Bebeğin Anne Karnında Hareketleri
Bebeğinizin hareketlerini hissetmek, gebeliğinizde yaşayacak olduğunuz en hoşunuza gidecek şeydir. Sizi en çok üzecek şey de doğal olarak, hareketlerin kaybolmasıdır. İçinizde yeni bir hayatın filizlenip boy attığını, pozitif bir gebelik testi ya da karnınızın büyümesinden, bebek kalp atımlarından bile daha fazla gösteren en mühim şey bebeğinizin hareketleridir.
Bebeğin hareketlerinin yedinci haftada başlamasına karşın, bu anne tarafı ile fark edilmez. Hareketlerini ya da "canlandığını" 14. ile 26. haftalar arası herhangi bir dönemde, genel olarak de 18. ile 22. haftalar arasında hissedebilirsiniz. Önceleri bebek sahibi olan bir kadın, genelde bebeğin hareketlerini daha önce fark eder; çünkü nasıl bir hareket bekleyeceğini biliyordur. Doğal ki, zayıf bir kadın da tombul bir kadına göre bebeğin hareketlerini daha erken fark eder.
Bazen son tahmini doğum tarihi yanlış hesaplandığından, bebek hareketleri geç hissedilmiş olabilir.
Hiç kimse ilk kez anne olduğunu bilmenin nasıl bir duygu olduğunu hissettirdiğini tam anlamıyla söyleyemez, yüz gebe kadın ilk bebek hareketlerini yüz farkı şekilde betimleyebilir. En çok tanımlanan tanımlar "karında bir kanat çırpınma hareketi" ve "kanımda bir kelebek gibi" biçimindedir. Daha erken bebek hareketleri de "çarpma ya da dirsek atma", "seğirme", "guruldama", "birisinin karna vurması", "kabarcık patlaması", "kıvranma" , "çok güzel bir parka tepe taklak yürümeye başlamak gibi" diye de tanımlanır. İlk bebek hareketi genel olarak yanlış bir şekilde açlık ve gaz ağrısı sanılır. Hatta bir kadın, "Bluzumda bir böcek geziniyor zannettim, fakat daha sonra bunun bebeğimin hareketi olduğunu fark ettim" diye anlamıştır.
Yirminci haftaya kadar bebek hareketlerinin hissedilmemesi beklenen bir durum olmadığından, hekiminizin ultrason ile değerlendirmesi gerekiyor. Eğer bebeğinizin kalp atımı güçlü ve her şey yolunda gidiyor gibi görünüyorsa, hekiminiz test yaptırmaya gerek duymayacaktır.
İlk bebek hareketleriyle ilgili kaygılar, sonrdan yerini hareketlerin yeteri kadar sık olmayışı veya bir müddet fark edilmemesinden kaynaklı olan endişelere bırakmaktadır. Bununla beraber gebeliğin bu süreci boyunca bu kaygılar gereksizdir. Fark edilebilir hareketlerin sıklığı büyük değişkenlik göstermektedir. Hareketlerin özelliği değişken oluşudur. Bebek devamlı hareketli olduğu halde bunların sadece bir bölümü duyulabilir ölçüde kuvvetlidir. Öteki hareketler bebeğin rahim içerisindeki duruşundan (örneğin dışa değil iç kısma dönük tekmelemesinden) dolayı, veya sizin faaliyetinize bağlı bir şekilde duyulmayabilir (siz yürürken çocuğunuz uyuyabilir veya uyanık olabilir, ya da çok meşgulseniz küçük hareketleri fark etmeyebilirsiniz). Bununla birlikte siz tam da bebeğinizin en hareketli olduğu süreçte uyuyor olabilirisiniz. (Birçok bebeğin en hareketli olduğu zaman gece yarısıdır)
Gün boyu hiç bebek hareketi duymamışsanız, durumu aydınlatmanın en iyi yolu akşamleyin tercihen bir bardak süt veya iki saat uzanmanızdır. Sizin hareketsizliğiniz ve içtiğiniz şeyin vereceği enerji bebeğinizi harekete geçirecektir. Aynı şekilde olmazsa bu kez birkaç saat uzanın, ama bu kez de olmamışsa kaygılanmayın. Birçok anne, 20. hafta dan evvel bir dönem bir ya da iki gün, hatta bazı zamanlar üç* dört gün süresince hiç bir hareket hissetmeyebilirler. 20. haftadan sonra telaşa kapılacak bir durum olmasa bile (kuşkusuz tahmin edersiniz ki bebeğinizin hareketleri başlamışsa), 24 saat süresince bebek hareketi duymaz iseniz dokturunuzu aramanız iyi bir düşüncedir.
28. haftadan sonra bebek hareketleri daha düzenli ve kararlı olmaya başlamaktadır. Artık yeri iyice daraldığı için hareketleri de sınırlanır. Daralmış yuvasında fakat dönebilir ve kıpırdanabilir. Başı leğene yerleştiği zaman artık daha da az hareket edebilmektedir. Araştırmalar, annelerin günlük olarak bebeklerinin hareketlerini kontrol etme alışkanlığını edinmelerinin iyi bir uygulamaya olduğunu göstermiştir. Bu evrede, günlük olarak hareket hissetmeniz koşuluyla, hareketin ne olduğu önemsizdir. Eğer hiç hareket hissetmiyorsanız ya da ani panik benzeri bir hareket olursa doktorunuza danışın.
Online Bilgiler,Online Hesaplamalar ve Aslında içinde Online geçen Herşey hakkında Bilgiler veren Bir Platform
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Adıyaman Çiğ Köftecisi Iğdır Telefon Numarası
04762271888 Iğdır Çiğ Köfte, Çiğ köfteci öz adıyaman çiğ köftesi, adıyaman çiğ köftecisi, lezzetli ve hesaplı Iğdır Çiğ Köfte
-
DİSTANDÜ NEDİR? Distandü, kelime anlamı olarak “gergin” anlamında olup, organ üzerinde kullanılan tıbbi bir terimdir. Distandü, safra kese...
-
Kasık Mantarı Nedir? Kasık mantarı, en fazla karşılaşılan mantar enfeksiyonlarındandır ve Tinea Cruris olarak da bilinir. genel olarak e...
-
Türk Halk Müziği listeleri , Türk halk müziği türküleri , En Popüler Türk Halk Müziği Müzik Listeleri , türk halk müziği sanatçıları , türk ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder