.
Tüpler bağlanır iken uygulanmakta olan tekniğe bağlı bir şekilde mikrocerrahi işlemler ile tüpler yeniden açılabilir. Lakin bu operasyonların etkinliği azdır.
Tüp ligasyonlarının çoğu sezaryen operasyonları esnasında yapılır. Lakin bu şart olmaz. Her zaman yapılabilir. Sezaryen esnasında yapılabildiği gibi sonrdan laparoskopik olarak ya da normal doğum sonrası küçük bir kesi ile de yapılabilir.
Tüplerin bağlanması işleminin herhangi bir yan tesirsi bulunmaz. Adet düzeninde genelde bir farklılığa neden olmaz. Cinsel yaşantı yönünden hiç bir menfi(olumsuz) tesiri bulunmaz.
Tüplerin bağlamasına rağmen gebelik oluşabilir mi?Hiçbir doğum kontrol yöntemi gebeliği yüzde 100 önleyemez. Buna tüpleri bağlamak da dahildir. Tüplerin bağlanmasından sonra gebelik oluşma rizikosu başka bir çok korunma tekniğine göre çok azdır fakat yine de 200 kadından birisinde böyle bir gebelik oluşma rizikosu vardır. O yüzden her korunma yönteminde olduğu şekilde tüpler bağlandıktan sonra da adet gecikmesi olursa gebelik testi yapılmalı ve doktora başvurmalı.
Tüp bağlattıktan sonra tekrar açtırmak olanaklı mı?Kadında tüplerin bağlanması işlemi artık arzu ettiği kadar evlat sahibi olan ve bir daha katiyyen gebelik düşünmeyen kişilere tavsiye edilir. Zira tüplerini bağlatmış insanların bir daha normal yoldan gebe kalmaları çok zordur. Bağlanmış tüplerin ameliyat ile tekrar açılışı için bazı operasyonlar olmakla birlikte neticesinde gebe kalma oranları azdır, her zaman olanaklı olmaz. Tüplerin hangi teknikle bağlandığına göre değişmekle birlikte tekrar tüpleri açma (reversal) ameliyatıdan sonra gebelik başarısı en fazla yüzde 50 olur.Bu kişiler gebelik için ayrıca tüp bebek yöntemlerine başvurabilirler.
İlgili aramalar: tüplerin bağlanması ameliyatı nedir, tüp ligasyonu nedir
Online Bilgiler,Online Hesaplamalar ve Aslında içinde Online geçen Herşey hakkında Bilgiler veren Bir Platform
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Adıyaman Çiğ Köftecisi Iğdır Telefon Numarası
04762271888 Iğdır Çiğ Köfte, Çiğ köfteci öz adıyaman çiğ köftesi, adıyaman çiğ köftecisi, lezzetli ve hesaplı Iğdır Çiğ Köfte
-
DİSTANDÜ NEDİR? Distandü, kelime anlamı olarak “gergin” anlamında olup, organ üzerinde kullanılan tıbbi bir terimdir. Distandü, safra kese...
-
Kasık Mantarı Nedir? Kasık mantarı, en fazla karşılaşılan mantar enfeksiyonlarındandır ve Tinea Cruris olarak da bilinir. genel olarak e...
-
Türk Halk Müziği listeleri , Türk halk müziği türküleri , En Popüler Türk Halk Müziği Müzik Listeleri , türk halk müziği sanatçıları , türk ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder