Neden Su İçmeliyiz? Su, vücut sıvılarında bulunup, eklemlerin kaygan hale gelmesine imkan vermektedir. İdrarla beraber zararlı maddelerin atılmasına imkan vermektedir.
Diyette proteine göre karbonhidrat ve yağın yüksek olması metabolik suyu fazlalaştırır. Örnek verecek olursak, bir bardak sütün yüzde 89’u, bir ince dilim ekmeğin yüzde 38’i, bir elmanın yüzde 84’ü, bir yemek kaşığı balın yüzde 17’si sudur. Ek olarak gün içerisinde içtiğimiz çay, kahve, soda, gazlı ve gazsız içeceklerle de su alırız.
Hücre ve kas dokularını güç vermektedir. Karbonhidratları, yağları, proteinleri, hormonları ve oksijeni, kanda bulunarak kaslara taşımaktadır. Zararlı maddeleri dokulardan uzaklaştırmayı sağlar.
Cildi gerginleştirir, cilde parlaklık kazandırmaktadır.
Cilt yoluyla, akciğerde solunum yoluyla, böbreklerden idrarla ve bağırsaklardan su yitimi bulunur. Bu oran ortalama olarak 8 ila 10 bardak sıvı kaybetmek manasına gelmektedir. Su içmek, susama merkezi ile hormonal olarak uyarılma neticesinde ortaya çıkmaktadır. Vücut toplam suyun %0 ila 1 kadarını kaybedince susama duygusu olmaktadır.
Çok sıcak ve soğuk havalarda vücut normal ısısını sağlayabilmek amacı ile daha fazla su harcamaktadır. Yoğun egzersiz ve ağır işler yapıldıktan sonra su yitimi artar. Gebelik ve emzirme sürecinde, uzun süreli yolculuklarda, hastalık durunda, kusma, ishal ve ateşli hastalıklarda, yüksek lifli beslenme içeren diyetler yapıldıktan sonra daha fazla sıvı almak gerekir.
Su tüketimini artırmak için;
* Gün içerisinde çay, kahve yerine su molası verin. Çalışma masanızda mutlaka su dolu bir sürahi ya da su dolu bir pet şişe bulundurun.
* Yemeklerinizi ve ara öğünlerinizi su, süt, ayran, taze sıkılmış olan meyve suları ile tamamlayın. Ya da öğünlerinize çorba ile başlayın.
* Toplantılarda ve özel günlerde diüretik etkiyi sebebiyle alkol niyetine soda tüketin. Lakin fazla soda tüketiminden kaçının. Böbrek sağlığınız için ender tüketmekte fayda var.
* Egzersiz yaparken ve sıcak havalarda çalışırken mutlak suretle su için.
* Seyahatleriniz boyunca yanınızda su bulundurmaya özen gösterin.
Online Bilgiler,Online Hesaplamalar ve Aslında içinde Online geçen Herşey hakkında Bilgiler veren Bir Platform
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Adıyaman Çiğ Köftecisi Iğdır Telefon Numarası
04762271888 Iğdır Çiğ Köfte, Çiğ köfteci öz adıyaman çiğ köftesi, adıyaman çiğ köftecisi, lezzetli ve hesaplı Iğdır Çiğ Köfte
-
DİSTANDÜ NEDİR? Distandü, kelime anlamı olarak “gergin” anlamında olup, organ üzerinde kullanılan tıbbi bir terimdir. Distandü, safra kese...
-
Kasık Mantarı Nedir? Kasık mantarı, en fazla karşılaşılan mantar enfeksiyonlarındandır ve Tinea Cruris olarak da bilinir. genel olarak e...
-
Türk Halk Müziği listeleri , Türk halk müziği türküleri , En Popüler Türk Halk Müziği Müzik Listeleri , türk halk müziği sanatçıları , türk ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder